22.8.14

Hoffman: Milloin hän päästää minusta irti?MILLOIN HÄN PÄÄSTÄÄ MINUSTA IRTI?

Kirjoittanut Jennifer Hoffman (enlighteninglife.com)
20.8.2014
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Kysymys:
Rakas Jennifer, olen eronnut melkein kolme vuotta sitten ja olen edelleen tekemisissä ex-vaimoni kanssa, joka ei tunnusta, ettemme ole enää naimisissa, ja haluaa minun käyttäytyvän kuin aviomies. Hän on tarvitseva ja vaativa ja kutsuu minua apuun ongelmissa, jotka tiedän hänen osaavan käsitellä itse. Haluaisin siirtyä eteenpäin ja etsiä uutta suhdetta jonkun toisen kanssa, mutta joka kerta kun pyydän ex-vaimoani lopettamaan soittelemisen minulle, hän itkee ja sanoo minua itsekkääksi ja piittaamattomaksi. Säälin häntä ja tiedän, että hän ei ole onnellinen, hän pelkää olla yksin ja hän tarvitsee jonkun huolehtimaan itsestään. En halua olla tuo henkilö ja haluaisin, että hän päästäisi minusta irti, jotta voin jatkaa omaa elämääni. Miten voin tehdä tämän luomatta lisää karmaa välillemme?

Jenniferin vastaus:
Vaikuttaa siltä, että sinulla ja ex-vaimollasi on energeettistä köydenvetoa ja vaikka saatat nähdä hänet heikkona ja voimattomana ja sääliä häntä, hän on riittävän voimakas pitääkseen sinut elämässään, vaikka haluatkin siirtyä eteenpäin. Sääli ja myötätunto ovat kaksi eri asiaa ja vaikka odotat hänen päästävän sinusta irti, sinun täytyy päättää, että olet valmis, lakata säälimästä häntä ja siirtyä eteenpäin. Vapautuminen vaatii, että päästämme irti, ja päätökseen saaminen vaatii, että siirrymme eteenpäin. Tässä kohdassa sinulla ei ole kumpaakaan – et ole päästänyt irti etkä siirtynyt eteenpäin. Nämä ovat valintoja, jotka sinun on tehtävä omasta puolestasi ilman hänen lupaansa, mitä hän ei luultavasti anna sinulle, koska hän ei voi eikä halua.

Aina kun säälimme jotakuta, vahvistamme hänen voimattomuuttaan ja se estää häntä löytämästä oman voimansa ja yhdistymästä siihen. Niin kauan kun näemme hänet säälittävänä, pysymme yhteydessä hänen voimattomuuteensa, mikä ei pakota häntä tekemään mitään muuta. Vahvistamme myös hänen uhriasemaansa ja se tuo peliin mukaan syyllisyyden, mitä meillä on. Tunnet ehkä syyllisyyttä, koska olet iloinen avioliittonne loppumisesta ja haluat siirtyä eteenpäin, mutta hän ei halua. Syyllisyytesi pitää sinut yhdistyneenä ex:ääsi eikä se ole terveellistä kummallekaan teistä.

Myötätunto on säälin vastakohta ja se tukee hänen voimaansa ja samalla kannustaa häntä yhdistymään siihen. Ilmaistessasi myötätuntoa voit olla irti, koska yhdistyt voimallisemmasta paikasta ja kannustat toista ihmistä olemaan voimakas. Et voi kontrolloida, miten joku tekee sen, mutta sinun ei tarvitse myöskään tukea häntä uhrina.

Sitten on tämän tilanteen vapautumis- ja päätökseensaamispuoli, mitä syyllisyytesi ei myöskään auta. Haluat hänen päästävän irti sinusta, jottet tunne syyllisyyttä siteen täydellisestä katkaisemisesta. Voitko päästää irti syyllisyydestäsi ja vapauttaa itsesi? Hän ei anna sinun siirtyä eteenpäin, ennen kuin hän päättää olla voimakas, koska hänellä on paljon valtaa sinuun, ja syyllisyytesi sallii hänen tehdä sen. Siihen saakka kunnes lakkaat tuntemasta syyllisyyttä, odotat hänen sanovan: "Sinun on ok lähteä", eikä hän tee sitä lähiaikoina.

Tämä energeettinen köydenveto jatkuu, kunnes toinen teistä päättää – luultavasti sinä – että on saanut tarpeekseen. Jos pystyt päästämään irti syyllisyydestäsi, anna itsellesi päätös, mikä merkitsee, että lähtiessäsi pois voit tehdä sen armollisesti ja rakastavasti. Älä odota, kunnes suutut riittävästi lähteäksesi, koska lopetus on silloin ruma ja tunteellinen ja sinulla on edelleen syyllisyyttä, vaikka tunnetkin, että olet vihdoinkin valmis suhteen osalta.

Tilanne ei ole helppo, mutta se on hyvä oppitunti sinulle siitä, miten sallit itsesi tuntea iloa ja rauhaa, ja siitä roolista mitä syyllisyys esittää elämässäsi. Aina kun säälimme jotakuta, annamme hänelle voimamme ja estämme häntä käyttämästä omaa voimaansa. Mutta jos pysymme myötätuntoenergiassa, tunnustamme hänen voimansa ja annamme hänen käyttää sitä tavalla, mikä tuo hänelle iloa. Emmekä tarvitse koskaan kenenkään toisen lupaa itsemme vapauttamiseen, päätöksen saamiseen ja eteenpäin siirtymiseen. Yleensä ihminen jota ajattelemme tässä, ei ole kykenevä antamaan meille tuota lupaa, joten pysymme epätyydyttävissä ja kontrolloivissa suhteissa, kunnes kyllästymme tilanteeseen niin, että käytämme vihaa itsemme vapauttamiseen, hiljaisen ja voimallisen irrottautumisen sijasta.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.