7.2.11

Henkimaailmalla on asiaa

Hei Siskot ja Veljet!


Halusin tulla laittamaan tänne pari linkkiä, joista saattaisi olla meille kaikille iloa. On todella mielenkiintoista ja ihanaa, että henkimaailman asiat, Enkelit ja suora sydämeltä sydämelle kohtaaminen näkyy nyt yhtäkkiä meillä mediassa joka puolella!  


Alla linkit Yle Areenan Voimala-sivulle sekä SuomiTV:n sivuille. Voimalan jakso tuli ulos perjantaina, ja SuomiTV:n jakso nähdään telkkarissa tänään klo:22.00.
VOIMALASeikkailu henkimaailmassa. Mielen rajoista ja oudoista kokemuksista keskustelevat ohjaaja Kaija Juurikkala, suomentaja Anuirmeli Sallamo-Lavi, toimittaja Heikki Saure ja psykiatrian erikoislääkäri Heikki Nikkilä.


SUOMI TV
Laulaja Katri Helena kertoo avoimesti elämänsä uusista muutoksista ja menneisyytensä vahvoista kokemuksista Fredin vieraana -ohjelmassa maanantaina 7.2. ja uusintana lauantaina 12.2. Katri Helena puhuu muun muassa elämän jatkumisesta läheistensä menehtymisen jälkeen sekä siitä, kuinka tärkeää on osata uudistua.
Katri Helena on laulaja Matti ”Fredi” Siitosen vieraana SuomiTV:ssä maanantaina 7.2 klo 22.00 ja uusintana lauantaina 12. helmikuuta klo 21.30 alkaen. Hän puhuu Fredin vieraana -ohjelmassa elämänsä uusista muutoksista ja menneisyytensä vahvoista kokemuksista. Ennen kaikkea hän puhuu tulevaisuudestaan.
 – Kun näin pitkän tien kulkee, niin ympärillä olevat ihmiset väsyy. Sitten he sanovat, etteivät enää keksi ”tuolle” mitään, vaan että ”tuo muumio saa painua hautaansa, Katri Helena sanoo naurahtaen.
– Mutta jos tulee tilaisuus, että voi saada ympärilleen ihmisiä, joiden näkökulma on toisenlainen, niin se antaa toivoa. Olen ollut hyvin kauan sellainen, että on pitänyt varmistella, ettei tule epäonnistumisia eikä harharetkiä. Nyt elämä on antanut kokemuksen, että pitää elää. Nyt jos koskaan pitää elää. Ja jos epäonnistun, niin kestän senkin. Ei mene maine eikä kunnia, jos tuntee mielessään toimineensa oikein, Katri Helena kertoo Fredin vieraana –ohjelman haastattelussa.
 – Haluaisin jatkossa ilmaista voimakkaammin tunteita ja tuntemuksia sekä ihmisten tarinoita, koska niitä ihmiset haluavat kuulla. Niin, että voin rehellisesti laulaa silmästä silmään. Haluaisin olla vahva nainen laulaessani.

Mediakohua hänen ja uuden managerinsa suhteen Katri Helena kommentoi sanomalla, ettei hän ole juttuja juuri lukenut.
– Tiedän, että siellä on käynyt kauhea kohu ja netissä ihmiset viihdyttää itseään. En sotkeudu siihen, enkä lue niitä koskaan. Ostan paljon ruokaa, olen kotonani ja olen ulkona, siis olen todella ulkona näistä asioista. Mulle toki aina kerrotaan suurin piirtein, missä mennään ja joku aina tutkii, jos jotain lainvastaista kirjoittelua tapahtuu, Katri Helena kommentoi.
– Lisäksi minulla on arkistonhoitaja pohjoisessa, joka kerää kaikki jutut talteen. Voin niitä sitten vanhana katsoa, jos haluan.

Katri Helena on juuri vaihtanut levy-yhtiötä. Hän kertoo, että muutos oli esimerkki sellaisesta, johon hän vain yht’äkkiä lähti, ”että nyt kokeillaan”.
– Päätin vain, että nyt tai ei koskaan, Katri Helena sanoo.
– Jatkossa en enää tee tanssilavakeikkoja, koska yövuoro alkaa jo olla tehtynä aika hyvin. Mutta haluan yhä intohimoisesti laulaa ja pitää konsertteja, jos ihmiset haluavat kuulla.

Muutosten lisäksi Katri Helena muistelee Fredin vieraana –ohjelmassa menneiden vuosien vaikeita kokemuksiaan, kuten aviopuolisonsa ja poikansa menehtymistä.

– Edellisenä iltana ennen 
Timon kuolemaa oli sunnuntai ja juttelimme. Timo sanoi, että jos hän kuolee, niin minun pitää elää omaa elämääni ja jatkaa, että en saa pysäyttää mitään. Vastasin hänelle, että jos minä kuolen, niin otat lapsille sitten hyvä äidin. Sitten iskimme peukalomme yhteen ja lupasimme että pidämme yhteyttä, jos toinen meistä lähtee pois. Ja niin me on myös pidetty, Katri Helena kertoo.
– Sain Timon kuoleman jälkeen paljon energiaa ja käsitin sen Timoksi, halusin käsittää. Puolitoista vuotta hän kulki lähelläni, mutta sitten hän sanoi, että nyt minun täytyy pärjätä yksin ja itsenäistyä. En ymmärrä, miten ihmiset voisivat pärjätä ilman tällaista tietoisuutta.

– Kun joku lähtee, niin hän lähtee hyvään paikkaan. Mutta meillä on jokaisella oma vastuumme siitä, että tässä ulottuvuudessa täytyy tehdä tehtävänsä loppuun saakka, Katri Helena toteaa.

– 
Juha-poikani kanssa puhuttiin aika usein. Hänellä oli sairauksia ja hän sanoi kauan sitten, että äiti, mä en elä kauaa. En ymmärrä mistä tuollainen hänelle mieleen tuli, mutta ajattelin, että ihmisellä saattaa olla tietoisuutta tuollaisesta. Kyllähän se yllätyksenä tuli, että hänen sydämensä sitten pysähtyi, Katri Helena kertoo.

– Juhan kuoleman jälkeen koin suuret syytökset siitä, olisinko voinut tehdä jotain. Musta suru on niin lähellä kun miettii, mitä suren. Surenko itseäni ja huonoa omaatuntoani? Lempeä suru hoitaa ihmistä, mutta musta suru ei hoida, Katri Helena sanoo.
– Eihän suru kokonaan häviä ja välillä se yhä vihlaisee, mutta pääsen siitä sillä, että ajattelen poikaani. Juha on tullut myös sanomaan minulle, että ”äiti en ole kaukana”. Hän sanoi, että ”minä olen, en ole kaukana vaan olen”. Tästä en ole puhunut aiemmin, ettei kukaan ajattele, että olen kahjo. Mutta olen puhunut monille ihmisille, että ajatelkaa vaikka kuin satua, että menehtyneet läheisenne ovat lähellä ja kaikki anteeksi annetaan. Älkää jääkö kiinni suruun, vaan jokaisella on vastuu omasta tiestään, Katri Helena kertoo.


Valoisia ajatuksia uuteen viikkoon!

Halauksin,
Kirsi