8.6.10

Tervetuloa kesäretriittiin 9.-11.heinäkuuta Mustialaan


Suomen Amma-keskus tiedottaa:

Tervetuloa kesäretriittiin 9.-11. heinäkuuta Mustialaan

Olemme jälleen onnekkaita saadessamme kesäretriitin vetäjäksi Amman läheisimpiin oppilaisiin kuuluvan brahmachari Shubamritan.

Kesäretriitti pidetään tänä vuonna maalaisromanttisissa puitteissa Mustialassa, Tammelan kunnassa. Paikka sijaitsee noin 10 kilometriä Forssasta Hämeenlinnan suuntaan (tie numero 10).

Mustiala on maamme vanhin maatalousoppilaitos, joka on nykyään osa Hämeen ammattikorkeakoulua. Puisto sekä vanhimmat rakennukset ovat peräisin 1800-luvun puolivälistä.

Viikonlopun aikana saamme kokea Amman rakastavan läsnäolon, jota Shubamrita Amman opetusten, meditaatioiden, laulujen ja puja-rituaalin kautta niin hienolla tavalla välittää. Häneltä voi myös kysyä henkisyyteen liittyvistä asioista.

Puiston suurten, vanhojen lehmusten alla on hyvä paikka meditoida ja nauttia luonnon rauhasta. Mustialanlammen rannalla voimme saunoa ja uida molempina iltoina. Ulkogrilli on myös käytettävissä.

Alueella sijaitsevassa ladossa voimme soittaa, laulaa ja tanssia mielin määrin ja niin pitkään kuin silmät auki pysyvät ja jalka jaksaa nousta. Siispä soittoniekat, ottakaa mukaan soittopelinne!

Majoitus alueella on oppilaiden 2-hengen huoneissa, joissa wc:t ja suihkut ovat käytävillä. Myös yhteinen keittiö astioineen ja varusteineen on käytettävissä, jos haluat vaikkapa keittää kahvia, sillä retriitin aikana on tarjolla vain teetä.

Teltassa majoittuville on tarjolla tasainen alue, jonka lähellä ovat wc:t ja suihkut.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu kesäretriittiin viimeistään 24.6 mieluiten sähköpostilla arjaliisa.landen@gmail.com tai puhelimitse 045-679 0550.

Kerro ilmoittautuessasi nimi, osoite, puhelinnumero, majoitustoiveesi (sisämajoitus vai teltta ja mahdollisen kämppäkaverin nimi) sekä erityisruokavalio. Ilmoittautuneille lähetetään tarkemmat ohjeet sähköpostitse.

Retriitin hinnat ja maksuohjeet

Retriitin hintoihin sisältyy majoitus, kasvisateriat, teet, ohjelma ja saunat. Sisämajoituksen hinta on aikuisilta 85 euroa ja 4-12 -vuotiailta lapsilta 30 euroa. Omassa retkisängyssään nukkuvat alle 4-vuotiaat lapset majoittuvat ilmaiseksi. Telttamajoituksen (oma teltta mukaan) hinta aikuisilta on 43 euroa ja 4-12 -vuotiailta lapsilta 20 euroa. Alle 4-vuotiaat ilmaiseksi.

Yhden päivän osallistujat/yöpyjät maksavat puolet osallistumismaksusta.

Retriittin osallistumismaksu tulee maksaa viimeistään 24.6 Suomen Amma-keskus ry:n tilille
Aktia 405500-1464697

Maksaessasi myös jonkun toisen henkilön osallistumismaksun, merkitse kaikkien nimet maksun viestiosuuteen. Muista myös ilmoittaa heidät retriittiin.

Ilmoita mahdollinen peruutus hyvissä ajoin, viimeistään kolme päivää ennen retriitin alkua, jolloin maksu voidaan vielä palauttaa.

Sydämellisesti tervetuloa!

Suomen Amma-keskus ry
ja Hämeenlinnan Amma -ryhmä


* * * 
Äiti Amma vastaanotti kunniatohtorin arvonimen New Yorkissa 25.05.2010
State University of New York –yliopisto (SUNY) myönsi Äiti Ammalle (Mata Amritanandamayi) kunniatohtorin arvonimen.

Myöntämisen perusteina olivat Äiti Amman väsymätön työskentely maailman rauhan puolesta, hänen panostuksensa koulutukseen ja hänen hyväntekeväisyysjärjestöjensä työ kärsivien ihmisten hyväksi.

