13.7.13

Hoffman: Sydämen avaajat ja myötätuntopyörteet

SYDÄMEN AVAAJAT JA MYÖTÄTUNTOPYÖRTEET

Kirjoittanut Jennifer Hoffman (enlighteninglife.com)
Uutiskirjeestä 10.7.2013
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Tämän viikon kysymykset joita olen saanut, koskevat sydämen avaamista ja myötätuntopyörteitä - termi mitä käytän kuvaamaan tapahtumia ja tilanteita, jotka on suunniteltu auttamaan ihmisiä unohtamaan erimielisyytensä ja "harrastuksensa" ja yhdistymään yhteiseen tarkoitukseen, tavallisesti auttamaan tai tukemaan toisia. Tämä tapahtuma sattui äskettäisellä autoilumatkallani USA:n eteläosassa, Augustassa, Georgiassa.

Olin käynyt parissa paikassa Augustassa, myös joenvarsialueella missä tein energiavapautustyötä, ja olin valmis ajamaan seuraavaan kohteeseeni. Kun käännyin mutkasta, näin jotain makaavan kadulla. Hidastin ja siirryin viereiselle kaistalle ja näin miehen tiellä, joka kouristeli valtavasti. Niinpä peruutin ja pysäköin autoni hänen eteensä (ettei kukaan ajaisi hänen ylitseen), soitin kännykällä hätänumeroon juostessani hänen luokseen. Hän oli elossa mutta sekava, hänen silmänsä pyörivät päässä ja luulin hänen tekevän kuolemaa. Vaikka kaikkialla ympärillä oli toimintaa, kukaan ei tullut minun lisäkseni auttamaan.

Juoksin takaisin autolleni ja hain rantapyyhkeeni miehen pään alle ja toinen mies pysähtyi viereemme, nousi autostaan ja yhdessä kannoimme miehen tien sivuun, jotta hänet saatiin pois kadulta. Hätänumerosta kerrottiin, mitä pitää tehdä helpottamaan hänen oloaan, kunnes ambulanssi saapui. Vasta sitten tusinan verran ihmisiä tuli katsomaan, mitä tapahtui, ja sitten kaikki halusivat auttaa. Vaikka he olivat kaikki nähneet miehen kaatuvan, kukaan heistä ei tullut apuun, ennen kuin näkivät toisten auttavan häntä.

Ambulanssi tuli ja kaksi poliisiautoa, meiltä kysyttiin, mitä oli tapahtunut, ja yksi ambulanssikuski alkoi etsiä hänen taskuistaan jotain henkilöpaperia. Hän veti esiin miehen lompakon ja kun hän avasi sen, näin ajokortin vieressä kuvia pienistä lapsista, luultavasti lastenlapsista. Kun näin nuo kuvat, aloin itkeä, koska hän ei ollut vain mies, joka makasi kadulla - hänellä oli perhe, elämä ja ihmisiä, joita hän rakasti ja jotka luultavasti rakastivat häntä. En tiedä, oliko hän kiertolainen, huumeiden käyttäjä vai ainoastaan joku, joka oli saanut sairaskohtauksen - hän oli ihminen, Jumalan lapsi, joka tarvitsi apua ja tukea tuolla hetkellä. Jos en olisi ajanut varovasti ja kiinnittänyt huomiota, olisin voinut ajaa hänen ylitseen, kun hän makasi kadulla, ja mahdollisesti tappanut hänet, tai joku muu olisi voinut ajaa hänen ylitseen.

Kun mies oli nostettu ambulanssiin ja hän oli matkalla sairaalaan, poliisi antoi minulle rantapyyhkeeni takaisin ja sanoi, että voin lähteä. Muut ihmiset alkoivat valua takaisin elämiinsä ja itse olin taas tien päällä. Mutta tuon hetken meidät yhdisti halu auttaa jotakuta tarpeessa olevaa, keskittyä tuohon ihmiseen, joka olisi voinut olla yksi meistä. Saiko tämän miehen tilanne ihmiset pysähtymään ajattelemaan omaa elämäänsä - miten nopeasti jokin voi tapahtua ja miten voimme löytää itsemme tarpeesta saada tukea ja apua toisilta? Vaaditaanko yhtä ihmistä astumaan esiin ja avaamaan sydämensä vastauksena jonkun toisen avunpyyntöön, ennen kuin toisetkin tekevät sen?

Mietin, mitä olisi tapahtunut tuolle miehelle, jos en olisi pysäyttänyt autoani? Olisivatko toiset vain ajaneet ohi ajatellen, että se oli juoppo tai huumeveikko? Olisiko hänen ylitseen ajanut joku autoilija, joka näki hänet vasta liian myöhään? Mitä hänen perheensä olisi ajattelut siitä tai lapset, joiden kuvia hänellä oli lompakossa?

Myötätuntopyörteitä luodaan vastauksena tarpeeseemme avata sydämemme toisille, ymmärtää keskinäinen yhteytemme ja yhteinen ihmiskokemuksemme, kun ne johtavat meidät itsekeskeisestä ihmisyydestä ja Itsekeskeiseen jumaluuteen, missä tunnistamme kaikkien kauneuden, arvon ja arvokkuuden. Jeesus sanoi: "Sen mitä teette veljistäni vähäisimmälle, teette minulle." Olemme ihmisperhettä, jokainen meistä on tärkeä, arvokas, arvostettava, rakkauden ja myötätunnon arvoinen.

Tein paljon sydämenavaustyötä Augustassa ja vastaus oli välitön - sydämenavaustilaisuus luotiin hetkeksi, jotta ihmiset voisivat yhdistyä ja auttaa jotakuta tarvitsevaa. Ja sen vuoksi yksi mies sai tarvitsemaansa apua vierailta ihmisiltä, jotka olivat siinä vastaamassa kutsuun.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.