9.2.10

Rahasta ja sen riittävyydestä


No niin, tämähän nyt aivan mahdottomaksi menee!!!! Nyt istuin jo saunassakin kirjan kanssa!!!! :DDDD  Luin KJK-kirjaa, heitin löylyä oikein pohojammaan kautta ja aivan hihitin ääneen tätä maailmankaikkeuden synkronismia ja ihanuutta, sitä miten se tiputtelee meille vastauksia ja merkkejä, kun vain ymmärrämme pyytää! Oon nimittäin tässä rimpuillut laskupinon kanssa ja joutunut tekemään tosissani mielen kanssa töitä, että luottamus säilyy siihen, että saan ne hoidettua, ennen kuin joku rupeaa toden teolla mua karhuamaan. Oon ihmetellyt, että mikäsmikäs tässä nyt mättää, kun kalenteriin ei olekaan tullut tarpeeksi keikkoja. Mietin, että mitähän mä olen viime aikoina rahasta ajatellut, kun joudun nyt tätä tässä pähkäilemään... Oon tätä kysellyt ja pyytänyt ohjausta siihen, että MITÄ MÄ VOIN TEHDÄ, miten mä saan rahavirran taas kulkemaan oikein päin. Tänään tosin jo visualisoin postilaatikolle mennessäni, että se on täynnä shekkejä!! :DD No, shekkejä ei ollut, kulkulupa Venemessuille kylläkin! Hihi, kai sitäkin voi jo hyväksi merkiksi sanoa! Kulkulupa, KELAA!! :DD 

Mutta tämä kirja, tämä on NIIIIIIN Ihana!! Postaan tän rahajutun nyt tänne, jos tälle olis jollakin muullakin tarvetta.

Valohalein,
Deepthi

****  

Neale Donald Walsch: Keskusteluja Jumalan kanssa
Luku 11, s.189


Seuraava kysymys sitten: Miksi en tunnu ikinä saavan tarpeeksi rahaa? Onko kohtalonani venyttää pennejä iankaikkisesti? Mikä estää minua toteuttamasta mahdollisuuksiani raha-asioissa?

            Sama tilanne on tuttu monelle muullekin ihmiselle.

Kaikki sanovat että on kysymys omanarvontunnosta ja sen puutteesta. New agen opettajat väittävät, että jonkin puuttuminen johtuu aina omanarvontunnosta.

Se on halpahintainen yksinkertaistus. Tässä tapauksessa opettajasi ovat väärässä. Et sinä kärsi omanarvontunnon puutteesta. Suurin haasteesi on koko ikäsi ollut egosi pitäminen kurissa. Jotkut ovat väittäneet sinulla olevan liikaakin omanarvontuntoa!

No, taas minä joudun nolona nöyrtymään. Olet oikeassa.

Hoet koko ajan olevasi nolo kun kerron sinulle jonkun totuuden itsestäsi. Nolous on sellaisen ihmisen reaktio, joka vielä välittää siitä mitä muut hänestä ajattelevat. Siirry seuraavalle tasolle. Kokeile uutta reaktiota. Vaikkapa naurua.

Hyvä on.

Omanarvontunto ei ole sinun ongelmasi. Omanarvontuntoa sinulle on siunaantunut runsaasti. Useimmille on. Pidätte kaikki itseänne suuressa arvossa, ja oikeinhan se onkin. Omanarvontunto ei siis ole ongelma suurimmalle osalle ihmisiä.

Mikä sitten on?

Ongelma on runsauden periaatteen väärin ymmärtäminen, ja tavallisesti siihen liittyy ”hyvän” ja ”pahan” väärin ymmärtäminen. Annahan kun kerron esimerkin.

Ole hyvä.

Sinulla on sellainen ajatus että raha on pahasta. Ajattelet myös että Jumala on hyvä. Siunattu olento! Siksi Jumala ja raha eivät kuulu yhteen sinun ajatusjärjestelmässäsi.

Niin, tavallaan se taitaa olla totta. Niin minä tosiaan ajattelen.

