16.12.09

Astrokuu 12/09


Kirjoittanut Seppo Tanhua
www.astro.fi

Olemme nyt siirtyneet hyvin ehdottomaan aikajaksoon Saturnuksen tehdessä neliötä Pluton kanssa. Kenelläkään ei ole varaa seurata jonkun toisen viitoittamaa polkua ilman tuskallisia seuraamuksia. On pystyttävä päättämään itse omista asioistaan ja siksipä tämän kuun artikkeli käsittelee parisuhdetta ja samalla tietysti myös muita ihmissuhteita. Tarina pitäytyy kumppanuudessa, koska se on ihmissuhteista haastavin ja suistaa niin kirjoittajan kuin lukijankin helposti pois omalta reitiltään.
Innostuttuani Joulukalenterin myötä videoiden rakentamisesta, päätin tehdä astrokuun lukijoille ihan oman pienen kuvauksen parisuhteesta astrologian näkökulmasta ja siihen liittyvästä Parisuhde Paremmaksi tulkinnasta. Keskinäinen tulkinta saattaa antaa avaimia kummankin omalla polulla pysymiseen sekä Jouluna että sen jälkeen.

Menestyksen tiellä osa 25 (Oikealla taajuudella)
Mitä ihmettä kannattaa tehdä juuri nyt? Tämä on koko ajan tärkeämmäksi nouseva kysymys jokaisen ihmisen elämässä. Elämän tahti kiihtyy ja aika kulkee nopeammin kuin koskaan aikaisemmin. Aika ei millään riitä samanlaiseen miettimiseen kuin vielä kymmenen vuotta sitten. Tekemättä jättäminen on tällä hetkellä usein vaarallisempaa kuin toimeen tarttuminen.

Monelle tuntuu olevan vaikeaa hyväksyä, että kaikki muut löytävät oman roolinsa ja omat mahdollisuutensa ihan omin päin. Oikealla taajuudella pysyminen edellyttää vain ja ainoastaan oman tilanteen jatkuvaa tunnistamista. Tasapainosi häiriintyy heti, kun alat miettimään asiaa toisen ihmisen näkökulmasta. Silloin olet viemässä häneltä mahdollisuutta pysyä itsenäisesti omalla taajuudellaan. Sinun alueellesi tunkeutuminen hyväntekeväisyyden nimissä ei takuulla tunnu hyvältä, etkä ole valmis muuttamaan omia kuvioitasi sen perusteella. Samasta syystä sinunkin on maltettava pitää näppisi ja mielellään myös ajatuksesi poissa läheistesi ratkaisuista ja päätöksistä. Jos itse nautit siitä, että joku tekee päätöksiä puolestasi, niin voit olla aivan varma, että toista samankaltaista persoonaa ei löydy puhe-etäisyydeltä.

Parisuhde tulkitaan usein sellaiseksi pelikentäksi, jolla molemmat voivat mennä toistensa alueelle oikein luvan kanssa opastamaan oikeampaan elämään. Mielestäni tilanne on parisuhteessa monta kertaa ehdottomampi kuin ystävyyssuhteissa, sillä kahden taajuuden nivoutuminen saumattomasti toisiinsa ei ole ikimaailmassa mahdollista, elleivät molemmat ota täyttä vastuuta omasta hyvästä olostaan eli omasta taajuudestaan.
Kumppanuudessa on toki tilaa kompromisseille, mutta ei sitten niin pätkääkään tilaa kaupankäynnille. Kompromissi on ratkaisu, joka ei tipauta kumpaakaan pois omalta aalloltaan, vaan vahvistaa sillä pysymistä. Kompromissin jälkeen ei kummallakaan ole aihetta odottaa pienintäkään vastapalvelusta omasta joustamisesta. Aivan liian usein parisuhde kuitenkin perustuu lähes yksinomaan vaihtokauppaan sillä seurauksella, että molemmat tipahtavat omalta aalloltaan, eikä kenelläkään ole enää kivaa.

Voit siis pitää huolta vain siitä, että sinulla on kivaa ja kumppanisi voi tehdä samoin omalta osaltaan. Kun molemmat onnistuvat on yhteinen elämä varmasti oikealla taajuudella. On kuitenkin turha kuvitella, että kerran sen koettuaan kaikki pysyisi jatkuvasti yhtä auvoisena. Ei pysy, eikä kuulukkaan pysyä. Aallolla pysyminen vaatii jatkuvaa hereillä oloa ja mahdollisimman nopeaa havahtumista heti, kun on erehtynyt siirtymään omalta väylältä mielyttämisen karheikkoon. Ellet tee korjausliikettä, löydät itsesi hyvin pian tukalasta bunkkerista tai vesiesteestä. Väylälle palaamisesta on silloin maksettava kova hinta niin golfissa kuin muussakin elämässä.
Yhteenkuuluvuuden tunne palaa elämäänne heti kun molemmat ovat jälleen ottaneet oman pelin haltuunsa, ei yhtään sen aikaisemmin. Jos toinen jättää pelinsä sekaisin, ei kumppanuus voi palata rakkauden tasolle millään keinolla ja etääntyminen toteutuu yhtä tehokkaasti avioliitossa kuin epävirallisemmissa suhteissa.

Juuri nyt voit tarkistaa, kuinka hyvin olet omalla taajuudellasi ja tehdä sen jälkeen tarvittavat korjaukset.