23.12.14

Deepthi: Rakkaita Jouluhalauksia Amman luota ♥"Your love is my guiding light
your love is all I know
Your love is my guiding light
without I don't want to live

Hear my prayer
please guide me every day
Take my hand
never let me go"

Your Love Is My Guiding Light
Written by Deepthi
Meri kuohuu muutaman sadan metrin päässä huoneestani. Intialaiset pojat syövät iltapalaa ikkunani alla. Kynttilä alttarillani on palanut loppuun, enkä muistanut ostaa uusia intiakaupasta. 

Minun sydämeni puolestaan... se hyrrää onnellisuuden tunteesta ja rauhasta. Täällä ollaan, kotona Intiassa, Amman luona, nyt jo kolmatta viikkoa.Aika on jälleen mennyt siivillä, ja vapaa-ajan ongelmia ei ole ollut sen jälkeen, kun tulin tänne Amerikasta. Amma pitää meidät kiireisenä, ja saa meidät harjoittelemaan, että miten säilyttää "compassion in every action"! 

Ensimmäiset kaksi viikkoa olin aamusta iltaan Amrita Yoga-kurssilla, ja samalla sain kirjoitettua uuden kirjan toisen version loppuun, jee! Kurssi loppui eilen, ja nyt päivät ovatkin sitten täyttyneet jouluesitysvalmisteluista. Joogakurssi oli kyllä huikea heti alusta lähtien. Ensimmäisenä päivänä ajattelin, että en selviä tässä hengissä, että todennäköisesti luovutan jo kolmannen päivän jälkeen, mutta toisin kävi. On aivan uskomatonta, miten paljon rakkautta voidaan sisällyttää niinkin tekniseen asiaan kuin jooga täällä Amman siipien suojassa, ja miten rakkaus todella saa venymään jopa meikäläisen mitä raskaimpiinkin asanoihin ja huomaamaan, että jooga on kaikkea muuta kuin tekninen laji: antaumusta, rukousta ja yhdistymistä Rakkauteen.

Meillä oli myös aivan mielettömiä luentoja joogatuntien lisäksi, joissa ashramin vakituiset asukkaat kertoivat meille kokemuksiaan joogasta, Amman kanssa elämisestä ja henkisyyden yhdistämisestä jokapäiväisiin toimiin. Yksi fraasi jäi erityisesti soimaan päähäni:

"Ammaan ei voi olla rakastumatta. 
Ja kun kerran päästät Amman sydämeesi, 
hän alkaa tehdä sinne tilaa kaikille muillekin." 


Niin se juuri on! :D
Joogakurssiin kuului myös vapaaehtoistyön teko. Minä kuuluin ryhmään, joka siivosi joogasalin joka päivä. Lakaisin ja pesin lattiat unkarilaisen miehen kanssa, ja päälle päätteeksi vielä pyyhin pölyjä, järjestelin joogamattoja ja kannoin roskia. Meidän joogaryhmään kuului vajaat 20 osallistujaa, jotka olivat tulleet ashramiin ihan ympäri maailmaa: Etelä-Afrikasta, Kanadasta, USA:sta, Englannista, Virosta, Italiasta, Itävallasta, Saksasta, Australiasta, Ranskasta ja tosiaan Ukrainasta, ja minä ja toinen etelä-pohojalaanen Suomesta! :D Melkoinen sulatusuuni siis!

Yksi koskettavimpia hetkiä oli, kun suomalainen Akillesh oli pitämässä meille puhetta, ja unkarilainen mies kysyi häneltä, että miten säilyttää mielenrauha täällä kaukana kotoa, kun samalla on suuri huoli kotimaan asioista ja omasta perheestä, jonka kuulumisia näkee facebookin kautta. Moni meistä ryhmäläisistä alkoi miettiä asiaa ja etsiä ratkaisua ja helpotusta, ja tunnelma oli yhtäkkiä kouriintuntuva. Amma puhuu niin paljon siitä, miten meidän on opeteltava näkemään rakkaus toisissamme ja ymmärtää, että olemme yhtä. Kun sitten joku nostaa noin akuutin hätätilanteen pöydälle, yhteisöllisyyden tunne on yhtäkkiä käsinkosketeltava.

