31.5.13

Pelastakaa perheet lasten"suojelulta" -mielenilmaus ti 4.6 Helsingissä

Heippa,

Tulin kertomaan teille mielenilmaustempauksesta, joka on alunperin muutaman äidin ja isoäidin alkuunpanema rohkea esiinastuminen tärkeän asian puolesta. Tähän tempaukseen on liittynyt jo useita ihmisiä, jotka haluavat edistää lasten ja perheiden hyvinvointia ja herättää ajatuksia siitä, että yhteiskunnassamme on paljon aukkoja korjattavana mitä tulee lastensuojeluun. 


Tempaus järjestetään Helsingin Wanhassa Satamassa järjestetään tiistaina 04.06
Lastensuojelu 2013-tapahtuman yhteydessä klo:8.00-14.00. 

Mielenilmauksen alkujuuria löydät täältä:
http://tv1.yle.fi/juttuarkisto/asia/aamusydamella-lapsiperheille-apuaTässä alla järjestäjien viesti ja kutsu tulla mukaan mielenilmaukseen:

"Suomessa on 17 000 huostaanotettua lasta, joista moni voisi asua kotonaan vanhempien ja sisarusten kanssa, jos avohuollon tukia kehitettäisiin tarpeita vastaavaksi, lastensuojelulakia noudatettaisiin (esim. jos huostaanotto olisi viimeinen ja äärimmäinen toimenpide), ja jos huostaanotot eivät olisi taloudellisesti kannattavaa kunnille.

Olemme päättäneet kokoontua yhteen ja näin kertoa, että nyt on todella aika saada muutosta Suomen lastensuojeluun ja sille, että yhteisin verorahoin ylläpidämme tällaista toimintaa. Sosiaaliviranomaiset ovat riittävän kauan piiloutuneet salassapitovelvollisuuden taakse ja näin suojanneet itseään; lapsi ja lapsen etu on unohtunut aikapäiviä sitten. Kyseessä on joko kunnan, sosiaalityöntekijän, laitoksen tai valtion etu; tuskin kukaan osaa sanoa, miten tähän on tultu ja kuka tässä todellisuudessa on voittaja?

Lastensuojelutyön tulee olla avointa ja rehellistä. Nyt se ei ole sitä. Miten täydellisiä vanhempia etsitään? Mikä tarve on etsimällä etsiä vikoja ja arvostella vanhempia? Mitä tarkoittaa vanhemmuuden tukeminen? Mihin tällä kaikella pyritään? Me emme ymmärrä!


Päättäjät eivät ota kantaa "yksittäisiin tapauksiin", vaikka tapauksia alkaa olemaan lukuisia. Yksittäisen lapsen+perheen kärsimys ei näin ollen ole päättäjille tärkeä; siitähän se vain kertoo. Mutta kuitenkin he vuodesta toiseen pohtivat, missä mennään metsään; muutoksia vain ei parempaan saada aikaseksi, koska meitä ei haluta kuulla.

Toivomme muiden lasten kanssa työskentelevien heräävän tilanteeseen! Lastenpsykiatrien pitäisi olla jo huolissaan, miten lapsia suojellaan omilta vanhemmiltaan mitä kummallisin syin ja rajuin keinoin. Muilla viranomaisilla pitäisi olla velvollisuus tehdä ilmoitus, kun he ovat näkemässä perheen kaltoinkohtelua lastensuojelussa. Erityislapsiperheiden arjen ja elämän ymmärrys ja tukeminen on täysin hukassa.

Meidän mielestä yhdenkin lapsen turha sijoitus ja huostaanotto on liikaa. Pelastetaan perheet puoskaroinnilta.

Vanhempia on riittävän kauan syyllistetty; nyt on aika kääntää katse työntekijöihin, joiden on kyettävä ottaa vastuu omasta työstään, työtavoistaan ja työnsä tuloksista. Meillä on kaikki edellytykset laadukkaaseen työhön.

Jos Sinäkin tunnet sydämessäsi, että kaikki ei ole aivan niin kuin voisi olla, niin liity joukkoomme!
Olemme valmiit kertomaan lisää kokemuksistamme ja miten hyvän nimissä tehdään paljon hallaa."


MIELENILMAUS 
4.6.2013 klo 8.00 – 14.00

Wanha Satama
Pikku Satamakatu 3
00160 Helsinki


Tiedustelut:
Tiina Liljeberg 050 3300 200
Birgitta Wulf-Luhtanen 040 0410 661

Järjestäjät:
HOL Ry, Huostaanotetut lapset ja Rikotut perheet
Lokakuun liike 2012
Potilas- ja sosiaaliapu ry
Roskisnalle

* * *  

Ja tässä vielä tsemppimusaa tempauksen kunniaksi Bon Jovilta, jonka lumoissa täällä vieläkin leijailen! :D

"I ain't a soldier but I'm here to take a stand
Because we can
Our love can move a mountain
We can, if you believe in
We can, just wrap your arms around me
We can, we can"