8.8.14

Self: Totuus maskuliini- ja feminiinienergiasta, osat 1-2


TOTUUS MASKULIINI- JA FEMINIINIENERGIASTA, OSA 1
The Truth About Masculine and Feminine Energy – Part One

Kirjoittanut Jim Self (www.masteringalchemy.com)
Kesäkuun 2014 Shaumbra-lehdestä
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Ote webinaari-sarjasta "Suhteet siirtymän/muutoksen aikana".

Tämä tietoisuusmuutos on syvällinen. Se on perustavanlaatuinen ja tapahtuu sisältä ulospäin. Se muuttaa sitä, mitä ajattelet, miten hahmotat ja mitä uskot. Se muuttaa havaintoasi ympäröivästä maailmasta ja mikä tärkeintä, se muuttaa suhdettasi ehdottomasti kaikkeen, mitä tiedät. Se on hyvin jännittävää. Se on hyvin laajentavaa.

Tiedän, että alussa Luoja sanoi: "Haluan tuntea itseni etäisimpään reunaan saakka, jotta voin ymmärtää itseäni." Todellisuudessa Luoja sanoi: "Haluan tuntea itseni suhteessa kaikkeen ympärilläni." Tässä on kyse suhteesta - suhteestasi kaikkeen ympärilläsi ja siitä, miten hahmotat sen sisältäsi.

Kolmannessa ulottuvuudessa maskuliini- ja feminiinienergia ovat hyvin tasapainottomia. Oletko koskaan pelannut peliä, minkä sääntöjä et tuntenut - ja kuitenkin jatkoit pelaamista? Esimerkiksi osakemarkkinoilla. Miten pärjäsit? Useimmat kolmannessa ulottuvuudessa eivät tunne sääntöjä eivätkä tiedä, miten menestytään tai poistutaan pelistä. Tietoiseksi tuleminen kolmannen ja neljännen ulottuvuuden säännöistä ja rakenteista ja niiden ymmärtäminen on keino astua pois kolmannesta ulottuvuudesta ja päättää elää ylemmässä kolmannessa ja neljännessä ulottuvuudessa. Pelaamamme pelin sääntöjen tunteminen on todella iso juttu. Useimmat eivät edes tutki sääntöjä, koska he kulkevat liian kiireisenä menneisyydestä tulevaisuuteen eivätkä ole tietoisesti nykyhetkessä.

Suhde on planeetan suurin peli ja useimmat meistä eivät tunne sääntöjä. Siksi emme tiedä, miten pelataan menestyksekkäästi ja rennosti. Olet suhteessa kaikkeen, mitä ympärilläsi on. Se miten hahmotat, on perustavanlaatuista ja vaikuttaa kokemuksiisi ympäristöstä ja toisista ihmisistä. Monet meistä ymmärtävät suhteen tietyllä tavalla niiden ulkopuolisten vuoksi, jotka ovat sanoneet: "Tässä ovat säännöt, näin sinun pitäisi tehdä ja näin sinun pitäisi kulkea elämän läpi. Tämä on oikein/väärin, tämä on totta ja tämä ei ole. Olemme näiden ihmisten kanssa, muttemme puhu noille ihmisille tuolla." Tosin sanoen, suhdettasi on ehdollistettu lapsuudesta saakka.

Kolmas ulottuvuus on ehdollinen. Kolmannessa ulottuvuudessa ei ole mitään "ehdottomuutta". Ehdottomuus alkaa läsnä olevassa hetkessä, neljännessä ulottuvuudessa. Kyllä, elämme samanaikaisesti sekä kolmannessa että neljännessä ulottuvuudessa - ja on meidän tietoinen tai tiedostamaton valintamme elää jommassakummassa joka hetki.

Yksi suhdepelin perustavanlaatuisimmista piirteistä tai säännöistä on maskuliini- ja feminiinienergian ymmärtäminen. En puhu kehoista - miehestä ja naisesta, aviomiehestä ja vaimosta, vanhemmasta ja lapsesta tai rakastavaisista. Viittaan luontoosi ja henkilökohtaisen luovan maskuliini- ja feminiinienergiasi ilmaisemisesta. Maskuliini- ja feminiinienergiaa ymmärtämättä meistä voi tulla hyvin tasapainottomia.

Oletko koskaan huomannut, etteivät maskuliinisuus ja feminiinisyys oikein kommunikoi samalla aaltopituudella? Ne näyttävät jotenkin olevan ilman yhteyttä kolmannen ulottuvuuden todellisuudessa. Tähän on erittäin hyvä syy. Minäpä havainnollistan maskuliinisuuden ja feminiinisyyden välistä eroa mahdollisimman yksinkertaisesti. Käytän geometriaa. Älä pelästy tätä sanaa.

