17.4.13

Kaskimäki: Maya-päivitystä


Alla Päivin Maya-matka terveisiä meille kaikille!  Lopussa myös näiden päivien tzolkin-kalenterin vinkkejä. 

Deepthi


Hei ja terveisiä Meksikosta ja Guatemalasta.

Täytyy sanoa että maya-astrologi sai päivityksiä useamman elämän ajalta ja pureskeltavaa riittää intensiivisen matkamme jälkeen. 14 hengen ryhmämme matkasi yli 2000 kilometriä bussilla, viikon Meksikossa ja viikon Guatemalassa, 1 päivä vietettiin myös Hondurasissa. Välillä matka taittui jokia pitkin veneellä. Välillä uitiin kuumassa lähteessä, vesiputouksessa ja cenoteksessa, maahan kaivertuneessa lähteessä. Kävimme niin Tyynessä Valtameressä kuin piipahdimme myös Karibian puolella.

Itse pyramidit ja temppelialueet, sekä tähtiobservatoriot olivat huikeita kokemuksia. Tulum, ylhäisön kaupunki turkoosin sinisen meren rannalla. Coban äidilliset energiat ja Jukatanin niemimaan korkein pyramidi, jolle sai vielä kiivetä. Kun oli huipulle asti uskaltanut, tiesi voittaneensa korkeanpaikan pelon, ainakin allekirjoittanut.

Chichén Itzalla lauloimme kurkkulaulua ja soinnuttelimme kuorossa, pyramidin pohjoisella sivulla.
Tuntui kuin pyramidi olisi imaissut äänen värähtelyn sisäänsä, sanoen kiitos, vihdoinkin!. Suuri kotkan näköinen lintu ilmestyi kaartelemaan laulun lopuksi pyramidin huipulle. Toimme pohjoisen, valkoisen valon tervehdyksen, tähän elementtien ja ilmansuuntien risteyskohtaan, jota myös maailman keskikohdaksi kutsutaan. Paikkaan jossa energiat kohtaavat.

Tästä sai alkunsa kuoromme, joka lauloi niin monilla pyramideilla, kuin Rio Dulcen ekojoen lootuksenkukkien peittämässä hiljaisessa poukamassa tai Atitlanin tulivuori järven keskellä. Oppaamme olivat jo tottuneet lauluumme ja varsinkin Guatemalassa Edouardo-oppaamme saattoi pyytää meitä laulamaa paikassa, jonka koki energeettisesti vahvaksi. Hänen opastuksellaan saimme tuntuman Guatemalan alkuperäisiin maya-heimoihin ja heidän kulttuuriinsa. Täällä maya-viisaus ja kyky elää perinteiden mukaan oli vielä elävänä kansan keskuudessa.

Tikalissa, Guatemalan sademetsän keskellä lauloimme Sateen jumalan temppelillä, ohikulkijat olivat kysyneet oppaaltamme, että mitä laitetta nuo tuolla soittaa! Kuoronjohtaja veteli upeita kurkkulauluja ja me muut lauloimme siinä mukana. Oman kehon instrumentti ulottui huikeisiin sointuihin.

Tikalin korkealla pyramidilla saimme tähtienergeettiset yhteydet päälle. Siellä päätähuimaavan korkealla, oli tekemistä, että pyöryttävän voiman kanssa saattoi istua ja rauhoittua vastaanottamaan. Kaukana alhaalla levisi sademetsän katto, josta pyramidien huiput pistivät esiin.

Meksikon Palenquessa, Tuulten tornin palatsissa, teimme pääsiäisenä meditaation ja sain kanavoinnin.
Paikalla olivat vahvat energiat ja tunnistin kosmisen Marian feminiisen lämmön, myös Palenquen voimallinen, muinainen hallitsija Pacal Votan oli paikalla. Violetin liekin energia laskeutui sydämiin ja tuntui kuin olisimme saaneet kosmisen lähetyskäskyn kuljettaa pinkin violettiä, kosmista liekkiä sydämissämme, kaikkialle minne kuljemme. Tämä liekin voit sinäkin sytyttää sydämeesi, juuri nyt.
Meditaation jälkeen taivaalle ilmestyi jälleen lintu, tällä kertaa valkoinen, kuin pyhänhengen ilmaisuna. Mukanamme oli biologi, joka tunnisti linnun kuvista valkopyrstö haukaksi.

Yksi matkan annista oli löytää kyky elää hetkessä. Aamulla lähdimme, useimmiten vaihdoimme hotellia ja kaupunkia joka päivä. Päivän aikana kävimme yhdessä tai kahdessa kohteessa. Usein ei tiennyt millaiseen hotelliin ja sänkyyn illalla päänsä kallistaa, ja millaisten kokemusten saattelemana.

Kaikki menimme luottavaisesti hetkestä ja kokemuksesta toiseen ja kaikki meni todella hienosti ja hyvin. Asuimme mukavissa hotelleissa ja toiset olivat suorastaan ylellisiä kuumine porealtaineen ja sisäpuutarhoineen.

Yksi upeimpia kokemuksia oli se, että saimme tehdä perinteisen maya-rituaalin yhdessä Guatemalan maya-vanhimman, Don Cirilionin kanssa Iximche:ssä. Hänen viestinsä meille Suomeen tuotavaksi, oli kannustava. Yhtenä teema hän sanoi, että uuden syklin taitteen alussa, tulemme näkemään yhä useammin naisia johtavissa asemissa. Naiset ovat luonnostaan suojelleet äiti Maata aina ja aikojen saatossa, niin myös nyt uudenajan kynnyksellä. Pyrin lataamaan hänen puheestaan tehdyn videon sivuilleni tekstin kanssa kevään mittaan.

