4.12.09

Simplify to Super-ravintokurssi alkaa N-Y-T!

Torstai 03.12.2009

NO HUHHUH!!!!! Olen juuri nauttinut lautasellisen LUOMUkaurapuuroa, ja olen täälä täysin hoomoilasena!!! Luomu- ja ”perinteinen”puuro ovat näköjään yhtä kaukana toisistaan kuin yö ja päivä. Nyt voin vain ihmetellä, että miten ihmeessä ihmisen pitää kasvaa tähän ikään, ennen kuin saa maistaa OIKEAA ruokaa????? Minkä ihmeen takia meille syötetään päiväkodeista saakka tuota höttöistä terveelliseksi kutsuttua perinteistä puuroa, kun sen sijaan meille voitais antaa puuroa, joka TUNTUU jo ensimmäisestä lusikallisesta saakka siltä, että vatsaan menee täyttä tavaraa?

Niin, siis tästä alkoi mun kymmenen viikon SIMPLIFY TO SUPER-ravintokurssini, joka on Navadinan Heidi Kallosen järjestämä luomuruokanettikurssi. Olen saanut viimeiset neljä vuotta ihaillen seurata muutaman ihanan ystäväni luonnonmukaista elämää, ja se on pikku hiljaa muokannut omaakin ajatusmaailmaani siihen suuntaan, että ehkä tässä elämässä voisi tehdä puhtaampiakin valintoja, kuin tämä, mitä meille mediassa syötetään. Sitten tuli Amma, joka puhdisti elämääni kerta heitolla. Elämästä alkoivat yksitellen pudota kaikki sellaiset asiat pois, jotka tuntuivat vähääkään ”piikkinä lihassa” (kaupunkiasuminen, pintapuoliset ihmissuhteet, suorittamiskeskeisyys, alkoholi, stressi, murehtiminen), ja tilalle tulivat omaa sisintä ja henkeä tukevat asiat, kuten muutto maalle, läheisten ihmissuhteiden lujittaminen, meditaatio, jooga, luottamus, ilo, kiitollisuus ja oman äänen kuuleminen.

Ainoana piikkinä elämääni jäi ruoka. Ja nyt olen vihdoin valmis laittamaan senkin puolen täydelliseen remonttiin. Olen koko vuoden taistellut ylimääräisten kilojen kanssa, vuoroin ollut syömättä yhtään mitään ja vuoroin ahminut niin että mitkään housut eivät enää mahdu jalkaan. Toisen Intian reissuni jälkeen nyt lokakuun alussa päätin, että nyt saa riittää. Ei mitään ihme hiilarittomia dieettejä, koska ne kostautuu aina sitäkin pahempana takaisin. Myöskään himourheilijaa musta ei saa, koska inhoan kuntosaleja ja ryhmätunteja ja ylipäätään hikoilemistakin muualla kuin saunassa ja keikalla! Joten päätin, että koska rakastan reipasta sauvakävelyä luonnonhelmassa sekä joogaa, niin ne saavat riittää. 


Lokakuun alusta lähtien kävin sauvalenkillä 4-5 kertaa viikossa ja tein kevyet joogat päälle. Jooga muuten jo senkin takia, että kun aloin joogata helmikuun alussa, niin KAIKKI selkäkivut katosivat! Ja ylipäätään kaikki muutki kroppaa koskevat kivut. Ennen helmikuuta olin nimittäin siinä tilanteessa, että aamulla pelkkä sängystä nouseminen oli vaikeaa, koska selkään sattui niin kovin. Joogan aloittamisen jälkeen olenkin suositellut sitä kaikille, jotka kärsivät minkäänasteisista selkäkivuista, koska TIEDÄN joogan auttavan. Ja HUOM: en ole joogaamisessakaan ollut mikään himojoogaaja: ei, en taivu ainoaaseenkaan Petri Räisäsen joogakirjassa oleviin asanoihin, jossa ollaan tuhannen mutkalla! Jos nyt suoraan tässä sanon, niin olen tehnyt pelkkiä aurinkotervehdyksiä sekä kevyitä venyttelytyylisiä liikkeitä niin, että niihin kuluu lenkin jälkeen aikaa noin 15-30min. fiiliksestä riippuen. Ja pelkkä tämä on jo pitänyt kroppani kunnossa. Hmmm.... minkähänlaisessa kuosissa sitä olisikaan, jos OLISI opetellut taipumaan niihin solmuliikkeisiin.... :DDDD Tosin, tänään taas kirjakaupassa hypistelin sellaista ihanaa kiiltäväkantista joogakirjaa, joka suorastaan vaati päästä mukaani, joten ehkä kohta taivun niihinkin!! Mutta en vielä, koska EN ostanut sitä kirjaa. Pihiys iski, joten lähetin maailmankaikkeudelle pyynnön, että löydän jonkun ihanan joogakirjan jostain divarista pilkkahintaan. Ja myös Keskusteluja Jumalan kanssa laitoin ”tilaukseen”. Tosin erittäin hyvä ystäväni on referoinut sen mulle jo puoli vuotta sitten, joten ehkä se on sitten jo ”hallussa”, enkä sen takia löytänyt sitä hyllystä!! :DDDD Ja toinen mitä voin erittäin lämpimästi suositella, jos on kiinnostunut tästä ihmisenä olemisen mystiikasta, on Maailmankaikkeus katoaa. Se pohjautuu Ihmeiden oppikurssiin, jonka sanoma tiivistettynä kuuluu näin:


Kurssin päämääränä ei ole opettaa rakkauden merkitystä, sillä se ylittää sen, mitä voidaan opettaa. Kurssin päämääränä on kuitenkin poistaa esteet rakkauden läsnäolon tietoisuuden tieltä, sillä rakkauden läsnäolo on sinun luonnollinen perintöosasi. Rakkauden vastakohta on pelko, mutta sillä, mikä on kaikenkattavaa, ei voi olla vastakohtaa.No niin, ihan PIKKASEN eksyttiin polulta!!! 


Mutta siis, kun sitten säännöllisellä lenkillä&joogalla sain kolme kiloa tippumaan, niin hiljalleen aloin olla vuosien myötä myös siinä pisteessä ajatuksieni kanssa, että saattaisin olla valmis myös luonnonmukaiseen syömiseen. Olen seurannut viimeisten kuukausien ajan, mitä mikäkin ruoka-aine mulle tekee, kuulostellut, mitä kroppa kertoo, kun olen syönyt esim. ruisleipää (turvottaa ihan hirveesti, joten jätin leivän pois kuukausi sitten) tai puuroa (toimii ihan älyttömän hyvin, ja nyt vasta toimiikin, kun sai tuota luomupuuroa). On aivan mieletöntä, miten paljon kroppa ihan oikeasti kertoo, kun vain malttaa sitä kuunnella. Kun sitten Heidin kehotyyppitestissä sain kuulla olevani Vata-tyyppiä ja Heidi kertoi mitkä asiat ovat Vatalle ominaisia, niin ne täsmäsivät minuun ihan täydellisesti. Olin jo Intiassa menossa ayurvediselle lääkärille saamaan tämän samaisen kehotyyppianalyysin, mutta siellä ei silloin ollut enää aikoja jäljellä tämän vuoden puolelle!!! Mutta olin mielessäni päätellyt, että jos vain tietäisin, mikä mun kehotyyppi on luonnostaan, mitkä aineet ja millainen elämä sille sopii, niin sen JÄLKEEN osaisin tehdä oikeita siirtoja myös syömisen suhteen. Ja vaikka kroppa tietää itsekin asioita (Vatalle esim.nimenomaan suositellaan kaikkia muita viljoja paitsi ruista!!!), niin silti testistä nousee aina sellaistakin, mitä ei itse ole hoksannut. Ja ylipäätäänkin jo ihan pienillä korjauksilla voi saada huimia juttuja aikaan, kun TIEDOSTAA mitä on tekemässä. Esim. Vatan kannattaa hedelmätiskillä ostaa mieluummin banaania kuin omenaa. Niin sitten kun sen tietää, niin voi valita sen paremman vaihtoehdon! Helppoa! Ja Heidi tuli sitten tosiaan tähän kuin tilauksesta. Tai siis tilauksestapa hyvinkin!! :DD Kiitos, kiitos, kiitos!

Sain Heidiltä kurssimatskut heti viime viikolla, kun olin käynyt hänen kehotyyppianalyysissään. Tai siis en heti. Nää on taas näitä juttuja, joita maailmankaikkeus järjestää: mulla oli analyysin jälkeen autossa sellanen olo, että vitsit, olipa ihana tyyppi (Heidi siis :D), että olispa ihanaa tehdä hänen kanssaan jotain yhteistyötä tavalla tai toisella. Olin jo aikeissa laittaa hälle tekstaria perään, että ”hei kuule, mä tässä vähä mietin....”, ku sit ego tuli väliin ja sanoi, että ”no hei haloo, mitä sä taas oikein kuvittelet, miks se haluis sun kans tehdä yhteistyötä, tää on nyt taas näitä sun ”ai miten niin innostun helposti”-juttuja, että annapa olla”. Niinpä annoin olla. Mutta rakas maailmankaikkeus oli jo alkanut järjestää asioita. Koska heti kun pääsin seuraavan kerran meilin ääreen, niin Heidi oli täsmälleen saman aikaisesti kirjoittanut mulle meiliä, jossa hän kysyy, että kiinnostaisiko mua hänen kurssi. Että ei voi olla todellista!!!!!