Yksinkertaisesti ilmaistuna maskuliinisuus on tehty suorista viivoista ja kulmista. Feminiinisyys on tehty kaarista ja kiekuroista. Feminiinienergiassa ei ole kulmia ja viivoja eikä maskuliinienergiassa ole kaaria ja kiekuroita. Feminiinienergia on hyvin energistä ja nopeaa. Maskuliinienergia on hidasta ja jähmeää. Jos olisin yksinkertainen, niin maskuliinienergiassa on noin 40 energiapistettä ja feminiinienergiassa noin 140 energiapistettä. Feminiinienergia on hyvin laajentavaa, hyvin luovaa ja hyvin virtaavaa. Se pystyy tekemään 25 asiaa yhdellä kertaa kaartuessaan ja pyöriessään. Maskuliinienergia sanoo "suora linja": "Mene suoraviivaisesti. Mene pisteestä a pisteeseen b ja c ja sitten takaisin pisteeseen a". Kummankin tyyppinen energia on ehdottomasti arvokasta tasapainoisissa luomuksissa.

Maskuliinienergia ei kuitenkaan ole ilman feminiinienergiaa eheää, se ei tunne arvostusta, sitä ei tueta tai arvosteta. Se tuntee itsensä epätäydelliseksi. En puhu miehistä - ja kuitenkin, kyllä puhun miehistä. En puhu naisista - ja puhun myös naisista. Mikä tärkeintä, puhun henkilökohtaisesta maskuliini- ja feminiinitasapainostasi. Feminiinienergia ei ole ilman maskuliinienergiaa eheää, se ei tunne olevansa tuettu, se ei ole fokusoitunut, se on pirstoutunut ja epävakaa, se on vailla tarkoitusta ja tämän tuloksena sillä ei ole menestymisen tunnetta.

VOIMAKAS MASKULIINISUUS JA HEIKKO FEMINIINISYYS

Kun maskuliinienergia on kolmannessa ulottuvuudessa poissa tasapainosta, se voi ilmentyä useilla tavoilla. Tee siitä, mitä kohta sanon, hyvin henkilökohtaista. Katso, pystytkö soveltamaan sen omaan luovaan energiaasi. Kuule sanat ja lue myös rivien välistä.

Silloin kun maskuliinienergia tuntee, ettei se ole riittävän hyvä, kun se pelkää ja sille on kerrottu, ettei se koskaan onnistu, se ei ole minkään arvoinen eikä sillä ole arvoa, se on epätasapainossa. Kompensoidakseen sitä, maskuliinienergia voi näyttää valheellista voimaa. Se tavallaan pönkittää itseään ja sanoo: "Minulla on näitä upeita ideoita ja suuria unelmia. Haluan johtaa. Tiedän, mitä teen. Seuraa minua." Se kaikki on hyvin todellista. Ja silloin kun nainen joka myös pelkää ja on heikko, arka tai vetäytynyt, löytää tämän pönkitetyn miehen, yhteensopivuus on täydellistä. Itse asiassa, vetovoimanlaki antaa kummallekin heistä juuri sitä, mitä he pyytävät. Tapahtuessaan se näyttää kuitenkin tältä.

TORONTOHAVAIJILONTOO

Kuvittele mielessäsi suora viiva ja sitten siitä lähtemään kulmittain toinen viiva (ks. piirros). Maskuliinienergia johtaa: "Tule kanssani. Tiedän. Minulla on suuri unelma. Rakennan sinulle upean talon Torontoon, Kanadaan." Ja sitten feminiinienergia sanoo: "Voi, tämä on mahtavaa. Minäkin haluan suuren talon Torontossa." Maskuliini- ja feminiinienergia aloittavat yhdessä ensimmäisestä pisteestä ja sitten maskuliinienergia kulkee suoraan ja feminiinienergia alkaa luoda, koska siinä on kaaria ja kiekuroita. Se valitsee maalit, uudet verhot ja suunnittelee pihaa. Se on innostunut ja tyytyväinen, että se saa tehdä oman pesän.