”Mata Amritanandamayin henkilökohtainen esimerkki ja johtajuus osoittavat kansainvälisen ja kulttuurien yli tapahtuvan yhteistyön, kanssakäymisen ja keskustelun tärkeyden. Tämän hänen osoittamansa esimerkin takia myönnämme hänelle tohtorin arvonimen”, sanoi yliopiston rehtori John B. Simpson.

Äiti Amma painotti puheessaan tiedon ja henkisyyden yhteyttä.

”Tieto on kuin joki. Se haluaa virrata. Mihin tahansa se virtaakaan, se virtaa samalla raviten kulttuuria. Mutta samasta tiedosta ilman arvoja tulee maailman tuhon lähde. Kun arvot ja tieto tulevat yhdeksi, ei voi olla voimakkaampaa työvälinettä ihmiskunnan hyvinvoinnin parantamiseksi”, Amma sanoi.

”On Amman toive, että voimme syleillä sekä tieteellistä tietoa että henkistä viisautta.”

Intialainen Äiti Amma on hyväntekijä ja henkinen johtaja. Hän on halannut noin 29 miljoonaa ihmistä eri puolilla maapalloa. Halauksensa avulla hän välittää rakkauden voimaa ja siten inspiroi ihmisiä auttamaan köyhiä ja sairaita.

Amma on perustanut Amrita-nimisen yliopiston Intiaan. Hän on myös Embracing the World –hyväntekeväisyysjärjestön perustaja.

SUNY-yliopisto on myöntänyt kunniatohtorin arvonimen Amman lisäksi muun muassa Dalai Lamalle.
Lisätietoja: Asta Ahlroth 040 743 5079, media(at)amma.fi, Suomen Amma-keskus ry.,
www.embracingtheworld.org 

Amma 
saa kunniatohtorin arvon.  
John B. Simpson Buffalon yliopistosta sekä Eunice Lewin New Yorkin yliopistosta myöntävät Ammalle kunniatohtorin arvonimen. 

* * *   

Äiti Amma perustaa orpokodin Haitiin


15.03.2010

Äiti Amman hyväntekeväisyysjärjestö Embracing the World (ETW, Syleillen Maailmaa) perustaa orpokodin Haitiin tammikuisessa maanjäristyksessä perheensä menettäneille lapsille.

ETW on vuokrannut Port-au-Princen läheisyydessä Laboullessa nelikerroksisen talon, josta kunnostetaan orpokoti aluksi 25 lapselle. Maan hallitukselle on jätetty tarvittavat lupahakemukset.
- Kun Amma kuuli maanjäristyksestä, hän tunsi suurta myötätuntoa kärsiviä uhreja kohtaan. Hän pyysi minua välittömästi lentämään Haitiin kartoittamaan, kuinka ETW voisi tarjota tehokkaasti apua, sanoo Brahmachari Dayamrita, Amman pitkäaikainen oppilas, joka vastaa ETW:n Pohjois-Amerikan toiminnasta.

Haitissa arvioidaan olevan nyt lähes miljoona orpolasta.

ETW on avustanut Haitin maanjäristyksen uhreja lähettämällä laivakontillisen mm. lääkkeitä, lääkintätarvikkeita, pyörätuoleja, telttoja ja vuodetarvikkeita. Toista laivakonttia varten kerätään parhaillaan lisää avustustarvikkeita mm. USA:ssa ja Kanadassa. Yhteistyökumppanina Haitissa on 20 vuotta maassa toiminut Partners In Health -avustusjärjestö.

Haitin orpokoti on kolmas Äiti Amman perustama orpokoti; Intian Keralassa avattiin orpokoti vuonna 1989 ja viime vuonna ETW avasi orpokodin Kenian Nairobissa. Muita ajankohtaisia ETW:n avustuskohteita ovat Intiassa viimevuotisen Andhra Pradeshin, Biharin (2008) ja Mumbain (2005) alueiden tulvavahinkojen uhrien auttaminen ja jälleenrakennustyö. Edelleen Äiti Amma jatkaa Katriina-hurrikaanin (2005), tsunamin (2004) sekä Gujaratin maanjäristyksen (2001) uhrien auttamista.

Lisätietoja Suomessa antavat:
Antti-Juhani Wihuri
040 0300 842
media(@)amma.fi