26.10.16

LA 29.10.2016 HELSINKI, Kulttuuritalo, Syövästä voi selviytyä -hyvinvointitapahtuma klo:09-18

'
SYÖVÄSTÄ VOI SELVIYTYÄ -  UUDENLAINEN HYVINVOINTITAPAHTUMA KULTTUURITALOLLA LA 29.10.2016

Voitko sinä jo tänään valita toisin, jotta voisit paremmin? Mitä ihmiset jotka ovat selvinneet elämän ääriolosuhteesta - Syövästä, ovat tehneet uudella tavalla? 9 yhteistä tekijää? Onko olemassa ihmeparantumisia vai perustuuko nämä ihmisen omiin valintoihin?

Syövästä voi selviytyä -kirjan runsaan käytännön tiedon ympärille rakentuu uudenlainen hyvinvointitapahtuma kaikille terveydestään kiinnostuneille. Kulttuuritalolla 29.10.2016 järjestettävästä tapahtumasta hyötyvät kaikki he, jotka ovat kiinnostuneita oman terveytensä ylläpitämisestä sekä kehon omien paranemismekanismien vahvistamisesta. Tapahtuman pääpuhuja Kelly Turner kertoo yhdeksästä yhteisestä parantumisen tekijästä ja aihetta täydentävät uusilla tutkimustiedoillaan eturivin tutkijat Suomesta ja Ruotsista. Lisäksi tapahtumassa kuullaan suomalaisten radikaalin remission kokeneiden kokemuksia yhdeksästä tekijästä.

Amerikkalainen tutkija Kelly A. Turner lähti tieteellisesti tutkimaan niin kutsuttuja radikaaleja remissioita eli tapauksia, joiden ennuste on huono ja sairauden perinteinen lääketieteellinen hoito on lopetettu, mutta potilas on kuitenkin täysin odottamattomasti tervehtynyt. Hän haastatteli yli 1500 radikaalin remission kokenutta ympäri maailmaa ja löysi yhdeksän yhdistävää tekijää. Tekijät liittyvät elintapoihin ja käyttäytymiseen, ja ne ovat jokaisen ulottuvilla. Aiheesta syntyi hänen väitöskirjansa sekä New York Times bestseller-kirja Radical Remission. Kirja on julkaistu suomeksi nimellä Syövästä voi selviytyä (Otava 2016).HYVINVOIMALLA LOUNGE

Yhden päivän ilmainen kohtaamispaikka hyvästä olosta ja hyvinvoinnista kiinnostuneille! HyvinVoimalla lounge lauantaina 29.10 klo 9-18 Kulttuuritalon Aalto-aulassa.

Tapahtuma-alue, jonne voi tulla kokemaan ja tutustumaan hyvinvointiin vaikuttaviin vaihtoehtoihin sekä tapaamaan eri alojen ammattilaisia. Tarjolla esityksiä, keskustelua, uusia näkemyksiä ja ajatuksia!

HyvinVoimalla lounge on mukana Syövästä voi selviytyä -tapahtumassa. Kolmeen kerrokseen tuotetaan ainutkertainen kokonaisuus, jossa halutaan tuoda esille erilaisia vaihtoehtoja tasapainoisempaan elämään.

HyvinVoimalla Loungessa tapahtuu - Tule yksin tai yhdessä. Tee hyvää! Kutsu ystävä, vanhus, asiakas, kumppani, naapuri tai apua tarvitse treffeille, kahville, syömään tai tapaamiseen. Taianomaisia hetkiä Kulttuuritalolla. Alueelle vapaa pääsy.
FB-sivut: https://www.facebook.com/events/308834159495714/

● Olohuoneiden teemat
- Sinä ja ruoka
- Terveys
- Kasvun paikka
- Tilat ja hyvinvointi
- Anna hyvän kiertää

● HyvinVoimalla lounge TALK 
Eri alojen asiantuntijat kertovat ja keskustelevat hyvinvointiin liittyvistä aiheista loungen lavalla sekä kahvila- ja ravintola-alueilla.