Maskuliinienergia jatkaa eteenpäin ja sitten sen tavanomainen pelko ja epäily putkahtavat esiin. Se epäröi ja pelkää epäonnistuvansa. "En tiedä, mitä tehdä, koska minun sanotaan olevan toivoton. En onnistu. En ole minkään arvoinen" ja sitten se epäilee kykyään ja lakkaa etenemästä suuren talon rakentamisessa. Maskuliinisuus on siis rakentanut 80% uudesta kodista ja kulkenut 80% sinistä viivaa ja sanoo sitten: "Ei, luulen, että meidän pitäisi muuttaa trooppiseen ilmastoon. Se on paljon mukavampaa ja voimme saada talon rannalta Havaijilla. Tiedän, mikä on parasta. Seuraa minua Havaijille."

Feminiinienergia pyörii Toronton ympärillä ja sen on lakattava nyt luomasta. Se on epätäydellinen/kesken. Se ei pysty toteuttamaan suunnitelmiaan. Feminiinienergia sanoo: "Ai, no, okei, trooppinen ranta olisi kiva. Rakastaisin rantataloa Havaijilla. Rakastan sinua ja luotan sinuun." Ja he muuttavat, mutta feminiinisyys on epätäydellinen. Maskuliinisuuskin on epätäydellinen, mutta se alkaa rakentaa taloa Havaijille. Taaskin feminiinienergia pyörii ja kaartelee ja alkaa pitää hauskaa Havaijilla luodessaan. Se ostaa bambulattian ja istuttaa hibiskuksia.

Jälleen kerran 80%:n kohdalla tasapainoton ja "voimakas" maskuliinisuus sanoo: "No, luulen, että minun on vaihdettava työpaikkaa, mikä merkitsee, että meidän on muutettava Lontooseen. Tule kanssani Lontooseen ja voimme saada rantatalon joku toinen päivä." Taas kerran feminiinienergia on epätäydellinen/kesken. Maskuliinienergia ohjaa peliä ja feminiinienergia alkaa turhautua ja suuttua ja kenties jopa katkeroitua. Feminiininen luovuus heikkenee, koska se oli hyvin innostunut rantatalosta. Siitä oli tulossa hyvin luova, koska sitä feminiinienergia tekee. Ja näin homma jatkuu ja jatkuu.

Toisessa osassa (ensi kuussa) puhumme siitä, mitä tapahtuu, kun feminiinienergia on voimakasta ja maskuliinienergia heikkoa, ja parista muusta mahdollisesta tilanteesta.

Tämän artikkelin julkaisemiseen on lupa.

masteringalchemy.com


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

MASKULIINI- JA FEMINIINIENERGIA, OSA 2

Kirjoittanut Jim Self
Elokuun 2014 Shaumbra-lehdestä (www.masteringalchemy.com)
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Edellisessä osassa aloimme tarkastella feminiinisen ja maskuliinisen luomisenergian välisiä eroja ja sitä, mitä tapahtuu noiden energioiden ollessa tasapainottomia. Pidä mielessä, ettemme puhu miehistä ja naisista. Tässä on kyse luomisenergiasta, mitä voimme jokainen hyödyntää. Sukupuolesta tai suuntautumisesta riippumatta meillä kaikilla on pääsy upeaa maskuliiniseen ja feminiiniseen luomispotentiaaliin. Puhuimme myös siitä, mitä tapahtuu, kun maskuliinienergia ilmenee hallitsevana ja feminiinienergia heikkona. Jatketaanpa muilla tasapainottomuusmahdollisuuksilla. Pane merkille, jos tunnistat näitä malleja lähelläsi olevien elämässä - ja omassa tavassasi luoda.

VOIMAKAS FEMINIINISYYS JA HEIKKO MASKULIINISUUS


Jos vaihdetaan roolit, joista puhuimme viime kuussa, ja feminiinienergia on erittäin voimakasta ja maskuliinienergia heikompaa, feminiinienergia ikään kuin sanoo: "Minulla on näitä suuria unelmia ja haluja. Haluan saada tämän... Haluan saada tuon... Haluaisin saada nämä muut tällä." Mutta joskus tämän selvän vahvuuden ja päättäväisyyden alla on: "Minulla ei voi olla", "En ansaitse" ja "En voi saada". Luova feminiinienergia ilman maskuliinienergian tasapainoa ja rakennetta on hyvin pirstoutunutta, se on hyvin epäluotettavaa. Ikään kuin kaataisit vettä pöydälle - se leviää kaikkialle, se ei ole fokusta tai suuntaa, se ei pysy kurissa. Ei ole mitään rakennetta (kuppia) pitämässä luovaa feminiinivoimaa.