Mutta tällaista Elämä nyt on oikeasti ihan kaikilla!!! Kun herkistyy tarpeeksi omalle intuitiolleen ja heittäytyy rohkeasti seuraamaan sen kutsua, niin Ihmeitä tapahtuu!! Ripaus Luottamusta, iloa ja kiitollisuutta, niin kaikki sujuu mahtavasti!! LUOTA!!!!

Nyt me ollaan sitten oltu Heidin kanssa tiiviissä sähköpostiyhteydessä päivittäin. Olen maailman kiitollisin siitä, että tällaisia ihmisiä on suorastaan sadellut elämääni tämän vuoden aikana. Siis tarkoitan sellaisia, jotka uskaltaa uida valtavirtaa vastaan, kunnioittaa omaa kehoaan ja sieluaan, ihmisiä, jotka rohkeasti uskaltavat tuoda esille muitakin tapoja elää, kuin se perinteinen yhdeksästä viiteen-ruokakaupan kautta kotiin-pennut petiin-teeveen töllöttämistä.

Itsekin olen kotoisin juurikin tällaisesta perinteisestä perheestä, ja ne roolit ja toimintatavat istuvat erittäin lujassa. Ehkä juuri siksi vasta nyt uskaltaudun maistamaan ensimmäistä kertaa luomupuuroa.....!! En sano, että tuossa elämässä mitään pahaa on, ei todellakaan. Mutta mitä tietoisemmaksi oma elämä muuttuu, sitä rohkeammin tekee ”omia päätöksiä”, miten elää onnellista elämää. Ja virheitäkin on tullut tehtyä. Meikäläisen polttavalla Vata-elämäntavalla on tullut roiskien rapattua. Tosin en itse koe, että kaikki käännökseni olisivat olleet virheitä, päinvastoin: ilman niitä en olisi nyt tässä. 

Herraie, tuleepa tästä nyt tilitys!! :DDD No anyway, nyt tunnen olevani sellaisessa elämäntilanteessa, että pystyn tekemään jopa niinkin suuren asian, kuin ruokavaliomuutoksen. Vaikka olenkin kertonut, että haluan päästä liikakiloistani eroon, niin silti tarkoitukseni ei ole ensisijaisesti laihtua vaan oppia syömään kehoani kunnioittaen mahdollisimman puhdasta ruokaa. Tiedän jo nyt, että esim. keikkareissut tulevat olemaan todellista haastetta huoltoasema”ruokineen” ja epäsäännöllisine rytmeineen, mutta toisaalta olen jo yli puoli vuotta sitten jättänyt pastat ym. raskaat ruoat pois ja yrittänyt valita mahdollisimman kevyitä vaihtoehtoja sekä kuljettanut paljon omia eväitä eli hedelmiä mukana. Joten eiköhän tästä selvitä. Tietty joulu tulee olemaan myös erittäin paha miina, joten sen läpi selviytymiseen taidan kyllä tarvita Heidiltä spesiaaliohjeet! Mutta ainakin ehdin nyt vielä päästä tässä prosessissa vauhtiin ja toivon, että jouluna tämä käy jo sen verran luontevasti, ettei enää teekään mieli ahmia joulukinkkua ja muita herkkuja..... Voi APUAAA!!!!!! No mutta, nyt mennään, hiphei!!!

Mun kurssi alkoi sillä, että kävin tänään ostamassa oikein kunnon blenderin. Sillä aion tehdä huomenaamulla ihan uuden aamupalan itselleni: smoothien. Normaalisti Heidi suosittaa aloittamaan kurssin paastolla, mutta mulle hän suositteli, että pitäisin paaston vasta joulun jälkeen. Taitaapi hän siis haistaa, että joulu voi olla suht piinallista aikaa ruoan suhteen!!! :DDD Varmasti kyllä ihan viisas ajatus. Eli nyt aloitan ensin sillä, että alan pikku hiljaa keventämään ruokavaliotani ja siirtymään luomuruoan puoleen sekä tutustutan kehoni mm.superfoodeihin.

Tänään kävinkin intoa täynnä Seinäjoen Expertillä blenderiostoksilla ja sen jälkeen MiNatur-liikkeessä ruokaostoksilla. Samalla päätin vaihtaa myös kaikki pesuaineeni ekotuotteisiin. Tämä ostosreissu sattui vielä muutenkin erittäin sopivaan vaiheeseen, nimittäin pääsin eilen omaan uuteen asuntooni, joten kaikki ruokakaapit ammotti tyhjyyttään ja vanhoista pesuaineistakin oli enää tilkat jäljellä, joten saan nyt aloittaa sitten kerralla puhtaalta pöydältä! Ja hih, Olga-kisuliinikin sai luomuruokaa ja hyvin näytti äsken kelpaavan!!! :DDD 

Jip, Matka terveelliseen ruokavalioon voi alkaa!