6.6.11

Hoffman: Järjetöntä ja sopimatonta?

JÄRJETÖNTÄ JA SOPIMATONTA? PIMENNYKSET OVAT TÄÄLLÄ!

Kirjoittanut Jennifer Hoffman ( www.urielheals.com)
2.6.2011
Vapaasti suomentanut Pirjo Laine

No, minä varmasti tunnen keskiviikon pimennyksen vaikutukset. Tunnetko sinä? Minulle se toi esiin rajakysymyksiä tavalla, mikä pakotti minut ottamaan kantaa. Se oli hyvä asia ja hyvin tarpeellinen, mutta se yllätti minut.

Eilen eräs ystävä teki hyvin sopimattoman pyynnön minulle ja sanoin "ei" lopettaen keskustelun. Tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun jotain tällaista on tapahtunut välillämme, mutta se oli niin järjetöntä, että sain tarpeekseni. Myöhemmin kerroin hänelle, miten hän oli venyttänyt ystävyytemme rajoja pyynnöllään ja että olin edelleen valmis ystävyyteen, mutta en, jos hän jatkaisi olemista niin paljon pelossaan.

Tänään korjasimme aitamme ja voimme jatkaa uudella ja eri tavalla, koska hän myönsi pelkonsa, oli pahoillaan minun laittamisestani tuohon tilanteeseen ja halusi jatkaa ystävyyttämme laittamatta minua enää "valokeilaan". Olen iloinen, koska vaikka arvostan tätä ystävyyttä, en voisi osallistua hänen pelkoonsa sallimalla sopimatonta käyttäytymistä. Ja olin sallinut sen olemalla asettamatta kunnon rajoja sille, mitä päästäisin elämääni. Luomalla rajan, mikä sanoi yksinkertaisesti, että "tämä käyttäytyminen ei ole sopivaa enkä salli sitä", loin hänelle tilaisuuden kohdata pelkonsa, myöntää ja tunnustaa se ja päättää, työstäisikö hän sen salliakseen oman kasvunsa, koska se rajoittaa ja estää häntä monin tavoin. Hän voisi kohdata pelkonsa tai jatkaa elämistä sen kanssa, mutta ystävyytemme riippui hänen päätöksestään.

Silloin kun sallimme toisten olla sopimattomia ja järjettömiä kanssamme, emme tee heille tai itsellemme mitään palvelusta. Vaikkemme ehkä sanokaan sitä, tunnemme, että meitä käytetään hyödyksi, heidän käyttäytymisensä vaivaa meitä ja tiedämme, että asiasta sanominen voi lopettaa ystävyytemme. Mutta kumpi on pahempi - ystävyys sellaisen kanssa, jonka käyttäytyminen ärsyttää tai joka vaatii sinulta sopimatonta aikasi ja energiasi käyttämistä vai ei-ystävyys hänen kanssaan? Ja jos mielipiteesi sanominen lopettaa ystävyyden, niin millaista ystävyyttä se ylipäätään on?

Kuten sanoin kesäkuusta tämän viikon uutiskirjeessä, tässä kuukaudessa on kyse vilpittömyydestä, mikä merkitsee myös ystävyyssuhteita, jotka palvelevat meitä, jotka ovat kohottavia ja tyydyttäviä, ja sellaisten ihmisten kanssa, jotka ovat vilpittömiä meidän ja itsensä kanssa.

Sellainen joka on pelossa, ei ole monin tavoin vilpitön ja jos sallimme tuon käyttäytymisen, niin tuemme häntä pelossa ja siitä ystävyydessämme on kyse. Sen muuttaminen, mitä sallimme, voi lopettaa suhteen tai sallia sen jatkua eri suuntaan. Se on transformaatioristeys hänelle ja meille. Meille koska olemme luultavasti sietäneet sellaista käyttäytymistä pitkään ja heille koska jos hän toimii näin kanssamme, niin luultavasti hän tekee sitä myös toisten kanssa.

Nämä eivät ole helppoja oppitunteja eivätkä tietenkään hauskoja, mutta ne ovat tarpeellisia, koska jokainen tilanne joka saa olomme epämukavaksi ja levottomaksi tai jossa tunnemme meitä käytettävän hyväksi, pirstoo energiaamme. Sanon usein, että rajoja muodostetaan energiamme pitämiseksi keskuksessamme ja keskittyneenä, ei toisten pitämiseksi ulkona. Vahvat rajat merkitsevät, että olemme selkeitä siinä, mitä haluamme ja mitä sallimme elämässämme. Ne jotka voivat arvostaa ja kunnioittaa rajojamme, ovat enemmän kuin tervetulleita tilaamme, muut eivät.

Ennen kaikkea tässä on kyse meistä, meidän elämästämme ja meidän ilostamme, koska oma elämämme on ainoa, mihin meillä on kontrolli ja voima. Voimme auttaa toisia voimaantumaan, mutta teemme sen olemalla voimakas itsessämme ja olemalla esimerkki voimasta. On yhtä mahdotonta tehdä jostain muusta voimakas, kuin on hengittää hänen puolestaan.

Käytä tätä muutosenergiaa hyödyksesi olemalla selkeä siitä, mitä haluat elämässäsi, aseta vahvat rajat ja kutsu kaikkia, jotka ovat halukkaita kunnioittamaan niitä - toiset ovat tervetulleita, silloin kun he voivat olla vilpittömiä, poissa pelostaan ja voimme yhdistyä toisiimme voimallisilla tavoilla, jotka luovat tyydyttäviä, kohottavia ja vahvistavia suhteita.

Monia siunauksia näitä taianomaisina ja hämmästyttävinä aikoina,

Jennifer Hoffman

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.