31.7.13

Deepthi: Tässä hetkessä on vapaus
Olen ollut jo monta päivää kirjoittamassa postausta tämän hetken energiavirtauksista ja omista tuntemuksista, mutta tuntuu, että olemme nyt niin hienovaraisten muutosten keskellä, että on vaikeaa enää löytää sanoja tapahtumille. Mutta yritän.

Juuri nyt, keskellä Leijonaportin vaikutuksia tuntuu, että kaikki pallot ovat kuin jonglöörillä ilmassa, ja nyt mielenkiinnolla katsellaan, missä järjestyksessä ne alas laskeutuvat. Vielä pari viikkoa sitten tuntui, että vihdoin oli järkeä kaikessa siinä, mitä on koottu yhteen alkuvuoden ajan ja supertransformatiivisen juhannuksen jälkeen. Kunnes sitten täysikuut ja planeettamuutokset toivat aimo annoksen muutosenergioita tullessaan niin, että taas kävellään ikään kuin laput silmillä, jolloin on vain luotettava omaan sisäiseen kompassiin, siihen, että elämä kantaa. Koko ajan testataan sitä, miten täysipainoisesti uskallat elää vain tässä hetkessä ja luottaa omiin siipiisi. Jos erehdyt astumaan jonkun muun kenkiin tai lähtemään tekemään pitkäkantoisia suunnitelmia, alat hyvin nopeasti tuntea olosi epävarmaksi ja ärsyyntyneeksi. Meidän ei enää anneta tehdä tuollaisia omia olettamuksia ja mielen maalailuja, vaan on opittava elämään tässä hetkessä, elämään todeksi korkeinta totuutta ja luottamaan siihen, että kun olen onnellinen nyt, olen onnellinen myös tunnin päästä, tänä iltana ja vielä huomennakin. Ei ole mitään muuta kuin tämä hetki, kaikesta muusta hötkyilystä on nyt viimeistään opittava päästämään irti.

Toinen jännittävä asia on ollut, miten konkreettisesti nyt näytetään sitä, missä se oma raja ja tontti kulkee ja missä olemme eniten kotonamme. Palikat ovat vaihtaneet paikkaa, unelmia on päivitetty yhä korkeampiin ulottuvuuksiin, näemme koko ajan itsestämme isomman kuvan ja alamme elää sitä todeksi. Meitä tunnutaan nyt kuljetettavan fyysisiin paikkoihin, joissa pääsemme peilaamaan miten olemme kasvaneet ja mistä olemme jo rohjenneet päästää irti. Nuo paikat saattavat olla entuudestaan tuttuja paikkoja vaikka kymmenen vuoden takaa. Paikkoja, joihin meillä liittyy kipua, tuskaa, häpeää tai loukatuksi tulemista. Ja nyt meidät "kuin sattumalta" viedään niihin takaisin, jolloin pääsemme katsomaan miten upean matkan olemme kulkeneet ja millaiseksi olemme kasvaneet, ja joissa pääsemme toteamaan, että "ihanaa, minuun ei enää satu, minä olen pystynyt antamaan anteeksi".

Toiset paikat taas saattavat olla aivan uusia paikkoja, joissa puolestaan pääsemme peilaamaan tämän hetken unelmiamme ja uusiutunutta olemustamme, ja näkemään konkreettisesti, missä omat rajamme ja oma tonttimme sijaitsee. Joissakin noista uusista paikoista joita pääsemme testaamaan, saattaa tuntua, että  "ei hyvänen aika, en minä tätä tarkoittanut, ei tämä tunnu omalta", jolloin meillä on loistava tilaisuus päästää jälleen yhdestä harhakuvitelmasta irti ja suunnata katse uudelleen. Toisissa uusissa paikoissa taas tunnemme saman tien, että "kyllä, tämä oli juuri sitä mitä hain, ihanaa, että saan sen nyt tuntea ja kokea näin konkreettisesti omissa nahoissani". On uskallettava olla herkkä ja luotettava omiin energiatuntemuksiin. Sinä tiedät mikä on sinulle hyväksi.

