20.3.13

Deepthi: Farmi


Heippa,

Oletko jo kuullut Maiccu Kostiaisen luotsaamasta FARMI-maatilaprojektista? Jos sydämesi palaa auttamistyölle eläinten hyvinvoinnin edistämiseksi, niin luepa alla oleva. 

Leyla&Maiccu (Kuva:Maicun kotialbumi)


Maiccu kertoo projektista näin: 

"Idea tämän kaltaisesta maatilasta on saanut alkunsa jo vuosia sitten. Jo lapsuudessani haaveilin paikasta minne voisin pelastaa erilaisia eläimiä. Aikuisella iällä olen alkanut työskennellä eläinten parissa yhä enemmän ja tällä hetkellä eläimet työllistävät minut täysin. Olen jättänyt 21 vuotta kestäneen urani Finnairin palveluksessa tammikuussa 2012 ja työskentelen tällä hetkellä eläinkommunikoijana. Kotona meillä on kolme hevosta ja neljä koiraa.

Aktiivisesti olen Farmi-idean eteen tehnyt töitä jo useamman vuoden myös edellisen työni ohella. Viimeisen sykäyksen idean eteenpäin viemiselle antoi vierailuni The Gentle Barn nimisessä paikassa Los Angelesin lähellä. Tuolla maatilalla tehdään juuri niitä asioita, joita haluan myös Farmi säätiön kautta toteuttaa. Olen sittemmin vieraillut useampaankin kertaan kyseisessä paikassa, ja joka kerta saan hämmästyä positiivisesti kuinka paljon hyvää voidaan eläinten kautta tehdä ihmisten elämässä. 


Syrjäytyneet tai syrjäytymisvaarassa olevat lapset ja nuoret pääsevät tuolle tilalle hoitamaan eläimiä. Lapsille kerrotaan kuinka eläin on selvinnyt ja parantunut, ja oppinut uudelleen luottamaan ihmisiin. Näiden kokemusten kautta lasten elämässä on tapahtunut silminnähden suuria muutoksia positiiviseen suuntaan, kun heille on tarjottu mahdollisuus päästä lähelle näitä erilaisista kohtaloista selvinneitä eläimiä. Tuolla tilalla vierailee myös paljon muita ihmisiä, jotka haluavat tukea eläinten hyvinvointia. Mitä kaikkea tuollaisessa paikassa voidaankaan tehdä, kun ensimmäisellä sijalla ovat eläimet ja sitä kautta lasten ja nuorten hyvinvointi. Mahdollisuudet ovat rajattomat. 

Saksan Brombrachtalin kauniit hevoset (Kuva: Kirsi Ranto)

Työni myötä saan jatkuvasti kyselyjä siitä, voimmeko sijoittaa kodittomia tai kovia kokeneita elämiä, jotka ovat vailla kotia ja joita uhkaa lopettaminen. Valitettavasti tähän saakka se ei ole ollut mahdollista. Suomesta löytyy jonkin verran paikkoja mihin voidaan sijoittaa kissoja ja koiria tai muita pienempiä kotieläimiä. Suuremmille eläimille kuten lehmille, lampaille tai vuohille ei ole olemassa tällaisessa mittakaavassa olevaa paikkaa. Tavoite onkin, että tämä paikka saadaan mahdollisimman nopeasti pystyyn. 

Erilaiset ihmiset, jopa täysin ennalta minulle tuntemattomat, kuultuaan Farmi-ideasta ovat lähestyneet minua ja kertoneet halustaan mm. tulla vapaaehtoiseen työhön Farmille. Moni haluaa lahjoittaa rahaa tai tehdä erilaisia tempauksia Farmin hyväksi. On uskomattoman inspiroivaa, kuinka paljon ihmiset ovat lopulta valmiita puhaltamaan yhteen hiileen. TV ja erilaiset mediat ovat lähestyneet minua ja haluavat viedä asiaa eteenpäin omilla keinoillaan. Kaikella on aikansa, mutta uskon vahvasti että tällaisella konseptilla voimme muuttaa maailmaa suuressakin mittakaavassa paremmaksi paikaksi meille kaikille asua ja elää.

Suomessa ei ole tällaista paikkaa vielä ja kun avasin Facebook sivun jotta idea leviäisi mahdollisimman laajalle, sai se ”tykkäyksiä” monta sataa muutamassa päivässä. Tämä kertoo minulle henkilökohtaisesti siitä, että olemme tekemässä todeksi tarpeellista ja hyvin merkityksellistä asiaa."

Lisää tietoa löydät näiltä sivuilta:

(Kuva: Kirsi Ranto)