31.10.10

Lahjoituksia Väike-Maarian päiväkotiin

Heippa Rakkahat! <3

Laitanpa nyt yhteisesti aivan tällä tavalla spontaanisti postauksen mahdollisuudesta olla auttamassa pienen Väike-Maarian kylän päiväkotilapsia Virossa.

Vierailin kuukausi takaperin Väike-Maariassa, joka on noin 130km Tallinnasta etelään. Siellä riehui pari kuukautta sitten myrsky, joka vei kattoja taloista sekä kaatoi kirkon tornin, joka putosi kirkon kappelin päälle murskaten koko kappelin katon sekä osan myös seinistä. Väike-Maariasta minuun otti yhteyttä Olavi Hyppönen, joka on toiminut auttajana väike-maarialaisille nyt koko syksyn ajan kehittäen erilaisia avustusmuotoja. Hänen kutsustaan pidin hyväntekeväisyyskonsertin heidän kauniissa, pikkuisessa kivikirkossaan kuukausi sitten. Paikalliset olot koskettivat minua niin, että lupauduin tulemaan sinne toistekin, jos on tarve.

Parin päivän päästä viime reissulta kotiuduttuani Olavi soitti, että paikalliset olivat liikuttuneet konsertista niin, että he toivoivat, että tulisin tekemään sinne joulun alla vielä toisenkin konsertin. Konsertilla kerättäisiin varoja kirkon tornin ja kappelin kunnostamiseen. Minä tietenkin lupauduin. Myös Hessu on lähdössä mukaan, sekä selvitän parhaillaan, jos saisin mukaan myös Jalasjärven Nuorisokuoron. <3 Konsertti pidetään 12.12.

Viime reissulla Olavi kävi jo myös paikallisessa päiväkodissa vierailulla, ja hän sai omin silmin todeta, että siellä ei ollut lapsille suurinpiirtein edes perustarvikkeita. Nytpä tulikin mieleeni, että kysynpä teiltä, blogini lukijoiltakin, että olisiko jollain halua auttaa? Nyt olisi samalla myös oiva tilaisuus tyhjentää nurkkiin jääneitä ylimääräisiä tavaroita. Päiväkodissa kaivataan ainakin patjoja, lakanoita, täkkejä, leluja, kaappeja, lasten pöytiä etc. Tai jos haluatte avustaa kuorman rahtikuluissa pienellä summalla, niin sekin onnistuu. Rahtia hoitaa Usko Salminen, jonka tilinro. on 215921-20461, ja viite: Väike-Maaria.

Tutkittehan hiukan varastojanne, ja laitattehan minulle viestiä, mikäli löydätte tavaraa, jotka haluaisitte lahjoittaa eteenpäin, niin alan sitten koordinoida jatkotoimenpiteitä.

Haleja ja Rakkautta! <3

Kirsi