7.4.10

Shamaani-iloa!


No voi Pyhä Ihme sentään! Juuri kun olin päässyt manifestoimasta elämääni shamaanirumpua ja että joku vieläpä perehdyttäisi sen käyttöön, niin eiköhän ala tapahtua! Pidän huomenna ihkaensimmäisen Enkeli-iltani täällä Jalasjärvellä, ja sen tiimoilta minuun otti yhteyttä Kirsti Samppala, jolla on oma hyvänolonyritys Seinäjoella. Kirsti pitää Reiki-, Tarot-, astrologia- ja pää- ja hieronta kursseja, toimii yhtenä järjestäjänä Seinäjoella maaliskuisin pidettävillä Voimaannu-messuilla sekä järjestää yrityksessään tapahtumailtoja, joissa käy eri vierailijoita pitämässä teemailtoja. Olimme juuri sopineet yhteistyöstä, kun kävin sitten vierailulla hänen sivuillaan. Ja mikäpä sieltä sitten ensimmäisenä bongahtaa silmille, kuin Markku Backmanin Shamaanirummun valmistuskurssi tulevana viikonloppuna!! Eli siis kyllä, täällä, Seinäjoella, 30km siitä missä minä asun. Ei ehkä ole todellista! Eli ON! :D Eli on tiedossa aivan huippuviikonloppu! Ensin oma enkeli-ilta ja sitten kahden päivän retriitti shamaanirummun parissa! Aivan täydellistä! Kiitos, kiitos, kiitos!!  

Muutenkin koko alkuviikko on nyt ollut huikea. Maanantai meni vielä tasoitellessa Lapin energioita, mutta eilen ja tänään on ollut kyllä Voimat kohdillaan! Valon Siivin-konsertit rakentuvat syksylle hyvää kyytiä ja Intuitiivisen Enkelimusiikin konsertit näyttävät nyt saavan myöskin siivet alleen. Ihan Parasta! Uutta levyä rakennetaan myöskin pieteetillä ja siitäkin näyttää tulevan varsin hauskaa! Suunnitelmissa on roudata koko Helsingin poppoo Pohjanmaan Lakeuksille ja pistää viikon äänitysleiri pystyyn legendaariselle Koskuen Nuijalle. Siitä tulee nimittäin ihan mahtavaa! Kuvausryhmäkin on ilmoittautunut mukaan, joten kyllä me sieltä vielä saadaan kaikille jos jonkinmoista materiaalia ihasteltavaksi ja kauhisteltavaksi! :D Just Can't Wait! <3

Mut hei, tässäpä vielä muillekin shamanismista kiinnostuneille vinkki Shamaanikoulusta. En tosin tiedä onko se jo täynnä, kun tuo näyttää alkavan jo tässä kuussa. Mutta voihan sitä tiedustella, jos kurssi tuntuu omalta!

SHAMAANIKOULU IV alkaa huhtikuussa 2010

Shamaanikoulu on todellinen henkisen kasvun koulu. Siellä kohtaat pelkosi, rakennat
unelmasi ja löydät piilossa olevat sisäiset voimasi. Se on liikkumista menneessä,
nykyisyydessä ja tulevaisuudessa. Shamaanikoulu herättää luontosuhteesi aivan
uudelle tasolle. Opit sulautumaan luontoon ja kommunikoimaan sen kanssa.
Luontoyhteyden herääminen tuo näkymättömän maailman lähemmäksi sinua ja
osaksi päivittäistä elämääsi. Shamaanikoulussa opit löytämään yhteyden universaaliin
sykkeeseen ja se tuo tullessaan aivan uuden rytmin sisällesi. 
 

