11.11.10

Kuinka tulla enkeliksi, joka oletYliherkkyydestä herkistyneeksi
Kuinka tulet enkeliksi, joka olet

Gerrit Gielen

Suomennos: Tapio Närhi
Monet ihmiset ovat yliherkkiä. He eivät kestä nykyaikaisen yhteiskunnan melua, aggressiivisuutta ja kiireistä tahtia. Usein he kärsivät psykosomaattisista oireista ja unettomuudesta. Se, mitä toiset pitävät itsestään selvänä, esimerkiksi perhejuhlaan menemistä, on heille melko vastenmielistä. Heillä toisten ihmisten normaalina pitämä toiminta muuttuu usein katastrofiksi.

Lapsena heitä ymmärretään usein väärin eikä heitä arvosteta. Koska heidän on vaikeaa pitää puoliaan ja koska he helposti vaipuvat unelmiinsa, kouluaika on rankkaa. Työuran luominen ja menestyksen hankkiminen yhteiskunnan normien mukaisesti ei useinkaan onnistu heiltä. He enemmän tai vähemmän ajelehtivat yhteiskunnan laitamilla. Valtavirtayhteisön toimintoihin osallistuminen koetaan näännyttävänä ja voimia kuluttavana. Kaiken tämän takia heidän omakuvansa ei ole kovinkaan myönteinen – usein he tuntevat epävarmuutta ja huonommuutta. Heidän mietteensä ovat alakuloisia, ja ne saattavat kiertää loputonta kehää.

Tämä kuva on tietenkin eräänlainen karikatyyri. Silti monet ihmiset tunnistavat (osittain) itsensä siitä. Keskitytäänpä seuraavaksi joihinkin yliherkkien ihmisten myönteisiin piirteisiin. He arvostavat rauhaa ja hiljaisuutta ja kaipaavat harmonista elämää kanssaihmistensä kanssa. He herkistyvät kauneudelle, erityisesti luonnon kauneudelle. He ovat hyvin empaattisia ja avoimia henkisyydelle. Heillä on rikas mielikuvitus. Heidän omaksi yllätyksekseen vaikeuksissa olevat ihmiset hakeutuvat luontaisesti heidän seuraansa ja etsivät heiltä opastusta.

Mikä näitä ihmisiä vaivaa? Vastaus: he eivät ole (vain) yliherkkiä, vaan erittäin herkistyneitä. Itse asiassa he ovat enkeleitä valepuvussa.

Mitä herkistyneenä oleminen on?

Jokaisella elävällä olennolla on tietty värähtely eli aura: kukilla, auringolla, ihmisillä, eläimillä, kasveilla ja myös yhteiskunnalla laajasti ottaen. Olet herkistynyt, kun värähtelysi eli aurasi on hienostuneempi ja hennompi kuin yhteiskunnan värähtely.

Kuvittele säteilevän kaunis enkeli laskeutumassa taivaasta syntyäkseen ihmiskehoon jossakin modernissa suurkaupungissa. Enkelillä on vaikeuksia tulla toimeen melun, kaaoksen ja ympärillä olevan maailman rumuuden kanssa. Missä on luonnon tyyneys ja kauneus, missä ovat kukat? Missä on syvällinen sisäinen tietämys, ykseyden tunne kosmokseen? Enkeli tuntee olonsa järkyttyneeksi ja vieraantuneeksi. Ympäröivä maailma ei hoivaa eikä tunnista häntä. Enkeli alkaa ajatella, että hänessä on jotakin vikaa, ja hän tulee surulliseksi ja masentuneeksi. Koska hän ei tunne olevansa kotona täällä, hän vetäytyy itseensä ja epämääräisesti kaipaa toiseen todellisuuteen. Hänen lähellään olevat ihmiset pitävät häntä uneksijana, joka ei halua kohdata elämän tosiasioita. Enkelin valo himmenee. Kun hän alkuun oli herkistynyt, hänestä on nyt tullut yliherkkä.

Saatat ihmetellä, miksi tämä enkeli inkarnoitui maapallolle.

Monet enkelit inkarnoituvat maapallolle ja jokaisella enkelillä on oma motiivinsa olla täällä. Yksi yleismotiivi on kuitenkin yhteinen: maapallon auttaminen. Kaikkien näiden enkelien läsnäolosta yhteiskunta kokonaisuudessaan saa valoa ja herkkyyttä. Enkelien läsnäolo kohottaa maailman värähtelyä. Tätä tapahtuu erityisesti silloin, kun enkelit muistavat keitä he ovat ja kun heidän itseluottamuksensa palautuu. Silloin heidän valonsa todella loistaa.