Kun tämä tasapainoton feminiinisyys pyytää maskuliinisuudelta: "Voi, haluan sinun rakentavan minulle talon", maskuliinisuus sanoo: "Rakastan talon rakentamista sinulle. Olen puuseppä. Osaan rakentaa sinulle talon. Rakastan sinua." Ja se menee innostuneena hakemaan puuta, kiveä ja sähköjohtoja ja alkaa rakentaa kaunista taloa. Tämä on sitä suorien viivojen ja kulmien luovuutta, mistä puhuimme viime kuussa.

Sillä välin feminiinienergia on jatkanut luomista. Pyydettyään taloa se meni joogatunnille, teelle ystävien kanssa, ostoksille ja osti aineet gourmet-päivälliseen. Luovuuden kaaria ja kiekuroita. Kun se lopulta tuo huomionsa takaisin kotiin, se kysyy maskuliinisuudelta:

"Hei, mitä sinä teet?"

"Rakennan taloa, kuten pyysit", se sanoo.

"Milloin minä niin sanoin"? se vastaa. "Oikeasti haluan muuttaa rannalle ja saada talon sieltä."

"Okei, voin rakentaa sinulle talon rannalle."

"Voi, se olisi upeaa", feminiinienergia sanoo.

Ja niin maskuliinisuus lähtee ja tarina toistaa itseään. Tämän maadoittumattoman ja pirstoutuneen mallin myötä maskuliinienergiasta tuntuu, että se mitätöidään, sitä ei arvosteta eikä kuunnella. Tämä pirstoutunut feminiinienergia pyörii ympäriinsä hillitsemättömästi ja maskuliinienergia seuraa sitä tai yrittää seurata. Kun feminiinienergia muuttaa mieltään kerta toisensa jälkeen, myös maskuliinienergia muuttaa suuntaansa sen vuoksi ja yrittää rakentaa talon, rakenteen, missä feminiinienergia voi olla onnellinen ja luoda. Tämän mallin myötä kumpikin luomisenergia on kuitenkin vaillinaista ja ajan kuluessa tulee turhautumista. Tunnetko jonkun tällaisen (sinä)? Tämä ihminen on maadoittumaton, hän ei saa loppuun monia projekteja, jotka hän on alkanut, samalla kun hän kiireisenä keksii vielä lisää ideoita. Hän on ehkä myös säästänyt näiden projektien kaikki tarvikkeet - luvaten vuosia palata niihin vielä joku päivä.

HEIKKO FEMINIINISYYS JA HEIKKO MASKULIINISUUS

On myös malli, missä sekä feminiinienergia että maskuliinienergia ovat heikkoja. Tässä tapauksessa kumpikaan ei luo helposti eikä kumpikaan saa tai tyydytä halujaan. Kumpikin on kauhuissaan. Heikko energia ei luo, se turhautuu kovasti eikä sillä ole lupaa puhua ääneen, asettaa suuntaa ja ottaa ohjia. Joskus tässä tapauksessa kumpikaan ei osaa määritellä tai pyytää halujaan. Edes luomisen ensimmäistä askelta ei oteta. Maskuliinienergia ei rakenna rakennetta feminiinisyyden luomiselle eikä feminiinisyys määrittele, mitä se haluaa rakennettavan. Tunnistat ehkä tätä luomismallia ympärilläsi. Päätöksiä ei näytetä koskaan saatavan tehtyä ja muutetaan mieltä usein. Ei tapahdu liikettä eteenpäin. Voi olla toimettomuutta. Kumpikin haluaa toisen tekevän päätöksen elokuvasta, mitä mennään katsomaan, ja pian on liian myöhäistä - kaikki hyvät elokuvat ovat jo tulleet ja menneet.

Henkilökohtaisesti tutkiessasi asiaa, saatat tiedostaa tätä dynamiikkaa ympärilläsi olevien elämässä ja lopulta omassa luomisprosessissasi. Tunnetko jonkun, joka on toimeton eikä luo täysin sillä tavalla, mihin tiedät hänellä olevan potentiaalia? Kenties hän ei ota riskejä tai käyttää sanastoa, mikä kääntyy itseä vastaan?