Ohessa on muutama enne ja tunnetila, jotka kutsuvat sinua shamanismin lähteille.  
- Unimaailmasi on vilkastunut
- Alat löytämään voimasi yksinäisyydestä
- Olet muuttumassa ihmisenä, arvot, kaverit, työ jne.
- Olet jumissa elämäsi kanssa
- Unissasi matkustat, on suuri kaipuu jonnekin


  

Shamaanikoulu koostuu puolentoista vuoden koulutuksesta, jonka aikana käydään läpi
yhdeksän viikonlopun mittaista kurssijaksoa. Koulutukset tapahtuvat etelä-suomessa
eri paikkakunnilla. Pääpaikkana on Hartola. Kesäjaksot tapahtuvat luonto-olosuhteissa.
Koulutus huipentuu kesällä 2011 pidettävään ”loppukokeeseen”.
Koulujaksojen välillä opiskelijat harjoittelevat etätehtävien avulla.

Koulun osanottajamäärä on rajoitettu. Koulun opettajana toimii shamaani Markku Backman
ja joillain jaksoilla vierailee myös muita alojensa asiantuntijoita.
Kurssijaksojen hinnat vaihtelevat 200-240€:n (sis.alv 22%) välillä riippuen majoitus- ja ruokailukuluista.
Koulun lopuksi tehdään vapaaehtoinen ulkomaan Atlantis-excursio Azoreille. Hinta n. 1100€
Ilmoittautumiset ja tiedustelut puh. 040-5543899 tai mrwizard@sci.fi
Riittävän sitoutumisen takaamiseksi ilmoittautuneille lähetetään varausmaksu 50€.
Se hyvitetään ensimmäisen kurssimaksun hinnassa. Sitä ei kuitenkaan palauteta,
jos henkilö jostain syystä peruu ilmoittautumisensa.
Kurssijaksot:


I jakso 23-25.4.2010, Rakentaminen ja Herääminen
Shamaanirummun valmistus, voimaeläintoteemin luominen, oppaat


II jakso 02-04.7.2010, Yhdentyminen
Maa., vesi, tuli, ilma, luontoyhteyden löytäminen


III jakso 10-12.9.2010, Tuhoaminen
Elämän kiertokulku, tuhoaminen=> uuden luominen. Menneisyydestä vapautuminen


IV jakso 19-21.11.2010, Parantaminen
Navajoterapia, shamanistinen hoitaminen ja energian kanavointi


V jakso Tammikuu 2011, Näkeminen
Regressioharjoitukset, värien käyttö, menneisyys, nykyisyys ja tulevaisuus. Kyky liikkua ajassa


VI jakso Maaliskuu 2011, Luominen
Tanssi- ja ääniharjoituksia, transsitanssi, eläinten matkiminen, maagisen äänen herättäminen

VII jakso Toukokuu 2011, Tasapainottuminen
Maskuliinisuus/feminiinisyys, seksuaalienergian tasapaino

VIII jakso Heinäkuu 2011, Selviytyminen
Matka sisäisen näkemyksen vahvistamiseksi, melontaa ja seikkailua luonnossa

lisäksi vapaaehtoinen ulkomaan Atlantis-excursio:
IX jakso Syyskuu 2011 Uudistuminen
Azorit

WHIZHEALER INSTITUUTTI


***************************************************************************************************

SHAMANISMI
 
Shamanismi on ikivanhaa viisautta ajalta, jolloin elettiin luonnon ehdoilla ja luonnon kanssa sopusoinnussa. Se on ollut ennen mitään uskontoja tai filosofisia suuntauksia ja sen voidaankin katsoa olevan lähtökohta monelle nykyajan uskonnolle. Uskonnoista poiketen shamanismissa ei palvota jotain jumalaa, vaan siinä haetaan voimaa elämään oman sisäisen maailman kautta. Se ei ole lahkolaisuutta, vaan käytännöllisyyttä. Se on ammattitaitoa, jota voi harjoittaa yksin tai ryhmässä. Shamanismin harjoittaja shamaani luo elämää. 
Kaikkalla maapallolla alkuperäiskansat ovat aina eläneet shamanististen oppien mukaan. Näitä ovat olleet mm. pohjoisamerikan intiaanit, Australian aboriginaalit jne. . Länsimaisella "sivistyneellä" kulttuurilla on ollut paha tapa saada tämä ainutlaatuinen elämäntapa ja sopusointu häviämään. Nyt sitten länsimaissa eletään henkistä murrosvaihetta. Uskonnot eivät enää anna sitä tukea ja turvaa mitä ihmiset kaipaavat. Nykypäivän ihminen haluaa olla vapaa kaikella tasolla ja usein uskonnoilla on ollut tapa rajoittaa tätä vapautta. Sen vuoksi nykypäivänä yhä useampi ihminen etsii omaa tietään ja sitten löytäessään sen huomaa, että se sisältää paljon shamanistisia oppeja, joskin nykyajan termistöön muutettuna. NLP, ryhmädynamiikka, energiahoidot, New age jne. ovat kaikki menetelmiä ja asioita, joilla on juurensa shamanismissa. 
Shamanismi on säilynyt kautta aikojen huolimatta sitkeistä ja laajalle levinneistä yrityksistä hävittää sitä. Tätä työtä tekivät lähetyssaarnaajat, joista tuntui, että se edusti uhkaa heidän uskontojensa auktoriteettia kohtaan. Myös tiede ei ole koskaan pitänyt shamanismia tieteellisenä ja sen oppeihin perustuneena. Pitkälti teknologinen kehittyminen on pysäyttänyt tätä luontoon ja sen ymmärtämiseen perustuvaa näkökantaa. 

