9.11.12

Deepthi: Matkalla Oman Elämän Taiteilijaksi


Heippa,

Täytyypä kyllä sanoa, että jotain ihan ihmeellistä on nyt ilmassa. Joka puolella kuulee ihmisten tekevän kauheasti suunnitelmia, ja on useita vaihtoehtoja mihin ponnistaa, mutta samalla mikään niistä ei jotenkin vain lähde ottamaan tulta alleen. Sillä ei tunnu olevan väliä, ovatko ne sydänlinjassa vai eivät, vaan nyt myllytyksessä ovat kaikki tunteemme, muistomme, haaveemme, odotuksemme, toiveemme ja luomisemme. Ensin meille tuodaan vauhdilla ihania vaihtoehtoja ja näkymiä, ja sitten "puff", ne ovat poissa - tai ainakin huomattavasti kauempana, mitä luulimme.

Tämä aika tuntuu nyt siis olevan yhtä hämmennyksen tilaa, mistään ei saa mitään otetta. Kaikki palapelin palat ovat kuin saippualla valettuja: saat saippuan hetkeksi käteesi, mutta sitten se luiskahtaa aivan äkkiarvaamatta käsistäsi. Ja mitä enemmän itse suunnittelet ja aikataulutat, sitä varmempi voit olla, että niin ei tule tapahtumaan. Tuntuu kuin joku leikkisi meidän kanssamme, testaisi huumoriamme, haluaisi nähdä miten pitkään pinnamme kestää - ennen kuin antaudumme. Ystäväni "I'm a God's big joke"-vertaus tuntuu juuri nyt aika sopevalta.

Jotenkin tuntuu, että se mihin meitä tässä opetetaan rajusti on se, että irrottaudumme odotuksista ja pysymme joustavina ja samalla täysin omassa keskuksessamme, sydämessämme. Entistä tärkeämmäksi tulee reagoimattomuus: "Mitä tahansa ulkopuolellani tapahtuu, se en ole minä. Minä olen rakkaus, minä olen rauha. Ja vaikka en tällä hetkellä tietäisi yhtään, missä minun kuuluisi olla kuukauden kuluttua, niin sillä ei ole mitään merkitystä. Tällä hetkellä on väliä." Tiedosta samalla, että maailma muuttuu nyt hurjaa vauhtia kaikkien planetaaristen asetusten myötä. On niin paljon, mitä emme näe silmillämme. Mutta intuitiomme kertoo ja antaa meille signaaleja. Joitain asioita vain tiedät. Hyväksy se.

Toisaalta sitten taas näemme tämän myllytyksen rinnalla nyt koko ajan aivan uusia ovia; ovia, joita ei vielä hetki sitten tiennyt olevan olemassakaan. Maailmalla kehitetään aivan uusia teknologioita ja toimintatapoja, jotka esittelevät aivan uusia mahdollisuusovia toimia sydämestä käsin. Näille uusille mahdollisuusoville tunnusomaisinta on niiden energia: se hehkuu rakkautta, iloa ja uudenlaista eteenpäinmenevää, innostavaa, melkein lapsenomaista energiaa. Niissä on tunne, että "olen kuin lapsi, jonka luottamus on 100%:sta". Lapselle ei kukaan ole vielä sanonut, että "et voi ajatella noin", "tuo on vain mielikuvitusta",  tai että "joulupukkia ei ole olemassa". Lapselle joulupukki on todellinen, hänen mielikuvituksellaan ei ole rajoja. Hän tietää olevansa turvassa, suojassa ja rakastettu, ja siksi onnellinen.

Muutamia innostavia esimerkkejä ovat mm.alla postaamani A Day Made of Glass, sekä Jussun luotsaama uusi Mesenaatti-projekti. Itse uskon, että taiteen tekeminen tulee menemään aivan uusiin uomiin lähivuosien aikana. Ja tällä en tarkoita vain taiteilijoita, vaan että meistä jokaisesta tulee Oman Elämämme Taiteilijoita. Etsimme ja löydämme aivan uusia tapoja olla ja elää, luoda elämäämme, vähentää työtunteja ja sen sijaan tehdä niitä asioita, joista nautimme, ja joista tulee kuin vahingossa meille myös juuri se elanto, jonka tarvitsemme. Rahan sijasta sydämenilosta tulee mittari onnellemme - ja silloin kaikki tarvitsemamme materia ja rahakin virtaa meille luonnollisesti siinä sivussa.

Meistä voi tuntua, varsinkin juuri näinä päivinä vuoden 2012 lopussa, että meillä on vielä matkaa tähän, mutta samalla myös näemme, että on ihmisiä, jotka jo toimivat uuden rakkauden innoittamina. Ja se jos joku tuo toivoa ja uskoa siihen, että mekin kykenemme siihen! Eläköön edelläkävijät! Mutta mekin voimme olla edelläkävijöitä, mekin voimme olla Oman Elämämme Taiteilijoita! Silloin kaikki on mahdollista, kaikki ovet on auki. On luotettava, seistävä selkä suorana.

Tähän pälkähti loppukaneetiksi mieleeni ote Paolo Coelhon Alkemisti-kirjasta, jonka eräs ystäväni minulle toi nenän eteeni juuri ratkaisevalla hetkellä vuonna 2006. Jaan sen tässä teillekin:

Valon Soturi seisoo ovella, jonka aikoo avata, 
ja katselee sen molemmin puolin olevia pylväitä. 
Toisen pylvään nimi on Pelko, toisen Toive. 

Soturi katsoo Pelon pylvästä, johon on kirjoitettu: 
"Astut tuntemattomaan, vaaralliseen maailmaan, 
jossa mistään aiemmin oppimastasi ei ole mitään hyötyä." 

Soturi katsoo Toiveen pylvästä, jossa lukee: 
"Jätät taaksesi tutun maailman ja kaikki siihen tallentuneet asiat, 
joita olet aina rakastanut ja joiden puolesta olet taistellut pitkään."

Soturi hymyilee, sillä häntä ei pelota eikä pidätä mikään. 
Päättäväisesti kuin ihminen, joka tietää mitä tahtoo, 
hän avaa oven. Rohkeutta ja valovoimaa viikonloppuusi!

Deepthi


ps. Ja tämän postauksen koodi oli 14:44  :)

14
"Lean upon the angels to help you maintain a positive outlook. This will keep your own demeanor optimistic and bright."

44
"The angels are giving you extra comfort, love and support right now. Ask them for help with everything, and listen to their guidance through your intuition."