VOIMAKAS FEMINIINISYYS JA VOIMAKAS MASKULIINISUUS


Tämän luomismallin kääntöpuolena on voimakas feminiinisyys ja voimakas maskuliinisuus. Taaskin kumpikin pelkää ja sisäisesti on suurta hämmennystä ja epävarmuutta. On paljon kilpailua, työntämistä, tönimistä, keskeneräisyyttä ja myllerrystä. Kumpikin luomisvoima voi olla hyvin tinkimätöntä ja jääräpäistä. Sen seurauksena kumpikin iskee kantansa maahan eikä mitään saada luotua. Tunnet ehkä ihmisiä, jotka tekevät tätä luomistilassaan. He saattavat rehennellä ja kerskua ja esiintyä itsevarmana ja etevänä, mutta todellisuudessa ovat saavuttaneet erittäin vähän elämässään. Tämä ihminen voi "tietää kaiken" ja väittää kaikkia toisten tekemiä ehdotuksia vastaan.
MITEN MENIMME NIIN EPÄKUNTOON?

Silloin kun sisäinen maskuliini- ja feminiinienergia on liian heikkoa tai voimakasta, tämä kolmannen ulottuvuuden peli on "En ole ok". Näin suurin osa meistä on oppinut olemaan ja elämään. Miten jouduimme tähän, tähän tasapainottomaan tilaan? Tässä on esimerkki: On pieni tyttö tai poika, joka on erittäin lahjakas, etevä ja tietäväinen. Hän on hyvin innostunut siitä, kuka hän on ja mitä hän haluaa tehdä. Hän on hyvin itsevarma ja kiinnostunut itsestään ja siitä, mikä on mahdollista. Hän sanoo yksinkertaisesti: "Minä voin/osaan!!"

Tämä pieni lapsi lähtee polulleen ja tekee upeita piirustuksia ja mahtavaa taidetta. Hän laulaa koko ajan ja rakentaa intohimoisesti hämmästyttäviä asioita. Kenties 3-vuotiaana hän on hyvin menestynyt omassa maailmassaan ja sanoo yhtenä päivänä suosikkiaikuiselleen: "Katso elefanttiani", koska se on kaunis elefantti ja hän on hyvin tyytyväinen luomukseensa. Aikuinen sanoo: "Etkö tiedä, etteivät elefantit ole oransseja? Ja sitä paitsi tämä on töherrystä. Sinun pitäisi värittää rajojen sisällä."

Tämä on sellainen järkytys ja mitätöinti tälle pienelle lapselle, että hän putoaa maahan ja luopuu itsevarmuudestaan ja voimastaan. "Et ole ok" -uskomus livahtaa suoraan tuohon pieneen koloon, missä "olen upea ja menestynyt" oli vielä hetki sitten. Ensin pieni lapsi on hämmentynyt, sitten hän tekee toisen kahdesta asiasta. Hän ehkä sanoo: "No, näytän sinulle vielä" ja elää loppuelämänsä tehden työtä osoittaakseen olevansa hyvä. Hänestä tulee ehkä A-tyyppi ja ylisuorittaja näyttääkseen tuolle aikuiselle kauan sitten, että hänellä on oikeasti arvoa. On kuitenkin edelleen pieni epäilys "olenko ok?", mikä on hänen tilassaan ja uskomuksissa itsestään. Hänellä on sellaisia yksityisiä ajatuksia kuin: "En ole varma, onko tämä maalaukseni oikeasti 10000 dollarin arvoinen", vaikka ulkoisesti hän esiintyy ehdottoman itsevarmana, päättäväisenä ja vahvana.

Toinen pienen tytön mahdollinen reaktio on: "No, kenties tuo aikuinen oli oikeassa. Kenties en olekaan niin hyvä." Hän ei ehkä koskaan palaa tuohon voimakkaaseen ja lahjakkaaseen ilmaisuun, mikä hänellä kerran oli. Tuo intohimoinen lapsi kasvaa piiloutumaan, epäilemään jokaista päätöstään eikä ota monia riskejä.

Jokainen meistä on kokenut tämän vääristyneen luomisenergian tuloksia. Sitten kun ymmärrät feminiini- ja maskuliinienergian eron ja voiman, pystyt paremmin tasapainottamaan ne ja luomaan tehokkaammin tuosta täyteydestä. Sitten kun astut johonkin suhteeseen, jatkat tuon uskomuksen ylläpitämistä, että sinulla on merkitystä ja arvoa. Ei ole työntämistä, tönimistä, kilpailua tai mitätöintiä. Ei ole parempaa eikä huonompaa. Silloin on tasapaino maskuliini- ja feminiiniluomistapojen välillä ja sisällä. Tasapanossa tunnistat itsesi ja siirryt maalaamaan iloisesti noita elefantteja valitsemallasi värillä leikkitovereidesi kanssa, jotka juhlivat kanssasi.

Tämän sarjan kolmas osa on tulevassa numerossa.

masteringalchemy.com

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.