Shamanismin oppeja
* Kaiken elämän kunnioittaminen, shamanismin harjoittaminen luo elämää
* Luonnon kanssa harmoniassa eläminen
* Yhteys omaan sisimpään ja sen kautta ympärillä olevaan näkymättömään maailmaan
* Ihminen on sitä mitä ajattelee. Omat teot luovat tulevaisuutta
* Kaikilla tapahtumilla on tarkoituksensa
* Terveellinen elämäntapa, itsensä parantaminen, toisten parantaminen
* Elämän perutekijöiden tiedostaminen ja kunnioittaminen, ilmansuunnat, 4 elementtiä, taivaankappaleet.
* Kaikki shamaanit rakastavat aurinkoa ja he voivat olla tuntikausia auringossa tekemättä mitään. 

Shamaanin ominaisuuksia
* Shamaanit tiedostavat energian eli voiman itsessään (sähkömagneettinen värähtely) ja kuinka se toimii ympäristössä. Tämän avulla he tunnistavat mm. toisten ihmisten tunnetiloja ja luonnosta tulevan voiman (6. aisti)
* He tiedostavat oman henkikehonsa (fyysisen kehon ympärillä oleva näkymätön kenttä, astraalikeho) ja sen vaikutuksen omaan elinvoimaan ja terveyteen.
* Shamaanit oppivat hallitsemaan ajatuksiaan. He pystyvät luomaan ajatusten kautta, mutta he pystyvät myös hiljentämään mielensä tarvittaessa. Silloin he pääsevät paremmin kiinni sisältä tuleviin viesteihin.
* Shamaanilla on loistava mielikuvitus. Se on väline, joka on edellytys shamaanimatkojen ja muiden harjoitusten tekemiseen.
* Shamaanit oppivat tuntemaan ihmiset nopeasti ja pystyvät työskentelemään heidän kanssaan parantavasti.
* He kommunikoivat se sisäisesti että ulkoisesti samaan aikaan. He ovat yhtäaikaa sekä fyysisessä että näkymättömässä henkimaailmassa. 


SHAMANISMISSA KÄYTETTÄVIÄ MENETELMIÄ
 
Shamaanimatka
Shamaanimatka on tunnetuin shamaanin käyttämän menetelmä. Sen avulla ollaan vuorovaikutuksessa oman henkiminän kanssa, kun haetaan tietoa henkimaailmasta. Kehomme henkiminä on jatkuvasti yhteydessä luontoon ja muiden ihmisten kenttiin. Täytyy vain oppia matkustamaan omaan sisimpään päästäkseen tietoon käsiksi. Matkat tehdään nk. aliseen maailmaan ja siksi matkaan lähdetään maassa tai puussa olevan kolon kautta. Matka alkaa mielikuvituksen kautta, mutta riittävän rentoutumisen ja keskittymisen kautta oppii pääsemaan syvälle itseen ja matka alkaa jatkua itsestään. Vastauksia saadaan usein symbolisesti kuvien kautta tai tiettyjä henkilöitä tai hahmoja tapaamalla ja heidän kanssaan keskustelemalla. Rentoutusvaiheessa keskittymistä helpottamaan käytetään apuna rummutusta. Rummutuksen avulla matka alkaa ja ilmoittaa myös sen loppumisen. Shamaanimatkalla mukana seuraa myös eri oppaat ja voimaeläimet. 

