14.9.10

Ihmeitä kirjakaupassa

Tänään se sitten iski. Epstorilla kirjakaupan hyllyjen välissä, täysin varoittamatta. Humahti lävitse, vyöryi ylitse kuin se valtameri, jonka rannalla istun aivan pian. Kävelin kirjakauppaan viattomasti vain hakiakseni sieltä yhden tyhjän vihon, kirjoittaakseni siihen muutaman laulun soinnut muistiin. Jostain syystä kiersin kuitenkin ensin kirjahyllyn kautta. En etsinyt mitään, ei ollut aikomustakaan silmäillä mitä hyllyt pitivät sisällään, olinhan juuri pari päivää sitten samoillut samojen hyllyjen välissä, kun olin kyseisen tavaratalon aulassa keikalla. Tämän kirjakaupan takahuone toimi meidän takahuoneenamme. Mutta nyt seisahduin hyllylle, joka piti sisällään psykologiaa ja filosofiaa käsitteleviä kirjoja. Yhtäkkiä silmiini osu eräs todella kaunis, sinisävyinen kansi tuttuine kuvioineen ja tutun kasvon kera, ja samassa muistin, että kirjailija olikin itse juuri pari päivää sitten minulle kertonut, että häneltä on ilmestynyt uusi kirja. Olin unohtanut. Kirjailija oli Taavi Kassila, ja hänen uusin teoksensa Totuuden lähteillä katseli minua nyt suoraan silmiin.

Otin kirjan hellästi käteeni, luin pari riviä sieltä täältä. Taavi kuvaili tuttuja maisemia kertomustaan ja oivalluksiaan  siivittääkseen... Rantameditaatiota... maailman kauneimman auringon laskua... päivän toimia... Ja kun kirjakaupan kaiuttimista kuin "sattumalta" alkoi hiljaa virrata Toton

"Some people live their dreams...

                   some people close their eyes....

                                  some people's destiny passes by...",

alkoi minun silmäkulmastani puolestaan vieriä pienen pieniä kyyneliä yksi kerrallaan. Aivan varoittamatta Rakkaus ryöppysi sydämeeni, sieluuni; tavoittaen joka ikisen soluni, elävöittäen jokaisen henkäykseni, kohisten korvissa, silmissä, sormenpäissä;

          laajeten,

                   laajeten,

                                laajeten;

sinkoutuen koko universumiin; huuhtoen valolla koko maailmankaikkeuden.Tunne oli niin huumaava, että nauroin aivan ääneen! Iloitsin, kiitin, riemuitsin tästä yhtäkkisestä Rakkauden tulvasta keskellä kirjakaupan hyllyjä, ja silloin sen tajusin: vain kolme yötä, ja sitten istuisin lentokoneessa. Kaikki mitä levyn eteen pystyin tekemään, olisi tehty; kaikki meilit mitä piti kirjoittaa, olisi kirjoitettu; kaikki pienetkin yksityiskohdat, mitä tuoreen levy-yhtiön johtajattaren pitäisi ymmärtää ottaa huomioon, olisi huomioitu. Sen jälkeen en lotkauttaisi kymmeneen päivään korviani millekään muulle kuin jumalalliselle rakkaudelle. Istuisin Amman "sylissä" yötä päivää, nukahtaisin hänen ääni sielussani soiden, heräisin hänen kutsuunsa, ja näkisin, tuntisin, aistisin vain hänen jumalaisen valonsa, ja vain sen. Sulkisin korvani  ja silmäni koko muulta maailmalta ja vain ottaisin opikseni; opikseni suurelta mestarilta. Sydämeni vuotaa ylitse kiitollisuudesta, että minulla on siihen mahdollisuus. Lupaan tuoda tullessani niin paljon valoa kuin jaksan ja minulla on lupa ja valmiuksia kantaa. Sinulle.

Onneksi kirjakaupassa ei ollut juurikaan muita, oli sulkemisaika. Olisivat varmasti pitäneet ihan tärähtäneenä. Suunnistin pää pilvissä kohti vihkohyllyä. Samassa muistin, että ai niin, päiväkirja!!! Enhän voi lähteä reissuun ilman päiväkirjaa. Macci-ressukkani on jo niin viimeisiä vetelevä, että siitä ei olisi kirjoitusavuksi reissun päällä, koska se tarvitsisi vanhan akkunsa takia ehdottomasti vähintään virtaa toimiakseen. Niinpä aloin silmäilemään päiväkirjaehdokkaita. Olin jo ottamassa mukaani kaunista kuvioitua kovakantista muistikirjaa, kun silmääni osui mielenkiintoinen kirjan selkämys. Kun vedin sen hyllystä, niin mikäs muu siinä olisi ollut, kuin se iso, tuttu suojelusenkeli, joka vahtii kahden lapsen kulkua sillan yli. "Maan korvessa kulkevi..." ja sitä rataa. Kaiken lisäksi kirja "sattui" olemaan tarjouksessa.... ;))) Pälyilin ympärilleni niin kuin miljoonat kerrat aikaisemminkin, Kuka Ihme näitä juttuja täällä taas säätää! Päiväkirja siis hoidettu. Ja se alkuperäinen nuottivihkokin löytyi. Valmis. Kotiin valmistamaan linssikeittoa ja bhajanit soimaan. Kohta olisin Kotona.Totuuden lähteillä

Taavi Kassila

Elämän tarkoitusta etsimässä

Taavi Kassila ottaa lukijan mukaansa totuuden etsinnän tielle. Kassila vertailee kristillisyyden, buddhalaisuuden ja hindulaisuuden näkemyksiä toisiinsa tutkien pyhiä kirjoja ja keskustellen munkkien ja henkisten opettajien kanssa. Tutkimusmatkallaan hän lähestyy myös filosofiaa ja tiedettä, saa monia uusia oivalluksia ja syventää ymmärrystään elämän ikivanhoista totuuksista.

Kirjassa käsitellään henkisiä harjoituksia, meditaatiota ja rukousta, henkisiä lauluja ja epäitsekästä työskentelyä, pyyteetöntä rakkautta, parisuhdetta, selibaattia, uskontoja, hyvyyttä ja pahuutta, Jumalaa ja Paholaista ja ihmisen elämää näiden ilmiöiden välissä ja keskellä.

Kirja on tarkoitettu sinulle, joka haluat pohtia elämän tarkoitusta, nähdä erottavien raja-aitojen toiselle puolelle, avartaa maailmankuvaasi ja löytää rauhan.