Aiheina: 
- Tilojen ja luonnon vaikutus hyvinvointiin sekä terveyteen
- Puhdas sisäilma
- Rakastu robotiikkaan
- Ruoka
- Meditaatio
- Läsnäolo jne.
Tarkempi ohjelma päivittyy HyvinVoimalla loungen FB-sivulla: https://www.facebook.com/events/308834159495714/

Puhujina mm.
TOMI KOKKO 
Puhtaan ruoan puolestapuhuja. Hän on ollut aktiivisesti esillä mediassa kertomassa valtavirrasta poikkeavasta terveellisen ruokavalion filosofiastaan. Hän myös uskoo vahvasti, että tämän hetkiset viralliset ravintosuositukset eivät edistä suomalaisten terveyttä, vaan päinvastoin. http://tomikokko.com/

SATU KARJALAINEN-KLAVER 
Diakonissaksi valmistumisen jälkeen syöpätautien erikoissairaanhoitajaksi Lontoossa opiskellut Satu toimii nyt Amsterdamissa omalla praktiikallaan. Yritys tarjoaa kehon, mielen ja sielun hyvinvointiin liittyviä palveluja. Satu on myös meditaation opettaja, moderni munkki ja Brainspotting-terapeutti. Hän on luonut Deep Recovery -ohjelman (keho-mieli hoito) erityisesti syöpäpotilaille. Satu puhuu useissa holistiseen hoitoon ja hyvinvointiin liittyvissä tilaisuuksissa Hollannissa on myös ohjannut meditaatiota paikallisissa sairaaloissa. http://www.sattwanu.nl/

MARIA NORDIN
Arkkitehdista rakennusterveyden asiantuntijaksi. Marian intohimo on sisäilmanlaadun parantaminen ja terveyden edistäminen. Hän haluaa antaa jokaiselle suomalaiselle avaimet sisäilmaongelmien selvittämiseen ja tietoa terveyttä edistävästä rakentamisesta. http://www.marianordin.fi/

● Valokuvanäyttelyt
- Luonnon parantava voima - Janne Gröning, www.archipelagophoto.com
Miten valokuvien kautta tuodaan luonto sinne missä ihmiset eivät pääse luontoon.

- Taistelutarinat - Lari Järnefelt, www.feltfotografi.fi
Perheitä, jotka taistelevat lapsen syöpää vastaan. Taistelutarinat voitti vuoden 2016 Fotofinlandia-kilpailun yleisöäänestyksen.


KULTTUURITALON TAPAHTUMA-ALUEET 29.10.2016

1. HyvinVoimalla lounge - sisääntuloaula

Monimuotoinen kohtaamispaikka, jossa viihtyisiä alueita, puheenvuoroja, haastatteluja, asiantuntija tapaamisia, kokemuksia ja vaihtoehtoja tasapainoisempaan elämään.
Vapaa pääsy alueelle.

2. Täydentävien hoitojen ammattilaiset - toisen kerroksen tasanne

Täydentävien hoitojen ammattilaiset, jotka ovat erikoistuneet yhteen tai useampaan Turnerin yhdeksästä avaintekijästä. Ammattilaiset ovat tapahtumassa tavattavissa taukojen aikana sekä tunnin ajan ohjelman päätyttyä. Vapaa pääsy alueelle.

3. Syövästä voi selviytyä - luennot salissa
Yhdeksän paranemisen avaintekijää tositarinoissa ja tieteen valossa.

Päivän ohjelma rakentuu amerikkalaisen tutkijan (PhD) Kelly Turnerin tutkimuksen ja siitä tehdyn kirjan “Syövästä voi selviytyä” ympärille (New York Times bestseller). Kelly Turner on loistavien luennoitsijoiden pääpuhuja Kulttuuritalon Aalto- salissa ja hän esiintyy ensimmäistä kertaa Euroopassa.

Luentojen teemana - Yhdeksän paranemisen avaintekijää tositarinoissa ja tieteen valossa.
Tarkempi ohjelma ja lipunmyynti: http://www.syovastavoiselviytya.fi/#Ohjelma

Tapahtuman ideoi, tuottaa ja toteuttaa moderneihin hyvinvointitapahtumiin erikoistunut FreeFlowFactory. Yritys edustaa laajempaa integroitua ihmiskäsitystä.

Kuvapankki: http://www.syovastavoiselviytya.fi/media/
Haastattelut: Medialla on mahdollisuus haastatella tapahtuman puhujia.

Puhujien esittely: http://www.syovastavoiselviytya.fi/#Esiintyjat
Lisätiedot ja haastattelujen sopiminen: Catarina Degerman 050 525 5662, catarina@freeflowfactory.com
www.syovastavoiselviytya.fi