Voimaverkot
Kaikki elävä on sidoksissa voimaverkoin (energiakentät) toisiinsa. Ihmisellä tästä voimaverkosta käytetään nimitystä henkikeho. Se on noin 50cm-1m ihmisen ympärillä olevä kenttä, joka reagoi ajatuksiin ja tunteisiin. Shamaani pystyy suojaamaan itsensä odotettavalta epämiellyttävältä maadoittamalla itsensä ja tekemällä erilaisia harjoituksia, joilla tätä kenttää voi suojata. Luonnossa voimaverkko on kaikessa mm. kivissä, kasveissa, eläimissä, taivaankappaleissa jne. Shamaani oppii käyttämään näiden voimaa pyrkimällä vuorovaikutukseen näiden kanssa.
Luonnosta löytyy myös erilaisia voimapaikkoja, jotka antavat voimaa. Shamaanit osaavat hyödyntää nämä paikat. Tällaisia paikkoja ovat esim pyramidit, korkeat kalliot, jokien risteykset ja lukemattomat muut pienet voimapaikat. Näihin shamaanit menevät rauhoittuakseen, tekemään shamaanimatkoja ja keräämään itseensä uutta puhtia. Tällaisissa voimapaikoissa alueen energiakenttä on vahva ja resonoi sinne tulevan ihmisen ihmisen henkikehon kanssa ja näin antaa uutta voimaa. Eri ihmisillä voi olla eri voimapaikat. Joku tykkää merenrannasta ja joku toinen taas korkeista kallioista. Shamaaniharjoitusten avulla shamaanit löytävät myös omat voimaeläimensä. Heille näyttäytyy se eläin jonka ominaisuutta he tarvitsevat tai jonka voimaverkkoon he kuuluvat. Esim. hirvi=mystikko, karhu=voimaa, kettu=nokkeluutta.
Luonnonvoimat muodostavat oman voimakkaan, elämään vaikuttavan voimansa. Shamaani oppii ymmärtämään Auringon, kuun, tuulen, tulen, veden jne. muutoksia ja oppii sitä kautta ennakoimaan esim. säätilassa tapahtuvia muutoksia. 

Aikaan vaikuttaminen
Henkimaailmassa ei ole aikaa samalla tavalla kuin fyysisen kehon maailmassa. Siksi shamaani oppii harjoittelun kautta vaikuttamaan ajan kulkuun oman elämänsä osalta. Hän voi tarpeen mukaan supistaa aikaa ja toisaalta hän saa ajan venymään, eli hän pystyy pienessä ajassa saamaan paljon tietoa ja toimintaa aikaan. Aikaan vaikuttamiseen liittyy myös tiedon hakeminen tulevaisuudesta tai menneisyydestä. 
Luominen ja tuhoaminen
Elämä jatkuu syklissä, jossa luominen ja tuhoaminen seuraavat toisiaan. Kaikella on alku ja loppu. Tätä edustaa esim. kevät-syksy, syntymä-kuolema, kasvaminen-lakastuminen jne. Jokaisella ihmisellä on tietty määrä energiaa luoda asioita ja siksi, jotta voi luoda uutta pitää luopua vanhasta. Meidän energiamme on sitoutunut kaikkeen mitä omistamme tai muistamme. Vain vanhasta luopumisella voi vapauttaa uutta energiaa uusiin tarpeisiin. Shamaanit oppivat käyttämään hyödykseen tätä sykliä ja he tunnistavat tästä muutoksesta saatavan valtavan voiman. Shamaanille tuhoaminen tarkoittaa tarpeettomasta omaisuudesta, kuluneista uskomuksista ja tavoista luopumista. Samoin se koskee myös ihmissuhteita. Ihmissuhteilla on suuri vaara turruttaa ihmisiä, koska ne tukevat ja vahvistavat vanhoja käytösmalleja. Nämä pitävät ihmisiä paikoillaam, ilman kehittymistä. Niin julmalta kuin se tuntuukin niin shamaani pyrkii luopumaan ihmissuhteista, jotka eivät enää anna mitään ja joissa ei ole rakentavaa ja kehittyvää vuorovaikutusta. Erityisesti shamaanit pyrivät elämään tasapainossa - ei liikaa eikä liian vähän - seuraavien asioiden kanssa; raha, omaisuus, terveys, kehon ulkonäkö ja vetovoima, ihmissuhteet, seksi ja aika. 