Kuvittele nyt, että sinä olet tällainen enkeli.

Mitä sinä voit tehdä pystyäksesi jälleen sädehtimään, muuntaaksesi yliherkkyytesi herkistyneisyydeksi?
Vaihe 1 – Tajua, että olet enkeli

Tajua, että olet enkeli etkä pelkää näyttää sitä. Usko omaan valoosi, luoviin kykyihisi ja voita pelkosi itsesi ilmentämiseen. Se on ensimmäinen vaihe.

Miten teet sen? On tärkeää olla yhteydessä henkisyyteen. Näe maailma henkisyyden perspektiivistä, muista rakkauden ja kauneuden ajaton maailma, josta olet peräisin ja jonne kuulut. Olet aina ollut kosketuksissa tähän herkkään ja eteeriseen todellisuuteen. Ota sitten toinen loikka ja usko todellakin sen olevan olemassa. Sillä hetkellä kun saat siihen yhteyden, pääset myös kosketuksiin oman sisäisen ydinolemuksesi kanssa ja alat tajuta, kuka todella olet. Muistat, että tietoisuutesi on ikuista ja että se on valon ja luovuuden suurenmoinen lähde.

Sillä hetkellä kun tunnet olevasi osa tätä toista maailmaa, joka on sinun todellinen kotisi, yhteiskunnan sinua kohtaan esittämä arvostelu on sinulle paljon pienempi taakka. Tajuat, että oleskelusi täällä on vain väliaikaista ja että tämä kiihkeätempoinen, kaoottinen yhteiskunta katoaa joku päivä ja tekee tilaa rauhaisemmalle, harmonisemmalle ja onnellisemmalle yhteiskunnalle. Enää ei ole niin tärkeää, mitä tämä nykyinen yhteiskunta ajattelee sinusta ja odottaa sinulta. Paljon tärkeämpää on se, mitä sinä olet täällä tekemässä, miten aiot ilmentää valoasi tähän maailmaan.

Tuntemalla oma alkuperäsi sinä sytyttelet omaa valoasi. Valo on luovaa ja muuntavaa. Huomaat, että ympäristösi alkaa reagoida sinuun eri tavalla. Elämä sujuu helpommin ja ihmiset ottavat sinut vakavammin. Olet ottanut perustavaa laatua olevan ensimmäisen askeleen muuntaaksesi yliherkkyyden herkistyneisyydeksi.
Vaihe 2 – Tiedosta maskuliininen energiasi

Pystyt todella antamaan valoasi toisille vain silloin, jos pystyt myös siihen, ettet anna sitä. Jos et pysty sanomaan "ei" ihmisille, silloin "kyllä"-sanalla ei ole mitään merkitystä. On äärimmäisen tärkeää oppia asettamaan rajat ja pitämään puolensa. Jos et tee sitä, energiasi valuu loputtomaan syöveriin ja lopulta tunnet itsesi heikoksi ja uupuneeksi.

Estääksesi sitä tapahtumasta sinun on päästävä kosketuksiin maskuliinisen energiasi kanssa. Monilla henkisyyteen taipuvaisilla ihmisillä on negatiivinen kuva miespuolisesta energiasta. Se liitetään väkivaltaan, sortamiseen ja aggressioon eikä sitä pidetä henkisenä. Tämän miespuolista energiaa kohtaan tunnetun negatiivisen suhtautumisen takia monet henkisyyteen suuntautuneet ja yliherkät ihmiset ovat voimattomia ja kykenemättömiä pitämään puoliaan.

Ratkaisuna on ymmärtää, että miespuolisessa energiassa ei sinänsä ole mitään vikaa. Ongelmia aiheuttaa maskuliinisen ja feminiinisen energian välinen epätasapaino. Monilla ihmisillä oma vahvuus heikkenee, kun he pitävät maskuliinista energiaa huonompiarvoisena. Tätä tapahtuu erityisesti herkillä naisilla. Varsinkin henkistä kasvuprosessia läpikäydessä on erittäin tärkeää saada yhteys maskuliiniseen energiaan.

