AMMA-ILLAT


AMMA-ILLAT

Olet lämpimästi tervetullut Amma-satsangiin. Vien illan läpi perinteisin, Amman ohjelmistakin tutuin menoin. Sinulla ei tarvitse olla satsangeista aiempaa kokemusta, voit aivan hyvin tulla mukaan vain nauttimaan kohottavasta ja sydäntä avaavasta tunnelmasta.
Satsangin sisältöön kuuluu perinteisesti mm.yksinkertaisia henkisiä, kohottavia lauluja sanskritin kielellä, sekä suomenkielisiä kertomuksia Amman kirjoista, jotka sisältävät korkeita, sydämenviisaita opetuksia arkisesta elämästä maallisten esimerkkien keinoin. Olet sydämellisesti tervetullut mukaan!

Illan ohjelma: 

Resitaatio (pyhien nimien lausuminen)
Amman elämänohjeet 
Bhajanit (henkiset laulut)
Rukoukset 
Meditaatio
Arati (loppuseremonia)"Antaumuksellisten laulujen laulaminen on hyvä tapa 
kohottaa mielemme kohti korkeinta" 
-AmmaSatsangissa lausuttava rukous ja sen suomenkielinen merkitys 

Om asatoma sadgamaya, 
tamasoma jyotirgamaya 
mrityorma amritamgamaya, 
Om shantih, shantih, shantih. 

Johda meidät epätotuudesta totuuteen, pimeydestä valoon, 
kuolemasta kuolemattomuuteen. 
Om rauhaa, rauhaa, rauhaa. 

Om lokaha samastaha sukhino bhavantu, 
Om lokaha samastaha sukhino bhavantu, 
Om lokaha samastaha sukhino bhavantu, 
Om shantih, shantih, shantih 

Olkoon koko maailma onnellinen. 
Om rauhaa, rauhaa, rauhaa. 

Om sri gurubhyo namaha, 
Hari Om. 

Kumarran kaikkien henkisten mestarien edessä. Oi Jumala, aamen.

* * *
KOHTI OMAVOIMAISTA ELÄMÄÄ

"Pitkä ja hoikka tyttö tuli", tokaisi lääkäri sillä hetkellä, kun synnyin tähän maailmaan. Kun tämä tyttö alkoi sitten kasvaa täyteen pituuteensa, niin jalkojani särki usein. Muistan vieläkin, miten taivaalliselta tuntui, kun makasin sohvalla ja äiti otti jalkani syliinsä, lämmitti ja hieroi niitä. Se on ensikosketukseni energiahoitoihin, vaikkakaan sitä en silloin tietenkään tiedostanut. Äiti vain hoivasi lastaan luonnollisimmalla mahdollisella tavalla.

Seuraava kosketus tapahtui 20 vuotta myöhemmin, kun toteutin jo unelmaani laulajana, ja aloin vuonna 2003 oirehtimaan omaa burnoutiani. Ensimmäisenä se vaikutti ääneen. Vaikka kroppa olisi jaksanut, niin ääni rupesi oirehtimaan ylikuormituksesta ja stressistä. Ensimmäisenä katosivat ylä-äänet, mutta se ei ollut niin hälyyttävää, koska väsyneenä niin käy aina. Kun sitten lopulta katosivat jo alaäänetkin, niin tajusin, että nyt on jotain todella hullusti. Jouduin alkaa perumaan keikkoja ja hakemaan apua. Vasta paljon myöhemmin tajusin, että ääneni lähteminen oli henkisen epätasapainoni suora ilmentymä. Sinne isketään, missä se saa "katastrofaalisimmat" seuraukset aikaan, jotta heräisin ajattelemaan asioita syvemmin. Kriisi on aina valepukuinen Enkeli, siunaus hengellemme.

Ennen näitä oivalluksia hakeuduin ensimmäisenä foniatrin vastaanotolle, joka diagnosoi, että minulla olisi reflux-tauti ja kyhmyt äänihuulissa. Seuraavaksi menin ääniterapeutti, laulunopettaja Ritva Eerolan vastaanotolle, joka puolestaan ensimmäisenä sanoi, että kyhmyjen kanssa ei ole leikkiminen, että pahimmassa tapauksessa jos ne joudutaan leikkaamaan, niin siitä voi olla vakavia seurauksia äänityöläiselle. Niinpä hän alkoi muodostaa minulle kokonaan uutta tapaa muodostaa ääntä, jotta välttyisin leikkaukselta.
Aloitimme aivan alusta, terveellä tavalla puhumisesta. Siitä siirryimme pikku hiljaa kevyisiin ääniharjoituksiin, ja hiljalleen kokonaisiin lauluihin. Samoihin aikoihin kävin myös Piia Oikarisen voice massage-hieronnoissa sekä Eila Siniluodon osteopatia-hieronnoissa. Toisin sanoen aloin hoitamaan itseäni, antamaan keholleni sille kuuluvaa lempeää huomiota. Nyt hoivasin itse itseäni kuin äiti lastaan.