Feminiinisyys ja maskuliinisuus
Tärkein tekijä shamaanille tasapainon saavuttamiseen on feminiinisen ja maskuliinisen puolen tasapaino itsessään. Silloin luova naisellisuus ja toimiva miehellinen puoli saavuttavat tasapainonsa. Kaikissa meissä on olemassa nämä molemmat puolet. Shamaanit ovat etsijöitä, jotka yrittävät yhdistää nämä puolet itsessään "pyhäksi avioliitoksi". Siksi shamaanimiehet usein käyttävät koruja ja harrastavat taiteita, koska tällä tavoin he hakevat feminiisisyyttä. Naiset sitä vastoin usein harrastavat fyysistä urheilullista toimintaa. 

Rituaalit
Kun shamaanit haluavat ilmentää voimaansa, he tekevät erilaisia rituaaleja. Rituaalin avulla he muistuttavat itselleen henkimaailman tärkeän voiman ja omasta shamanistisesta näkökulmastaan. Rituaaleissa käytetään musiikkia, rummutusta, helistimiä, liikettä, tanssia, erilaisia asentoja, erilaisia varusteita, tuoksuja jne. Rituaali suoritetaan omassa voimapaikassa ja ohjelmaan kuuluu sen herättäminen. Mukaan kutsutaan myös omat liittolaiset ja oppaat mm. voimaeläimet. Yksi tärkeimmistä rituaaleista on matka sisäisen näkemyksen saamiseksi. Se on yksin suoritettu matka syrjäseudulle omaan voimapaikkaan. Sen aikana paastotaan ja aikaa siihen käytetään kuudesta tunnista pariin vuorokauteen. Siihen voi liittyä myös fyysisiä ponnisteluja, eli se voi olla esim. melontaretken yhteydessä suoritettava. Voimapaikalla rauhoitutaan, istutaan, tanssitaan, rummutetaan ja ollaan voimakkaassa yhteydessä näkymättömään. Sen avulla saadaan selkeyttä oman elämän asioihin.

Rohkea askel
Nykyihmisistä sana henkimaailma saattaa tuntua pelottavalta. Niin voimakkaasti olemme vieraantuneet tästä ympärillämme olevasta näkymättömästä maailmasta. Luonnonkansoilla se on aivan jokapäiväinen asia. Samoin lapsilla yhteydet henkimaailmaan toimivat vielä voimakkaasti. Yksi esimerkki ovat heidän mielikuvitusleikkinsä ja mielikuvitusystävänsä.
Shamanistinen elämänasenne antaa paljon ja elämästä tulee kaikin puolin värikästä ja hauskaa. Elämään osaa suhtautua rennosti ja usein shamanististen kykyjen kautta elämässä onnistuu helposti monessa asiassa. Ainoa edellytys vain on, että shamanistisesta asenteesta täytyy tulla osa jokapäiväistä elämää. Se vaatii jonkin verran rohkeutta, koska silloin ihminen selkeästi erottuu suuresta massasta. Tällaisia massasta erottuvia pidetään aina vähän outoina persoonina. Liikkeelle lähdetään vähitellen ja oma sisin kyllä kertoo tahdin, miten siinä kannattaa edistyä. Parhaiten liikkeelle pääsee kun löytää muita samanhenkisiä ihmisiä ja erilaisten kurssien kautta. 

Markku Backman
Lähde: Stevens, Shamanismin salaisuudet