9.12.09

Kirsin kokkikeittiö avattu!!

Hihiiihhh, no nyt ette kyllä usko mitä täälä tapahtuu!!! TEIN ELÄMÄNI ENSIMMÄISEN KASVISRUOAN!!! (Joku entisestä elämästäni ehkä pyörtyisi tässä kohtaa! :D) Tää on nyt tällänen ihan superhelppo uunikasvisherkku, mut olen ehkä niiiiin ylpeä itsestäni! Itse asiassa ajatus lähti siitä, kun olin Rauhankulkueen aikana auttelemassa kulkueen kansainvälisten vieraiden muonituksessa amma-porukassa, jossa perinteisesti syödään pelkkää kasvisruokaa ja hyvin helpoin ja yksinkertaisin reseptein. Silloin kuorin ja viipaloin ihan järjettömän pussillisen punajuuria, levitin ne pellille ja maustoin ohjeiden mukaan. Silloin mietin, että voiko maukkaan ruoan tekeminen olla näinkin helppoa!? Samaan syssyyn tuli tehtyä myös kolme isoa kulhollista salaattia. Toki menyssä oli paljon muutakin aina tattarista lähtien, mutta minä sain hoitaa nuo hommat. Niinpä tuumasin nyt, että haenpa pussillisen porkkanoita, lanttua ja niitä punajuuria, heitän ne pellille ja maustan kunnolla ja katson mitä tulee. Ennen kuin pistin herkut poskeeni, laitoin päälle vielä useampaa sorttia siemeniä. Miten maukasta tulikaan, mainiota!! Kyllä musta vielä kokki saadaan!

Sitten yritin tehdä myös suklaalassia jälkkäriksi, mutta siinä en tod onnistunut yhtä hyvin.... :D Liekö vika omatekoisessa (hemmetin huonossa!!) "reseptissä" vai siinä, että kaakao ei enää maistukaan niin kuin ennen. Olen nimittäin ollut normikaakaon suurkuluttaja aina viime kevääseen saakka, jonka jälkeen vaihdoin kaakaon teehen, kun rupesin remppaamaan tätä ruokavalioani. Ja nyt olen sitten muka irtautunut kaakaosta kokonaan...??? En tiedä. Luotan siihen, että reseptini vain oli niin onneton! En siis luovuta, vaan käännyn Heidin puoleen. Hän saa neuvoa mulle kunnon kaakaosmoothie/lassiohjeen.

Mutta sain sentään tämän kokkauspuolen avattua, ja mun keittiö tuoksui ensimmäistä kertaa herkulliselta ruoalta! I-H-M-E!!! Se on kyllä enemmän ku sata jänistä!

****  

Kävinpä "sattumalta" lukemassa Kimberly Snyderin blogia. Ja kuin "sattumalta" Kimberly oli juuri kirjoittanut sinne aiheesta Maitotuotteet, ja niiden vaikutukset esim.ihollemme. Enpä voi olla estämättä ajatusta, että juurikin tämän takia maustamatonjogurttipohjaisen lassini ei pitänyt onnistua........!!!!! Ei oo tarkotettu, että meikäläinen enää maitotuotteita kehoonsa tunkee. Niin, ja ne tarvittavat kalsiumit saan salaateista ja kasviksista. Jip!