Kun luennon jälkeen olimme tarttumassa lattiaharjoihin, sanoin tyttöjen pukuhuoneessa tytöille, että pitäisiköhän meidän yhdessä tehdä rukous tuolle miehelle, hänen perheelleen ja heidän maalleen. Tytöt olivat heti mukana asialla, ja kun keräännyimme yhteiseen rukousrinkiin koko siivousryhmämme kanssa, ehdotimme asiaa koko piirille. Kaikki muutkin olivat heti mukana. En tiedä säästyikö kukaan kyyneliltä tuon rukouksen aikana. Minä ainakin itkin silmät päästäni, niin paljon rakkautta ja myötätuntoa ja välittämistä tunsin Ukraijan ja Venäjän tilannetta kohtaan.

Kun sitten tartuimme lattiaharjoihin ja aloimme siivota salia kahdestaan tuon ukrainalaisen miehen kanssa, en voinut kuin miettiä, mikä tämä maailma oikein on, ja miten yhtäkkiä minulla on parinani vierelläni mies, jonka perhe on tuon kaoottisen tilanteen keskellä. Mitä siinä voi toiselle sanoa? Miten vaikeaa onkaan käsittää tässä modernissa yhteiskunnassa, että täällä tosiaan tapahtuu tällaisia asioita, ja aivan oman kotimaamme vieressä. Mietin, että mitä jos Suomesta perheeltäni tulisi yhtäkkiä viesti, että täällä on nyt lähdetty sotaan? Miten lähellä tuo mahdollisuus oikeasti on... Ja miksi me seisomme vain tumput suorina ja tuijotamme omaan napaan, kun pitäisi toimia yhteisen hyvän eduksi?

Siinä harjatessa ehti miettiä kaikenlaista... Mietin myös, miten mieletöntä on, että Amman luona saa tutustua koko maailman kulttuureihin eri ihmisten kautta. Ja miten selkeää on, että jokaisella maalla ja heidän kansallaan on ihan omat erityispiirteensä, joita meidän pitäisi vaalia ja arvostaa, eikä vain nähdä toiset "toisina" sen sijaan, että näkisi heidät omina siskoina ja veljinä, ystävinä. Saimme myös makoisia nauruja ryhmässämme, kun vertailimme eri kulttuureitamme. Niin kuin Ammakin sanoo: olemme helmiä samassa helminauhassa. Yksi on yhteistä: rakkaus.Kurssin puolessa välissä saimme käydä yhdessä Amman halauksessa ja nauttia joogakakkua! :D Niin Amman tyylistä: mikään ei ole koskaan turhan ryppyotsaista, vaan elämässä pitää olla iloa! 

Eilen meillä oli viimeinen tunti, ja sen päätteeksi saimme yhdessä nauttia Amman rantameditaatiosta muiden ashramilaisten ja vieraiden kanssa. Aurinko laski mereen ja meri pauhasi selkämme takana, kun Amma johdatti meidät meditaatioon. 

Nyt on tosiaan sitten jo siirrytty joulun valmisteluihin. Ashram on koristeltu joulukoristein, suuri joulumusikaalinäytelmä odottaa huomenna monituhatpäistä yleisöään, ja joulupäivänä saamme astua suomalaisten kanssakin laulamaan Ammalle joululauluja. ♥ Me esiinnymme osana isompaa esiintyjäryhmää, jossa on jälleen monta eri maata edustettuna. Niin ihanaa! Minä jopa viimein ja vihdoin ostin täältä oman pikku treenipianon, jonka avulla saan säestettyä ryhmiä harjoituksissa ja tehdä ääniharjoituksia huoneessani. ♥Tässä tänään matkalla treeneihin ♥Ai niin, minulla on pieni joululahja teille rakkaille! Klikkaapa MEDITAATIOVIDEOT-sivuani tässä oikealla puolella! Olen lisännyt sinne nyt kaksi videota, joista toisessa esittelen 12 chakran järjestelmän ja teen pienen rentoutusharjoituksen, ja toisessa puolestaan teen ohjatun 12 chakran aktivaatiomeditaation. Tuokoon nämä videot rauhaa ja rakkautta jouluusi! 

Myös ensi kevään Havaijin EnkeliJumalatar-retriittiin on vielä paikkoja jäljellä! Tule mukaan elämäsi matkalle! ♥ ♥ ♥
Oiih, mutta nyt on aika alkaa hiljentyä joulun viettoon. Minä alan järjestellä huonettani, sillä ystäväni tulee asumaan luokseni muutamaksi yöksi. Tyttöjen Joulu! ♥

Toivotan Sinulle Rakkautta, halauksia ja Amman siunauksia tämän tuoreimman lempijoululauluni myötä! ♥

Deepthi