Tärkeintä on olla koko ajan mieli ja sydän avoimena kuuntelemaan resonaatiota ja toimimaan sen mukaan. Tärkeää tässä ajassa tuntuu olevan myös se, että uskaltaa rohkeasti vaihtaa kurssia silloin, kun tuntee, että tämä ei ole minun tonttini - siitäkin huolimatta, että olisit haaveillut siitä jo monta vuotta. Mutta joskus voi käydä niin, että tuon unelman energia-aika on jo ohi. Voi olla, että unelman ylläpitämisen oikea tehtävä onkin ollut vain toimia meille kannustajana, kasvattajana tai ilon ja toivon ylläpitäjänä, eikä sen tarkoitus koskaan ollut toteutuakaan tällä fyysisellä tasolla. Unelma on "vain" toiminut avaimena omalle tai kenties isommankin ryhmän sielunkasvulle. Mutta sen näyttää vain aika. Niin kauan täytyy unelmaa elää todeksi, kun se oikeasti sydämessä siltä tuntuu - ja olla valmis päästämään irti silloin, kun tuntuu että on aika mennä eteenpäin. Mitään ovia ei koskaan suljeta, kaikki on ikuisesti mahdollista.

Viime aikoina on opetettu paljon myös sitä, miten tärkeää on erottaa tunneheilahtelut totuudesta ja sisäisestä Itsestä. Että on ikään kuin meidän tosi-itse ja sitten se apinan mieli, joka lähtee juoksemaan jokaisen tuulenvireen mukana ja heittelemään tunteita ja ajatuksia laidalta toiselle. Yhä uudestaan ja uudestaan meitä opastetaan nyt erottamaan tunnetuulet sisäisen hiljaisuuden tilasta, joka on neutraali, tuomitsematon ja ikuisesti vapaa kaikesta. Vain tunteet ja harhailevat ajatukset saavat meidät epäilemään ja tuomitsemaan itseämme, totuuttamme, valoamme, parisuhteitamme, työtehtäväämme tai asuinpaikkaamme. On neuvottu pysyttelemään sisäisessä hiljaisuuden tilassa, kuin sivustaseuraajana omille mielen liikkeille, ja olematta reagoimatta heti ensimmäiseen puhuriin mitä mieli suoltaa. Mieli rakastaa keksiä selityksiä, tekosyitä ja jossitteluja, kun tosi-itse on koko ajan vain puhdasta rakkautta ja myötätuntoa. Kumpaa sinä kuuntelet?

Tänään olin menossa kauppaan, kun eräs ihana naishenkilö tuli minua kaupan käytävällä vastaan ja tuli kiittämään kevään enkeli-illasta. Tuossa illassa hän oli pyytänyt enkeleiltä ohjausta mutkikkaaseen parisuhteeseen, jossa kummallakaan ei ollut hyvä olla. Enkeli-illassa hän oli sitten saanut ohjeen päästää irti suhteen vatvomisesta ja jatkuvasta yrittämisestä muuttaa asioita, ja sen sijaan vain nauttia suhteesta päivä kerrallaan murehtimatta huomista sen enempää. Nyt tämä nainen melkein lennähti kaulaani ja silmät tuikkien kertoi, miten huikea heidän parisuhteestaan oli muodostunut sen jälkeen, kun he päästivät irti jatkuvasta murehtimisesta ja jossittelusta ja yhteisen tulevaisuuden rakentamisesta. Että kun he vain opettelivat nauttimaan arjesta juuri tässä hetkessä miettimättä yhtään sen pidemmälle, energia heidän välillään oli vapautunut ja suhde oli puhjennut aivan uuteen kukkaan.

Juuri tästä tässä ajassa on kysymys. Meiltä vaaditaan suurta luottamusta päästää irti. Päästää irti odotuksista niin parisuhteen, työsuhteen kuin ystävyyssuhteenkin sisällä. Eikä se tarkoita eroamista tai selän kääntämistä toiselle, vaan sitä, että ollaan vain rehellisesti auki ja läsnä juuri tässä hetkessä yrittämättä säätää mitään ja olla luomatta odotuksia tulevaisuudesta. Mitä kirkkaammin uskallamme nähdä itsemme ehjänä ja kokonaisena, sitä onnellisempi olemme. Jokainen solumme on nyt ekstraherkkä reagoimaan jokaiseen ajatukseemme ja sanaamme ja toimimaan "käskymme" mukaisesti. Me itse luomme totuutemme. Me olemme totuus.

Tässä hetkessä on vapaus. Tässä hetkessä on rakkaus.


♥ Deepthi