Se tekee asiasta kiinnostava, sillä silloinhan sinun on vaikeaa ottaa vastaan rahaa mistään hyvästä asiasta.
Tarkoitan, että jos jokin asia on mielestäsi erittäin ”hyvä”, et pidä sitä rahan arvoisena. Mitä parempi jokin on, sen vähemmän rahallista arvoa sillä on.
Et ole ainoa, joka niin ajattelee. Koko teidän yhteiskuntanne uskoo niin, opettajanne elävät köyhyydessä ja stripparinne ansaitsevat omaisuuksia. Johtajanne ansaitsevat vähemmän kuin urheilijat, ja siksi heistä tuntuu että heidän on varastettava saadakseen eron kurotuksi kiinni. Teidän pappinne ja rabbinne elävät vedellä ja leivällä, ja te viskotte kolikoita viihdetaiteilijoille.
Ajattele asiaa. Kaiken mille panette korkean arvon, haluatte olevan halpaa. Yksinäinen tutkija joka etsii lääkettä aidsiin joutuu kerjäämään rahaa, ja nainen joka kirjassaan esittelee sata uutta yhdyntätapaa ansaitsee omaisuuksia kirjoituksillaan ja niiden pohjalta rakennetuilla ääninauhoilla ja viikonloppuseminaareilla.
Tämä takaperoinen taipumus on peräisin väärästä ajattelusta.
Väärä ajattelu liittyy teidän rahakäsitykseenne. Rakastatte rahaa, ja samalla väitätte sitä kaiken pahan alkujuureksi. Jumaloitte sitä, ja samalla nimitätte sitä ”likaiseksi”. Jos joku rikastuu tekemällä ”hyvää”, rupeatte heti epäilemään että siinä on jotain mätää.
Lääkäri ei siis saa ansaita liikaa, tai ainakin siitä pitää pysyä vaiti. Pappi ei myöskään saa ansaita, siitä vasta tupenrapinat tulevat!
Sinä olet sitä mietä, että se, joka valitsee korkeimman kutsumuksen, saa vähiten palkkaa...

Hmm.

            Tismalleen: hmmm. Sinun kannattaisi miettiä asiaa. Se on niin väärin.

Minä luulin ettei väärää ja oikeaa olekaan.

Ei niin. On vain se mistä on sinulle apua ja se mistä ei ole. ”oikea” ja ”väärä” ovat suhteellisia käsitteitä, ja minä käytän niitä sellaisina silloin kun ylipäätään niitä käytän. Tässä tapauksessa raha-ajatuksesi ovat vääriä suhteessa siihen mistä on sinulle apua – suhteessa siihen, mitä sanot haluavasi.
            Muista, että ajatukset ovat luovia. Jos ajattelet rahan olevan pahaa, mutta pidät itseäsi hyvänä... ristiriitahan siitä syntyy.
            Ajatellaan nyt erityisesti sinua, poikani. Useimmille tämä ristiriita ei ole niin suuri kuin sinulle. Useimmat inhoavat työtään, eikä heidän sen vuoksi ole vaikeaa ottaa siitä rahaa. ”Pahaa pahasta”, tavallaan. Sinä kuitenkin rakastat kaikkea mitä teet.
            Siksi sinun on mahdotonta hyväksyä ajatusta että ottaisit ”pahaa hyvästä”. Näkisit mieluummin nälkää kuin ottaisit vastaan ”likaista” rahaa ”puhtaasta” teosta... ikään kuin teko menettäisi puhtautensa jos ottaisit vastaan rahaa.

Tässä nyt nähdään miten ristiriitainen suhtautumisesi rahaan on. Osa sinusta torjuu sen ja osaa harmittaa, kun et sitä saa. Maailmankaikkeus ei osaa ratkaista sitä, koska se on saanut nämä kaksi erilaista ajatustapaa sinulta. Elämäsi takkuilee suhteessa rahaan, sillä ajatustapasikin takkuilee.

            Et osaa keskittyä mihinkään, etkä tiedä mikä on sinulle totta. Maailmankaikkeus on iso monistuskone, joka monistaa ajatuksesi.
            Sen voi muuttaa vain yhdellä tavalla. Sinun on muutettava ajatuksiasi.
Kuinka voin muuttaa ajatuksiani? Kun ajattelen jotakin niin ajattelen jotakin. Ajatukseni, asenteeni ja ideani eivät ole syntyneet yhdessä minuutissa. Luulisin että ne ovat vuosikausien kokemuksen ja elinikäisten ihmissuhteiden tulosta. Olet oikeassa siinä, mitä sanoit suhtautumisestani rahaan, mutta miten minä voin muuttaa sen?

