DEEPTHI
"Jos elämme ymmärtäen maailman todellisen luonteen, 
pystymme kohtaamaan kaikki vastaantulevat kokemukset rauhallisin mielin." 
- Äiti Amma


“Be the light you are!” Nämä sanat tulivat minulle sisäisenä viestinä vuonna 2009. Ne olivat kuin kutsu astua sydämenpolulle ja omaan sieluntehtävääni. Tämä blogi kertoo, mitä alkoi tapahtua tuon viestin vastaanottamisen jälkeen. 

Olen Kirsi Ranto, ja olen syntynyt pienessä maalaiskylässä Etelä-Pohjanmaalla, Jalasjärvellä. 
Sain kuusivuotiaana ensimmäisen selvänäköisen visioni: näin itseni laulamassa suurelle ihmisjoukolle isolla areenalla. Aloitin musiikin opiskelun ja vietin koko lapsuuteni ja nuoruuteni viulu- ja pianotunneilla, orkestereissa, bändeissä, kuoroissa ja unelmoimalla ammattilaulajan urasta. Opiskelin sekä klassista että kevyttä musiikkia. 

Aloitin säännöllisen keikkaelämän viisitoistavuotiaana uunituoreena musiikkilukiolaisena. 19-vuotiaana minut kruunattiin Tangokuningattareksi Seinäjoen Tangomarkkinoilla ja pääsin tekemään sitä, mistä olin pikkutytöstä saakka haaveillut: esiintymään isoille areenoille ja levyttämään. Vuosien varrella levytin useita albumeita, esiinnyin sadoilla ja taas sadoilla keikoilla ja konserttiareenoilla, ja tein lukemattomat määrät haastatteluja ja tv-esiintymisiä. 

Uusi lehti elämässäni kääntyi kymmenen vuotta myöhemmin, kun ilo ja intohimo musiikkia kohtaan oli yhtäkkiä hiipunut. Samaan syssyyn romahti koko muukin elämäni avioliittoa myöten. Aloin tutkia elämän henkisempää puolta ja löysin itseni enkelitulkitsijan vastaanotolta. Ensimmäinen kohtaamiseni enkeleiden kanssa oli niin vahva, että en voinut kyseenalaistaa heidän olemassaoloaan. Koin valtavana helpotuksena, että maailmassa on toinenkin todellisuus kuin se, minkä fyysisin silmin näemme. Oli kuin olisin tullut kotiin. Enkeleiden rakastavan läsnäolon ja ohjauksen avulla aloin ymmärtää universaaleja henkisiä lakeja ja kaiken ykseyttä. Aloin ymmärtää, että suurimmat kriisit ja epäonnistumiset ovatkin itse asiassa valepukuisia enkeleitä: että epäonnea ei ole, on vain suunnaton rakkaus, joka ympäröi meitä kaikkia.

Lopulta löysin itseni Intiasta Äiti Amman ashramista tekemässä vapaaehtoistyötä, antautumassa omalle sydämenpolulleni ja opettelemassa elämään tietoista elämää. Ammassa näin omin silmin, miten jokainen meistä voi omilla pienillä teoillaan, valinnoillaan, ajatuksillaan ja suhtautumisellaan elämään elää onnellista elämää, auttaa muita ja tehdä maailmasta paremman paikan meille kaikille. Se teki minuun syvän vaikutuksen ja on suurin inspiraationi vielä tänäkin päivänä.

Enkelit ja Äiti Amma ovat olleet suurimpia opettajiani. Vuosien varrella olen kouluttautunut myös enkelienergia-koulutuksissa, suorittanut Reiki 1-2-opinnot, intialaisen päähieronnan perusteet, sekä valmistunut Intiassa naurujoogaohjaajaksi. Näiden lisäksi olen tutkinut intohimoisesti kehon ja energiajärjestelmän vaikutusta ääneen ja saanut lauluniloni takaisin.

Olen syvästi kiitollinen siitä, että saan elää tänä päivänä uskollisena omalle sydämenpolulleni. Uskon siihen, että tulevaisuuden naisilla on aivan oma, tärkeä roolinsa maailman sydäntietoisuuden herättäjinä, rakkauden ankkuroijina. Vanhat, kankeat rakenteet ovat murtumassa ja tarvitaan uusia, sydämeen ja intuitioon luottavia ihmisiä rakentamaan uutta maailmaa. Sen me teemme parhaiten ottamalla käyttöön ne lahjat, jotka meille kullekin on suotu. 

Tänä päivänä matkustan ympäriinsä konsertoiden, pitäen ihania, universaaliin rakkauteen keskittyviä EnkeliJumalatar-iltoja ja -retriittejä, sekä kirjoittaen tätä blogia, joka on nimetty Ammalta saamani nimen mukaisesti. Minulta on myös ilmestynyt omaelämäkerralliset kirjat Ole se valo joka olet (Tammi 2013) ja Pehmeä kuin kukka, kova kuin timantti (Tammi 2015).


"Seuraa unelmiasi, tee elämästäsi tie,
joka johtaa Jumalan luo. 
Toteuta Hänen ihmeitään. Paranna. 
Tee profetioita. Kuuntele suojelusenkeliäsi. 
Kehitä itseäsi. Ole sotilas, joka on onnellinen taistelussa." 
- Paolo Coelho
Rakkaudella,
Deepthi
ammandeepthi@gmail.com