Matkaryhmämme hitsautui pian yhteen ja koin että jokainen toi oman tärkeän osan kokonaisuuteen.
Ryhmässä vallitsi vapaa ja luonnollinen tunnelma, koko matkan ajan.
"Pankkiirilta" löytyi aina vaihtovaluuttaa, kuoronjohtaja aloitti laulun juuri sopivasti. "Tequila sisters" piti yllä iloista tunnelmaa ja naurua takapenkillä, vaikka voimat toisinaan olivat jo vähän koetuksellakin, pitkien päivämatkojen aikana. Energiahoitoja ja ravintoluentoja oli tarjolla sopivissa väleissä. Biologimme kertoi sademetsän toiminnasta ja pongaili mitä erikoisimpia lintuja ihailtavaksi. Jaettuja ideoita ja iloa, syviä, koskettavia kokemuksia. Positiivisuutta ja nyt-hetken luottamuksessa kulkemista.
Itsen kuuntelua ja oman intuition seuraamista.

Näistä oli matkamme koottu. Matkakertomus kuvineen on tulossa kesäkuun Ultra-lehteen, jos haluat lukea sieltä vielä lisää. Laitan matkakertomuksen myös omille sivuilleni, kun se valmistuu kevään mittaan.

Haluan sanoa suuret kiitokset teille, upeille maya-matkalaisille! Oli kertakaikkisen mahtavaa jakaa tämä matka kanssanne.

Suuri kiitos myös kaikille teille, jotka olitte hengessä mukana ja joilta sain viestejä ja ideoita matkaa varten ja sen jälkeen.

Maya-maiden kiteytetty viesti;

Yksinkertainen onnellinen elämä, luonnon kanssa sovussa, yksi hetki kerrallaan, luottavaisesti ja synkronismia seuraten.

* * *

Pari sanaa viimepäivien energioista.

Eilen ti 16.4 oli maya-kalenterissa päivä nimeltä Sininen Spektraali Yö. Spektraali sointu sai asiat värähtelemään taajuudella joka vapauttaa, hajottaa, räjäyttää ja purkaa. Toimii hyvin terävästi ja erottelukykyisesti. Kaikki epäkypsä nostetaan näkyville ja valoon.

Yö vie alitajuisen tiedon äärelle, mieli ja järki tuntuivat kuin kytkeytyvän pois päältä. Unelmoiva, määrittelemätön ja syvällinen energia oli todella käsinkosketeltava. Intuitio toimi herkästi. Yö edustaa kaikenlaista sisäistä, unelmoivaa tietoa. Sitä mihin ei pääse järjellä oikein kiinni.

Pää oli kuin puurossa, päätä ja otsaa särki. Pään takaosan särkyä ja niskan jäykistelyä. Kuumetta ja kurkun sekä nielun oireilua, ärsytystä, kipua ja painetta. Moni koki eilen mitä erikoisempia tuntemuksia, ja vailla mitään järjellistä selitystä. Toisilla saattavat unet olla edelleen voimakkaita ja unenomaiset näyt päivätajunnassa herkässä.

Bostonissa räjähti ja Iranissa maa järkkyi. Samantien alkoi vilkas keskustelu, oliko tämä tahallisesti aiheutettua? Verkkomedian sivuilta voi tästä lukea lisää.

Energiat ovat olleet voimakkaat myös auringon massiivisten purkausten vuoksi. Sähkömagneettiset kenttämme reagoivat niihin voimakkaasti. Usein tämäkin aiheuttaa kolotuksia ja erityisesti päänsärkyä.

Olipa eilinen mitä tahansa energiaa, viesti itselläni oli illan mittaan vahva: "Pysy omassa keskuksessa, pyri tunnistamaan se mikä ei tule itsestä vaan kollektiivisesta kentästä ja siellä vellovista erilaisista, kaoottisistakin energioista. Säilytä erottelukykyisyytesi ja luota omiin vaistoihin. Pyri kääntämään kaikki haasteellisuus positiivisuudeksi. Yritä olla lähtemättä mukaan negatiivisuuteen, toimi sydämen rakkaudella. Kaikkein haastavimmissakin tilanteissa."

Ylihuomenna alkaa Maailmojen Sillanrakentajan aaltojakso. Jakso kestää 13 päivää 19.4-1.5. Diplomatiaa, tasa-arvoa ja verkostoitumista. Yhteyksien luomista ja puhdistautumistakin. Samankaltaisuuden löytymistä, tasaveroisuuteen perustuvaa kanssakäymistä. Mielenselkeyttä tai sen etsimistä. Kanavat ja väylät aukeavat uudistuneeseen ja tasaveroiseen yhteistyöhön.

Sillanrakentaja on myös kuoleman voimaa, konkreettisesti tai symbolisesti. Kenties jonkin vanhan poistumista, että uutta virtaa voi tulla tilalle.


Ihania uusia, rakkaudellisia yhteyksiä meille kaikille.

Kevätauringon terveisin,
Päivi


* * *


Päivi tekee tulkintoja sekä Tampereella Auringonpaikassa että ympäri Suomea hoitohuoneilla. Lue lisää: www.paivikaskimaki.com

Tai tiedustele aikoja: 
paivikaskimaki@gmail.com
040-500 0050
AURINGON PAIKKA
Näsilinnankatu 25 B, 3. krs.
Tampere