Jo muutaman kuukauden jälkeen alkoi tuloksia syntyä. Stressi lieveni todella, ääniharjoitukset sujuivat leikiten, pystyin jopa äänittämään kolmannen albumini (03). Kun sitten puolen vuoden kuluttua menin taas foniatrille, oli hän täysin äimistynyt: äänihuuleni olivat puhtaat, kyhmyistä ja refluksista ei näkynyt jälkeäkään. Olin parantanut ääneni lempeillä kosketushoidoilla ja antamalla keholleni täyden huomion - ja säästynyt leikkaukselta.

Käännekohta

Loppuunpalaminen käynnisti kuitenkin syvemmän prosessin, joka vaati muuttamaan elämääni ja toimintatapojani lopulta vieläkin kokonaisvaltaisemmin. Vaikka ääneni oli jo tullut takaisin, niin syksyllä 2004 muut asiani olivat jo täysin solmussa joka tasolla. Yksi käänteentekevä keikka oli Itä-Suomessa HojoHojo-nimisellä lavalla. Itkin uupumuksesta meikatessa itseäni lavalle, nousin yleisön eteen hymyilemään pelkkä naamari kasvoillani, ja itkin kun astuin lavalta keikan jälkeen takaisin takahuoneeseen. Eniten surin sitä, että tunsin totaalisesti pettäväni yleisöäni ilta toisensa perään joka ainoalla sekunnilla. Etten ollut sitä, mitä he kuvittelivat minun olevan. Että he luulivat, että olin muutakin kuin se kuori, joka lavalle heidän ihailtavakseen nousi. En ollut.

Toisen elävän esimerkin muistan, kun istuimme ex-mieheni kanssa lentokoneessa matkalla lomalle. Minä tuskin pystyin istumaan aloillani, kun koin kuolevani ja hajoavani siihen paikkaan. Sain paniikki- ja ahdistuskohtauksia ja pelkäsin aivan kaikkia ihmisiä ja ääniä ympärilläni. Muistan yrittäneeni hautautua mieheni kainaloon ja syliin aivan epätoivoisena, kuin etsien ulospääsyä omista nahoistani. Hän yritti parhaansa mukaan lohduttaa minua. Tuntui niin kuin olisin taantunut aivan pienen lapsen tasolle, joka oli täysin eksyksissä maailmassa, ilman isää, ilman äitiä.

Minulla ei ollut mitään annettavaa kenellekään, eivätkä omat voimani enää riittäneet kantamaan yhtään pidemmälle. Totaalinen seinä tuli vastaan. Luovutin. Päätin jättää urani, lopetin laulamisen. Seuraavan selkeän välähdyksen muistan syksyltä 2004. Istuimme liikennevaloissa ex-mieheni kanssa Turun Linnankadulla, kun yhtäkkiä oivalsin: minusta ei ole mitään jäljellä. En tiedä yhtään kuka olen, jos en ole laulaja. Aloin kyseenalaistamaan koko tämän elämän ja universumin merkitystä, että miksi me täällä ylipäätään olemme, kuka tätä kaikkea ohjailee?

Vastauksia kysymyksiin

Kesällä 2005 enkelit astuivat elämääni enkeliterapeutti Annea Saarenpään välityksellä. Astrologit ja ennustajat olivat aina ihmeellisesti vetäneet minua puoleensa, mutta samalla olin pelännyt, että mitä jos joku oikeasti näkee elämäni, ja kertoo mitä minun varalleni on tähtiin kirjoitettu. Kun ystäväni sitten kertoi käyneensä Annean vastaanotolla, kuulin melkein kiljuvani hänelle, että "anna mulle hänen numero, mun on pakko päästä hänen luo!" Annean luota alkoi oma eheytymiseni kokonaiseksi henkiseksi Ihmiseksi. Hän valoi minuun enkelten välityksellä sellaista rakkautta, jota en tiennyt olevan olemassakaan. Ymmärsin, että voin elää ulkoista elämää, hakea onnea ulkopuoleltani, mutta jos minulla ei olisi sisäistä ymmärrystä, viisautta ja rauhaa, en tulisi koskaan olemaan oikeasti, täydesti onnellinen. Aloin ahmimaan henkistä kirjallisuutta ja etsiä keinoja itseni löytämiseen ja eheyttämiseen. Pikku hiljaa suurempi voima minussa alkoi avautua ja vastauksia alkoi tulla myös intuitiivisina, voimaannuttavina lauluina.

