1.8.14

Hoffman: Rajat - vapauden avaimet


RAJAT - VAPAUDEN AVAIMET
Boundaries & Limits — Keys to Freedom

Kirjoittanut Jennifer Hoffman (enlighteninglife.com)
27.7.2014
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Olen aina sanonut, että rajat ovat hyvä asia ja meidän pitäisi käyttää niitä joka päivä, koska ne auttavat meitä energiamme hallitsemisessa. Käytämme rajoja pysyäksemme harmoniassa sen kanssa, mitä haluamme olla ja saada elämässämme ja mikä palvelee meitä parhaiten. Vaikka ajattelemme niitä usein keinona pitää ihmisiä ja asioita pois elämästämme, ne eivät oikeasti ole sitä. Sen sijaan ne toimivat yhteyksiemme energeettisenä sisäänpääsykriteerinä. Rajat edustavat sitä, miten voimme tai haluamme mennä johonkin tilanteeseen ja niistä tulee rajoituksia, kun ne estävät meitä siirtymästä eteenpäin. Rajat ovat avaimemme vapauteen, koska ne auttavat meitä hallitsemaan energiaamme ja sitä, kenen kanssa olemme yhteydessä, minkä päästämme elämäämme ja minkä torjumme.

Kuvittele itsesi ilman rajoja, jolloin kuka ja mikä tahansa voi tulla elämääsi tahtoessaan ja tehdä, mitä haluaa. Oletko koskaan kokenut rajattomuutta jonkun kanssa? Hän ei kunnioita sinua ja tekee, mitä haluaa, ja sinä siedät sitä, kunnes et enää pysty. Sitten reagoit vihaisena ja syytät häntä itsesi kohtelemisesta väärin, mutta se ei ole hänen vikansa - sinulla ei ollut rajoja, ei mitään tapaa kommunikoida hänelle, mitä pidät sopivana käyttäytymisenä ja miten odotat ihmisten käyttäytyvän lähelläsi. Onko sinulla rajaa sille kunnioitus-, arvostus- ja rakkausmäärälle ja -tyypille, mitä odotat toisilta? Onko aika asettaa rajoja? Ne eivät ehkä saa toisia muuttamaan käyttäytymistään, mutta ne poistavat elämästäsi ihmiset, jotka eivät arvosta ja kunnioita sinua.

Rajat edustavat myös enintä tai vähintä, mitä teet jossain tilanteessa. Esimerkiksi, minä nautin ulkoaktiviteeteista, mutten pidä telttailusta. Niinpä vaikka käyn patikoimassa, melomassa kajakilla ja vietän aikaa luonnossa, en tee sellaista, mihin sisältyy telttailua. Mitkä ovat sinun rajasi elämäsi tilanteiden ja ihmisten kanssa? Mitä olet valmis tekemään ja mihin vedät rajan? On tärkeää tietää omat rajamme, koska ne opettavat ihmisille, miten käyttäydytään lähellämme. Ne edustavat energeettistä pääsymaksua kaikille ja kaikelle, minkä kanssa yhdistymme tai kenen kanssa haluamme olla yhteydessä.

Rajoista tulee rajoituksia, silloin kun pelkäämme antaa muutoksen ja transformoitumisen tapahtua. Jos rajoitamme itsemme siihen, minkä olemme tunteneet aiemmin, niin kaikesta uudesta tulee pelkoaluetta, mihin emme uskalla astua. Rajoista tulee muureja, silloin kun pelkäämme, että meidän on puolustauduttava ihmisiä ja tilanteita vastaan. Sitä tapahtuu vain, kun emme ole maadoittunut omaan energiaamme emmekä kunnioita omia rajojamme. Jos olemme esimerkiksi huolissamme, etteivät ihmiset pidä meistä, niin olemme valmis poistamaan rajat saadaksemme toisilta haluamaamme rakkautta riippumatta siitä, ovatko he energeettisesti yhteensopivia vai eivät.

Tarvitsemme rajoja ollaksemme selkeä elämämme aikomuksissa. Se ei palvele ketään, kun olemme ilman rajoja, koska silloin vedämme puoleemme ihmisiä ja tilanteita pelosta, emme korkeimmasta energiastamme. Meidän täytyy myös tietää omat rajamme ja kunnioittaa niitä - tietää ne asiat, joita emme halua tehdä ja joita emme usko voivamme tehdä, sallimatta niiden tulla rajoituksiksi. Ja meidän täytyy kunnioittaa myös toisten rajoja, kunnioittaa heidän valintojaan - olemme niistä yhtä mieltä tai emme - ja sallia sen, mikä resonoi ja on harmoniassa, yhdistyä iloisesti meihin, ja kaiken mikä ei, kulkea omaa polkuaan.

Ja jos satuit miettimään, niin olen telttaillut aiemmin ja noiden kokemusteni vuoksi en tee sitä enää. Pidän parempana pehmeää sänkyä, kuumaa suihkua ja aamiaista huonepalvelusta. J

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.