Heti kun siirryt vaiheeseen 1 ja tiedostat paremmin, kuka todella olet, erotut energiamielessä ympäristöstäsi. Valosi huomataan. Se vetää puoleesi sellaisia, joita kutsun energiavarkaiksi. Nämä ovat ihmisiä tai toisia yhteisöjä, esimerkkinä oma työpaikkasi, jotka syövät sinun energiaasi. Ne riistävät sinulta energiaa antamatta mitään takaisin. Ellet pysty suojaamaan itseäsi tällaisessa ympäristössä, jäät jumiin.

Tässä vaiheessa sinun on käytettävä miespuolista voimaasi. Hyväksy itsesi maskuliininen osa, sisäinen miehesi, ja luota häneen. Anna hänen muodostaa käteesi miekka, joka katkoo sidokset sinun ja kaikkien sinulta energiaa riistävien väliltä.

Tasa-arvon käsitys on yleinen sudenkuoppa miespuolisen energiamiekan etevässä käyttämisessä. "Olemme kaikki tasa-arvoisia ja siksi en saisi erotttua toisista, vaan jakaa kaikki heidän kanssaan." Tasa-arvoisuuden aate on oikein jossakin määrin. Sielun tasolla olemme tasa-arvoisia. Ilmentämisen tasolla emme kuitenkaan sitä ole. Toiset ihmiset pystyvät toisia paremmin antamaan oman sisäisen valonsa loistaa. Jos emme tunnusta tätä, olemme energiavarkaille vapaata riistaa. Varsinkin sellaisten ihmisten, jotka säteilevät runsaasti valoa ja joilla on paljon annettavaa, tulisi suojata itsensä. Tiedosta, kenelle tai mille luovutat omaa energiaasi. Kaikki eivät ole valmiita ottamaan vastaan sitä, mitä sinulla on tarjolla. Älä luovuta arvokkainta lahjaasi ihmisille tai organisaatioille, jotka eivät vastaa omaa värähtelyäsi. Käytä miespuolista energiaasi tähän tarkoitukseen.
Vaihe 3 – Tajua, että Äiti Maa on ystäväsi

Monet yliherkät ihmiset tuntevat elävänsä maapallolla vasten tahtoaan. Tämä vastustus johtuu osittain siitä, etteivät he tunne oloaan kotoisaksi modernissa länsimaisessa yhteiskunnassa. Yhteiskunnan energia ei vastaa heidän omaansa, ja he tuntevat sen vieraannuttavan heitä. He haluavat lähteä; alitajuisesti he muistavat henkisen perintönsä ja kaipaavat takaisin "kotiin". He haluavat takaisin taivaallisten maailmojen rauhaan ja harmoniaan, mikä muodostaa niin jyrkän vastakohdan nykyisen yhteiskunnan melun, pelon, aggression ja nimettömyyden kanssa.

Lukuun ottamatta tätä vastustuksen tunnetta maapallolla elämiseen, herkillä ihmisillä on myös intuitioita siitä, mitä heidän entisissä elämissään maapallolla tapahtui. Usein heillä on muistoja sodasta, vainoamisesta ja muista aggression muodoista. He muistavat yrittäneensä olla hyviä ja tehdä hyvää maapallolla, ja heitä hyljeksittiin rajusti sen takia.

Jotta voisit voittaa vastarinnan täällä olemiseen, on tärkeää erottaa ihmisyhteisön energia ja itse maapallon energia. Etsi siis jokin kaunis paikka luonnosta. Mene sinne joku arkipäivä, kun on hiljaista. Tunne paikan energia, seesteisyys ja rauha. Avaa sydämesi tälle paikalle luonnossa ja tunne kaikki siellä olevat energiat. Itsesi lisäksi siellä on luonnonhenkiä, kuten keijuja ja haltioita, jotka tekevät työtään yhdessä maapallon kanssa. Tunne seuraavaksi itse maapallo. Se on se maapallo, jota varten tänne tulit; se maapallo, joka ojentaa kätensä sinulle ja haluaa tukea sinua. Avaa sydämesi sen energialle ja rakkaudelle.

Pääsemällä yhteyteen maapallon kanssa pystyt aidosti ottamaan oman paikkasi ja säteilemään omaa valoasi tähän maailmaan. Pystyt muuttamaan maailmaa ja tekemään siitä kauniimman. Maapallolla on sinua varten paikka, jossa tunnet olevasti kotona. Siitä paikasta tulee valomajakka, joka muuntaa ympärilläsi olevaa maailmaa.

Yliherkät ihmiset piiloutuvat maailmalta. Herkistyneet ihmiset säteilevät sille valoaan vapaasti.