Tämä saattaa olla koko kirjan kiinnostavimpia kysymyksiä. Tavanomainen luomistapahtuma on useimmilla ihmisillä kolmivaiheinen prosessi johon sisältyy ajatus, sana ja teko.
Ensin tulee ajatus. Sitten tulee sana. Useimmat ajatukset muotoutuvat ennen pitkää sanoiksi, jotka usein kirjoitetaan tai puhutaan. Se antaa ajatuksille lisää energiaa ja työntää ne maailmaan, jossa muutkin huomaavat ne.
Lopuksi sanat joissakin tapauksissa päätyvät toiminnaksi ja syntyy se, mitä te ihmiset sanotte tulokseksi: fysikaalisen maailman ilmentymä siitä, mikä alkoi ajatuksena.
Kaikki teidän ihmisten rakentamassa maailmassa on syntynyt tällä tavalla. Olette käyttänet kaikkia kolmea luomiskeskusta.
                        Nyt seuraa kysymys: kuinka voi muuttaa luomiseen vaikuttavaa ajatusta?
                        Se on hyvä kysymys. Ja tärkeä myös. Jos ihmiset eivät nimittäin muuta joitakin vaikuttavista ajatuksistaan, ihmiskunta saattaa tuomita itsensä kuolemaan sukupuuttoon.
Nopein tapa muuttaa vaikuttava ajatus on muuttaa ajatus-sana-teko-prosessi käänteiseksi.

Selitä tarkemmin.

Tee teko, josta haluat uuden ajatuksen. Sano sitten sanat, joille haluat ilmaista uuden ajatuksesi. Kun teet niin tarpeeksi usein, mielesi kouliintuu ajattelemaan uudella tavalla.

Pitäisikö minun koulia mieltäni? Eikö sellainen ole henkistä manipulointia?

Onko sinulla aavistustakaan, mistä nykyiset ajatuksesi ovat tulleet mieleesi? Etkö tiedä että maailmasi on manipuloinut mielesi ajattelemaan niin kuin ajattelet? Eikö sinun itsesi olisi parempi manipuloida mieltäsi kuin muun maailman?
            Eikö sinun kannattaisi ajatella sitä mitä haluat eikä sitä mitä muut ajattelevat. Etkö ole varustautunut paremmin, jos ajatuksesi ovat luovia kuin jos ne ovat vain reaktioita muiden ajatuksiin?
            Silti mielesi on täynnä toisten ajatuksista ja kokemuksista syntyneitä ajatuksia. Hyvin harvat ajatuksistasi ovat itse tuotettua tietoa, mielipiteistäsi puhumattakaan.
            Perimmäinen käsityksesi rahasta on mainio esimerkki. Ajattelet, että raha on pahaa, ja se sotii kokemuksiasi vastaan, sillä olet huomannut että on mukavaa kun on rahaa! Voidaksesi säilyttää tämän käsityksen joudut valehtelemaan kokemuksistasi.
            Olet niin piintynyt ajatukseesi, ettei mieleesi edes juolahda epäillä sen oikeellisuutta.
            Nyt yritämme tuottaa omaehtoista tietoa. Sillä tavalla voimme muuttaa tällaisen vaikuttavan ajatuksen ja vaihtaa toisten ajatukset omiisi.
            Sinulla on muuten vielä yksi ajatus rahasta, ja siitä ajatuksesta en ole toistaiseksi puhunut.

Mikä se on?

Se, että rahaa ei ole tarpeeksi. Itse asiassa mitään ei sinun mielestäsi ole tarpeeksi: ei rahaa, ei aikaa, ei rakkautta, ei ruokaa, vettä, myötätuntoa... Mitään hyvää ei ole tarpeeksi.
            Tämä ihmisrodun ”ei tarpeeksi”-käsitys luo maailman yhä uudestaan sellaiseksi millaisena sen näet.

No, minulla on sitten rahasta kaksi ajatusta, jotka pitää muuttaa.

Ainakin kaksi. Luultavasti paljon enemmänkin. Katsotaanpa... raha on pahasta... rahaa ei ole tarpeeksi... Jumalan työstä ei voi ottaa vastaan rahaa (se on sinulle tärkeä)... rahaa ei anneta ilmaiseksi... raha ei kasva puissa (itse asiassa se kasvaa)... raha turmelee...

Minulla taitaa olla aika paljon tehtävää.

Niin, jos et ole tyytyväinen nykyiseen rahatilanteeseesi. Toisaalta sinun on tärkeää ymmärtää, että olet tyytymätön nykyiseen rahatilanteeseesi sen takia, että olet tyytymätön nykyiseen rahatilanteeseesi.

Toisinaan sinun juttujasi on vaikea seurata.

            Toisinaan sinulle on vaikea selittää.

Kuule, sinähän tässä Jumala olet. Miksi et tee ymmärtämisestä helppoa?

            Minähän olen tehnyt siitä helppoa.

Miksi et sitten pane minua ymmärtämään, jos sitä kerran haluat?

Minä haluan sitä mitä sinä haluat – en mitään sen kummempaa enkä sen enempää. Etkö käsitä, että se on suurin lahjani sinulle? Jos tarvitsisin sinua johonkin muuhun kuin tarvitsen ja järjestäisin niin että se toteutuisi, missä olisi sinun vapaa tahtosi? Kuinka voit olla luova, jos minä sanelen mitä sinun pitää olla, tehdä ja omistaa? Minun iloni on sinun vapaudessasi, ei sinun tottelevaisuudessasi.

