31.10.13

Varcas: Lahja valepuvussa - taisteluradalla

LAHJA VALEPUVUSSA - TAISTELURADALLA
Kirjoittanut Sarah Varcas (astro-awakenings.co.uk)
30.10.2013
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Kun lähestymme Uranuksen ja Pluton tarkkaa neliötä perjantaina ja auringonpimennystä Skorpionissa paria päivää myöhemmin, intensiivisyys lisääntyy ja monet ihmiset tuntevat olevansa valtavan paineen alla. Mikä tahansa suurin "ongelmamme" onkin, se laukaistaan tällä hetkellä. Tämä tietysti vaihtelee ihmisestä toiseen ja jonkun ihmisen kamppailu voi toisesta näyttää melkoiselta meteliltä tyhjästä, mutta monet tuntevat joutuneensa nurkkaan tällä hetkellä ja tämä voi aiheuttaa stressaavan ajan.

Katsoessani tämän päivän karttoja huomasin ihmetteleväni, mikä on paras neuvo kosmisen myrskyn keskellä. Vastaus tuli selkeänä ja kovana: suuntaa tuuleen ja jatka kävelemistä. Yäk, en halunnut oikeastaan kuulla sitä. Etsin ratkaisua, kuten kaikki muutkin! Mutta taivas puhuu nyt kestävyyden tarpeesta ja halukkuudesta luopua täysin välittömän helpotuksen ajatuksesta, sen suuremman arvon hyväksi, että kulkee jonkin läpi eikä ratkaise sitä katsomalla ulkoa sisäänpäin. Emme ole kosmisessa luokkahuoneessa pohtimassa oppikirjasta, mitä kaavaa voidaan käyttää ongelmiin. Ei, olemme taisteluradalla sateessa ja ulvovassa tuulessa, yltä päältä sen veressä, hiessä ja kyynelissä, mitä merkitsee olla ihminen elämänhaasteiden keskellä tässä aineellisessa maailmassa, missä haavoittuneet egot hallitsevat. Elämä on kaukana kaikesta suloisuudesta ja valosta ja taivas kieltäytyy salaliitosta kaikkien niiden käsitysten kanssa, että se on sitä.

Kohtaamme tällä hetkellä pimeyden ja meidät haastetaan tunnustamaan se, astumaan siihen ja hyväksymään se omaksi luomukseksemme. Sitten kun teemme tämän ja omistamme oman varjomme, tekemiemme valintojen seuraamukset ja egoistisen ajattelumme jatkuvasti läsnäolevan vaikutuksen, voimme tunnistaa, miten taitava olemme olleet luomaan nykyhetken haasteen ja taistelun ja miten tiedoton olemme olleet prosessin aikana.

Tänä päivänä meidän täytyy oivaltaa tuo tiedostamattomuus ja tunnistaa, milloin ja miten olemme toimineet turrasta paikasta sisällämme, mitä tarvittiin tuskan välttämiseen - mitä tahansa se olikin - miettimättä sen pidempiaikaisia seuraamuksia. Yleisesti ottaen ego reagoi tuskahierarkiaan. Jotkut asiat ovat siedettävämpiä kuin toiset. Jos pelkäämme ennen kaikkea olla yksin, siedämme tuskaa toimimattomassa suhteessa, ettemme joudu kohtaamaan suurinta pelkoamme. Jos pelkäämme turvallisuuden menettämistä, siedämme stressiä epätyydyttävässä työpaikassa, missä on hyvä palkka, mutta mikä tuhoaa sieluamme samanaikaisesti. Teemme kaikki näitä vaihtokauppoja rajoittamaan altistumistamme sille perimmäiselle tuskalle, että kohtaamme suurimmat ja kamalimmat pelkomme. Mutta tämän hinta tulee korkeammaksi ja korkeammaksi, mitä pidempään jatkamme tällaista käyttäytymistä.

Ja nyt Uranuksen ja Pluton syklin tässä kohdassa saamme laskun kaikesta tuosta välttämisestä ja kaikista noista tiedostamattomista valinnoista. Se ei ole rangaistus universumilta, ainoastaan pelosta toimimisen luonnollinen seuraamus. Siinä mielessä se on lahja. Kyllä, näiden aikojen syvä tunnetaso ja järkyttävyys on lahja, koska nähdessämme seuraamukset hyvin selvästi nyt ja tunteissamme ne sydämessämme ja sielussamme kuin lyijypainona, voimme alkaa muodostaa yhteyksiä, joita emme ole muodostaneet aiemmin, ja säteillä tietoisuuden valoa syvimpiin ja syvällisimpiin pelkoihimme sen sijaan, että väistämme ne ja pysymme tuskin puolittain eletyn elämän hämärässä.

Kyllä, nämä ovat hyvin haastavia aikoja, mutta ne tulevat herättämään meidät syvästä ja epäterveestä unesta. Jos meillä on tuskaa, jotain täytyy muuttaa, ja jos se on meidän tuskaamme, niin meidän vastuunamme on muuttaa se - ei tekemällä kauppaa ja valitsemalla helpoimman reitin, vaan katsomalla ilman vilppiä kasvoihin sitä, kuka olemme, ja valitsemalla erilaisen tavan parantua ja olla taas kerran eheämpi.

Herätkäämme kaikki ja olkaamme vapaita.

Sarah Varcas