25.7.12

Hoffman: Se mitä kuulet riippuu tavastasi kuunnella

ELÄMÄÄ VALAISTEN

Kirjoittanut Jennifer Hoffman (enlighteninglife.com)
Uutiskirjeestä 23.7.2012
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Kristallit ja indigot:
Se mitä kuulet riippuu tavastasi kuunnella


Olen painottanut monissa artikkeleissani indigoista ja kristalleista, miten tärkeää on kommunikoida heidän kanssaan. Ja tämä ulottuu puhumisen yli - se keskittyy itse asiassa enemmän kuuntelemiseen ja sen tietämiseen, mitä kuunnella ja mitä varten. Sääntönä on, etteivät indigot puhu paljon eivätkä pidä itsestään puhumisesta, joten siitä mitä he sitten jakavat, tulee erittäin tärkeää, erityisesti käsitellessämme lapsia, jotka ovat masentuneita, käyttävät huumeita, etsivät elämänpolkuaan tai ovat vaarassa. On erittäin helppoa olettaa, että koska he eivät puhu, heillä ei ole mitään sanottavaa tai he eivät halua puhua meille, mutta se ei ole totta - tarvitsemme vain uusia kuuntelemistaitoja.

Muistan kuunnelleeni keskusteluja lasteni ja heidän ystäviensä välillä ja vaikka he eivät koskaan näyttäneet sanovan paljon toisilleen, sillä vähällä mitä he sanoivat, näytti olevan suuri vaikutus. Kun kysyin pojaltani siitä, hän sanoi: "Äiti, tiedän, mitä hän haluaa sanoa". Siis mitä sellaista sinun lapsesi haluavat sanoa, mihin heillä ei ole sanoja? Oman kokemukseni mukaan soittamistaajuus kertoo paljon. Jos kuulen heistä useammin kuin kerran viikossa, on jokin ongelma, ja kysyn, mitä heidän elämässään tapahtuu, sen sijaan että odotan heidän kertovan minulle. Jos he kertovat, miten järkyttyneitä he ovat maailman tapahtumista, kysyn, mikä on järkyttänyt heitä viime aikoina. Ja jos he kysyvät minusta paljon, he kaipaavat minua ja tarvitsevat vähän äitiä.

Se on tavallaan ennakoivaa kommunikointia, mikä vaatii enemmän työtä, mutta tarttuu asioihin, ennen kuin niistä tulee ongelmia. Jos odotat indigolapsesi (tai kristallin) kertovan sinulle, mitä hänellä on menossa, on odotettavissa turhauttava prosessi. Hän kertoo ehkä olevansa ok, mutta jos kuuntelet oikeasti, saatat kuulla hänen pelkonsa ja turhautumisensa ja voit tarttua siihen. Hän saattaa olla piittaamatta sinusta, jos pyydät häntä hankkimaan töitä, mutta jos kuuntelet muita asioita, mitä hän sanoo ja mitkä eivät liity aiheeseen, hän voi vastata kysymykseesi.

Indigot ottavat oman aikansa kasvaakseen aikuiseksi, löytääkseen oman polkunsa ja rentoutuakseen omaan itseensä. Emme voi odottaa heidän olevan sellaisia, kuin itse olimme heidän iässään, koska he eivät ole sitä. Monet menevät naimisiin vasta kolmissakymmenissä ja parissakymmenissä heillä voi olla hyvin vaikeaa aikaa yrittää löytää omaa tietään. Sen sijaan että menevät naimisiin ja perustavat perheen parissakymmenissä (kuten monet meistä), monet asuvat vielä kotona ja yrittävät keksiä, miten tullaan aikuiseksi, miten päästään siihen ja mitä tehdään sen jälkeen.

Aktiivinen kuunteleminen auttaa sinua kommunikoimaan heidän kanssaan tehokkaammin eikä kommunikointi ole heidän parhaita taitojaan. Indigon vanhempana oleminen vaatii muutakin kuin ruuan, vaatteiden ja suojan antamista - olemme heidän oppaitaan ja opettajiaan ja meidän on käytettävä lahjojamme ja autettava heitä löytämään omat lahjansa. Kuuntele siis sanojen yli ja hiljaisuutta ja voit kuulla paljon, mikä voi auttaa sinua vaikuttamaan heidän elämäänsä.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.