En ollut koskaan tehnyt ainoatakaan laulua, enkä ollut varsinkaan tuossa elämäntilanteessa sitä edes ajatellut. Olin totaalisen keskittynyt pyörittämään juuri perustamaani Kiraffi-putiikkia ja tekemään töitä radiojuontajana Radio Auran Aaltojen aamushowssa. Musiikki oli viimeinen asia mielessäni. Muusikkoex-mieheni teki tosin koko ajan omia sävellyksiään ja olin oppinut vierestä näkemään sitä prosessia. Mutta olin aina ajatellut, että minulla ei olisi siihen lahjoja eikä juuri nyt aikaakaan, vaikka olinkin opiskellut musiikkia 8-vuotiaasta lähtien. Mutta joku päätti toisin. Pyöritin putiikkia, tein radiotöitä ja kirjoitin ihmeellisiä, itselleni melkein taianomaisen voimaannuttavia biisejä. Syntyi Kotimatka-levy, joka julkaistiin syksyllä 2007.

Musiikinteon lisäksi myös auttamistyöni oli päässyt vaivihkaa vauhtiin. Kesällä 2006 osallistuin Annean ja Kirsi Grenin puolen vuoden mittaiseen enkelienergiakoulutukseen, ja jatkoa seurasi: alkuvuodesta 2008 kävin Raila Keron intialaisen päähieronnan kurssin ja syksyllä 2009 Kari Pauluksen Mikao Usuin Reiki1-kurssin ja syksyllä 2010 Reiki2-kurssin. Minulla on ollut suuri onni saada myös arkeeni vierelleni ihmisiä, jotka ovat toimineet vuosia ja vuosia parantamis- ja auttamistyön parissa saaden aikaan huikeita tuloksia.

Puhdistumista

Suurimmat henkiset viritykset olen saanut rakkaalta henkiseltä mestariltani Äiti Ammalta, joka astui elämääni syksyllä 2008. Vaikka Amman tausta nojaakin hindulaisuuteen, hän ei silti edusta mitään tiettyä uskontoa tai lahkoa. Minulle hän on minun sisäisen Valoni, tietoisuuteni ja myötätuntoni herättäjä, puhtaan ja luonnonmukaisen elämän pariin saattaja sekä "yhteyshenkilöni" Jumalan Rakkauteen. Olen myös käynyt Amman IAM-meditaatiokurssin. Meditaation lisäksi hoidan ja tasapainotan kehoani ja mieltäni kevyillä joogaharjoituksilla sekä sauvalenkeillä. Tärkeä osa tasapainottamistani on myös luonnonhelmassa samoileminen, hiljaisuudessa oleileminen. Lempipuuhaani on käydä hakemassa voimaa metsästä sekä öisen tähtitaivaan alta.

Henkisen puhdistautumisen lisäksi myös fyysisen kehon sisäinen puhdistaminen on ollut erittäin tärkeää. Vuoden 2009 keväällä aloin kaipaamaan elämääni henkilöä, joka osaisi ohjata minua ruokavalioasioissa totaalisesti terveellisempään suuntaan. Intiassa ja Amma-yhteisössä olin jo jonkin verran päässyt kiinni kasvis- ja luomuruokavaliosta, mutta tuntui, että tarvitsen siinä perusteellisempaa apua. Syksyllä 2009 löysin tieni Heidi Kuusiston Quinoaa-blogiin, joka on erikoistunut ayurvedaan. Olin tutustunut aiheeseen jo Intiassa, joten mielenkiinnon siemen asiaa kohtaan oli jo olemassa. Heidin 10 viikkoa kestänyt Simplify to Super-ravintokurssi saattelikin minut sitten lopulta terveellisen, puhtaan luomuruoan ja superfoodien pariin. Sain omin tunnoin kokea, miten merkittävä vaikutus puhtaalla ruoalla on ihmisen hyvinvointiin.

Oma kokemukseni on osoittanut minulle, että ihminen itse pystyy parantamaan itsensä, kun hän alkaa valita elämäänsä itseään kunnioittavia asioita, elää tietoista elämää. Olisin toki aikanaan voinut mennä äänihuulileikkaukseen, syödä masennuslääkkeitä, ottaa pitkän sairasloman. Mutta jokin sisälläni sanoi, että täällä maan päällä täytyy olla muitakin, luonnollisempia ja pehmeämpiä keinoja nousta jaloilleen.

Ihminen eheytyy luonnostaan, kun hän miettii miten viettää aikaansa, onko onnellinen työssään, millaisessa ympäristössä elää; kiinnittää huomiota ruokavalioonsa, huomioi mielensä liikkeitä; purkaa niitä vanhoja käyttäytymismalleja pois, jotka eivät enää palvele tässä ajassa; antaa anteeksi vanhoille asioille, liikkuu luonnossa ja uskaltaa ennen kaikkea pysähtyä kuuntelemaan kehoaan. Meissä itsessämme asuu kaikki se viisaus ja rakkaus, mitä tarvitaan onnelliseen elämään."Mitä lähemmäksi unelmaansa pääsee,
sitä enemmän elämäntiestä tulee
todellinen olemassaolon tarkoitus."

-Paolo Coelho