18.6.10

UUTUUSSINKKU NYT KUULTAVISSA!!


UUTUUSSINKKU

ROTUNAINEN

Nyt kuultavissa osoitteessa:

Kun Kirsi Rannolta julkaistiin vuonna 2007 Kotimatka-albumi, se alkoi yllättäen toteuttaa itseään: laulajatar lähti keväällä 2009 kirjoittamaan uusia lauluja kotikonnuilleen Jalasjärvelle - ja jäi sille tielleen. Maisemat vaihtuivat Helsingin Kalliosta Pohjanmaan viljapeltoihin ja humiseviin metsiin kotikonnuille, jossa ”taivaskin tuntui olevan lähempänä”.

Syksyllä 2010 julkaistavalta Läikytät Mua-albumilta on nyt julkaistu ensimmäinen single Rotunainen, joka on Kirsin ja Nalle Ahlstedtin käsialaa. 

”Rotunaisessa yhdistyy kaikki minulle tärkeät elementit: elämänilo, pilke silmäkulmassa, ja "pohojalaanen suoruus olla reheristi ja komiasti” sitä mitä on. Pohjanmaan lisäksi olen viime vuonna viettänyt paljon aikaa myös Intiassa, jonka halusin kuuluvan Rotunaisenkin elämässä.”
Koko albumi on nyt miksausvaiheessa. Laulujen kirjoittamisen lisäksi levy myös äänitettiin Kirsin kotikylässä Koskuella, Kylätalolla. Äitienpäiväiltana aloitettu neljän päivän yhtäjaksoinen äänitysleiri oli koko bändille erittäin mieluinen kokemus. Yöt nukuttiin tanssisalin lattialla, päivät äänitettiin samassa tilassa ja illat saunottiin ja grillattiin koko porukalla. 

”Olen täysin vakuuttunut, että yhteishenkemme kuuluu levyllä myös kuulijalle. Tämä on oikea luomulevy, jossa ei ole mitään päälleliimattua eikä ylituotteistettua. Pyrimme kaikessa tekemisessä jokaisessa vaiheessa säilyttämään kosketuksen intuitioomme, jotta lopputulos olisi mahdollisimman ”läikyttävä”, sydämenlämpöinen, ja aito. Lauluni saivat juuri sellaiset asut ylleen, mitä olin niihin sävellysvaiheessa kuullut tulevan.”
Albumin 12 laulusta Kirsi on kirjoittanut puolet Nalle Ahlstedtin kanssa, yhden albumin tuottajan Ape Anttilan kanssa ja loput ovat Kirsin omia sävellyksiä. Sanoitukset ovat kaikki Kirsin käsialaa. Lisätiedot:
ranto.kirsi@gmail.com
www.kirsiranto.fi
www.myspace.com/kirsiranto
www.valonsiivin.com

Info:
Kirsi Ranto 17.08.1978
Tangokuningatar 1998
Levyn lisäksi ajankohtaista:
- Valon Siivin-soolokonsertti&valotilateos Seinäjoen Tangomarkkinoilla 08.07. yhdessä   
   valotaiteilija Hessu Laaksosen kanssa www.valonsiivin.com, www.tangomarkkinat.fi,
   www.piletti.fi
- Paluu tanssilavoille tänä kesänä seitsemän vuoden tauon jälkeen
- Erikoistunut viime vuosina sooloesiintymisiin, joissa soittaa itse pianoa