No hyvä, mitä tarkoitit, kun sanoit että olen tyytymätön rahatilanteeseeni koska olen tyytymätön rahatilanteeseeni.

Olet sitä mitä ajattelet olevasi. Se on noidankehä silloin kun ajatus on kielteinen. Sinun on löydettävä keino päästä ulos noidankehästä.
            Suuri osa nykyisestä kokemuksestasi perustuu aikaisemmille ajatuksillesi. Ajatus johtaa kokemukseen, joka johtaa ajatukseen joka johtaa kokemukseen. Siitä voi syntyä jatkuvaa iloa, jos ajatus on iloinen. Se voi olla jatkuvaa helvettiä, jos ajatus on helvetillinen.
            Temppu tehdään vaihtamalla taustalla vaikuttavaa ajatusta. Aion havainnollistaa sinulle kuinka se tapahtuu.

Ole hyvä vain.

Kiitos. Ensinnäkin on vaihdettava ajatuksen, sanan ja teon järjestys. Muistatko vanhan sanonnan, jossa kehotetaan harkitsemaan ennen kuin ryhtyy toimintaan?

Muistan.

No, unohda se. Jos haluat muuttaa vaikuttavan ajatuksesi, sinun on toimittava ennen kuin ajattelet.
            Esimerkki: Kadulla sinua vastaan tulee nainen, joka kerjää rahaa. Huomaat, että hän on kassialma ja elää kädestä suuhun. Huomaat heti, että vaikka sinulla on vähän rahaa, siitä riittää hänellekin. Ensimmäinen ajatuksesi on antaa hänelle muutama kolikko. Osa sinusta olisi valmis kaivamaan esiin setelirahaakin – dollarin tai peräti viisi. Voihan sitä kerran olla vähän reilumpikin ja piristää toisen elämää.
Sitten tulee uusi ajatus: mitä nyt, hulluko sinä olet? Eihän meillä ole kuin seitsemän dollaria tätä päivää varten. Haluatko antaa siitä pois viisi? Rupeat kaivelemaan taskua.
Taas tulee uusi ajatus: Hei, älä nyt, ei rahaa niin paljon ole että sitä kannattaisi pois ruveta jakelemaan! Anna helkkarissa muutama kolikko ja painu matkoihisi!
Kiireesti yrität kaivella toisesta taskusta kolikoita, mutta kovin tuntuvat pieniltä. Sinua nolottaa. Siinä sinä olet täysissä pukeissa ja aiot antaa muutaman pikkukolikon osattomalle naisparalle.
Turhaan yrität löytää isompia kolikoita. Yksi löytyykin taskun perukoilta, mutta olet jo kulkenut naisen ohi ja on liian myöhäistä kääntyä takaisin. Hän ei saa mitään. sinäkään et saa mitään. sen sijaan että iloitsisit vauraudestasi ja antamisen ilosta tunnetkin nyt olevasi köyhä kuin kerjäläinen.
Miksi et antanut setelirahaa! Se oli ensimmäinen reaktiosi, mutta ajatus tuli tielle.
Päätä toimia ensi kerralla ennen kuin ajattelet. Anna rahaa. Heti! Sinulla on sitä ja saat lisääkin. Se on ainoa ajatus joka erottaa sinut kassialmasta. Sinä tiedät, että lisää on tulossa, hänellä sitä tietoa ei ole.
Kun haluat muuttaa vaikuttavaa perusajatusta, toimi uuden idean mukaisesti. Sinun on kuitenkin toimittava nopeasti, muuten mielesi tukahduttaa idean ennen kuin huomaatkaan, aivan kirjaimellisesti. Idea, uusi totuus, tukahtuu ennen kuin ehdit edes tutustua siihen.
Toimi siis nopeasti kun tilaisuus tulee, ja jos teet niin tarpeeksi usein, ajatus painuu mieleesi. Siitä tulee uusi perusajatus.

Käsitin juuri jotakin! Sitäkö uuden ajattelun liike tarkoittaa?

Jos ei tarkoita, niin sen pitäisi. Uusi ajattelu on ainoa mahdollisuutesi. Se on ainoa todellinen mahdollisuutesi kehittyä, kasvaa, tulla todella siksi mitä olet.
            Mielesi on nyt pullollaan vanhoja ajatuksia, ja kaiken kukkuraksi muiden ihmisten vanhoja   
            ajatuksia. Nyt on tärkeää ja oikea aika muuttaa mieltäsi. Sitä kehittyminen tarkoittaa.