Vaihe 4 – Käytä feminiinistä energiaasi tullaksesi vieläkin herkemmäksi

Naispuolinen energia voi olla ratkaisevassa asemassa siinä, pelätäänkö vai rakastetaanko jotakuta. Sen avulla voit katsoa toisen kasvoilleen ottaman naamion taakse ja nähdä hänen haavoittuvuutensa. Sydämessämme olemme kaikki hyviä. Jumala on jokaisen sydämessä. Voit käyttää sisälläsi olevaa naispuolista energiaa tullaksesi vieläkin herkemmäksi, voit tuntea empatiaa ymmärtääksesi todella, millaista on olla toisen ihmisen saappaissa. Ymmärtämällä toisia sisältä käsin voit löytää toisen näkökulman heidän loukkaaviin huomautuksiinsa tai hyökkäävään käytökseensä. Sen avulla saatat jättää ne omaan arvoonsa.

Tämä on mahdollista, kun sisällä oleva miespuolinen energia on riittävän vahva suojelemaan naispuolista energiaa. Me loukkaannumme siitä, mitä toinen henkilö sanoo meille, mutta useinkaan itse sanat eivät loukkaa, vaan oma yliherkkä tulkintamme niistä sanoista. Useinkaan ihmiset eivät tahallaan ole ärsyttämässä meitä, vaan enemmänkin he päästävät suustaan jotain sellaista, mitä ei ole kohdistettu henkilökohtaisesti meihin. Miespuolisen energian avulla voit jättää ottamatta asioita henkilökohtaisesti. Naispuolisen energian avulla voit tuntea, mikä toisella ihmisellä todella on. Käyttämällä herkkyyden naispuolista lahjaa näemme paljon enemmän valoja ympärillämme olevassa pimeässä maailmassa. Tulemalla vieläkin herkemmäksi me otamme askeleen kohti lajitoverimme sydäntä, joka on lämpimämpi ja kirkkaampi kuin mitä luulimmekaan. Kun huomaamme valon toisen sydämessä, se valo palaa voimakkaammin.

Herkistyminen toimii kahteen suuntaan: sinä saat paremman kuvan toisesta ihmisestä, ja toiset oppivat tuntemaan myös sinut paremmin. He tuntevat sinussa jotakin herkkää, lämmintä ja kaunista, mitä he eivät olleet huomanneet aiemmin, ja tunnistamalla toisen ihmisen he tunnistavat sinut. Näin sinä alat tuntea olevasi kotona maapallolla.


Enkelinä oleminen on tasapainottumista

Jokainen ihminen antaa ja ottaa vastaan. Pysyäksemme henkisesti ja fyysisesti terveinä meidän on oltava tasapainossa ympäristömme kanssa. Antamisen virran ja vastaanottamisen virran on oltava tasapainossa. Sillä hetkellä, kun säteilemme enemmän valoamme, muunnamme yliherkkyyden herkistymiseksi ja tulemme enkeliksi, antamisen virta lisääntyy. Pursumme luovaa ja kaunista valoa ja jaamme sitä ympäristöömme usein tietämättä sitä. Maailmaan lähettämämme valo haluaa tulla meille takaisin (fyysisen) runsauden muodossa.

Se aiheuttaa ongelmia monille herkistyneille. Usein yliherkät ihmiset eivät usko, että elämä voi olla kaunista, rikasta ja yltäkylläistä heille. Heidän mielestään se ei olisi oikein, etteivät he ole sen arvoisia, joten he tukkivat sen vastaanottamisen virran, joka heille haluaa tulla. Tätä ajatuskulkua tukevat uskonnolliset perinteet, jotka opettavat, että on parempi antaa kuin ottaa, tai että nauttiminen on syntiä. Pelko ja epäilys pitävät poissa luonnollisen runsauden, joka haluaa osua kohdallesi.

Ole tämän suhteen tarkkaavainen. Tutki itseäsi, oletko todella avoin sille, mitä universumi haluaisi antaa sinulle, kaikelle sille rakkaudelle, jota sinua varten on olemassa. Niin kauan kuin jätät sanomatta "kyllä" sille, mitä universumi haluaa lähettää sinulle, et ole todella sanonut "kyllä" itsellesi. Sano ääneen ja rakastavasti kyllä itsellesi. Vastaanottamisen virran hyväksymisestä elämääsi tulee silloin luonnollinen asia sinulle.

© Gerrit Gielen

www.jeshua.net/fi